Metamorfoz’la dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Metamorfoz’la dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2007 00:00

Tarkan, 4 yıl aradan sonra "Metamorfoz" adını verdiği yeni Türkçe albümüyle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Tarkan'ın prodüktörlüğünü de Ozan Çolakoğlu ile birlikte yaptığı albümü, bayram sonrası DMC etiketi ile çıkacak. Albümün çıkış şarkısı ise "Vay Anam Vay" adlı Tarkan bestesi... Sanatçı ilk klibini de Kıvanç Barıönü yönetmenliğinde bu şarkıya çekti.

Tarkan, yeni albümü "Metamorfoz"la müzik anlayışının tamamen değiştiği, farklı bir sound’la hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.   İmajını da yenileyen ünlü popçu, kısacık kestirdiği saçlarıyla ve takım elbisesiyle, ünlü fotoğraf sanatçısı Tamer Yılmaz’ın objektifine bugüne kadar görmeye alışık olmadığımız haliyle poz verdi.

Metamorfoz’la dönüyor
"Metamorfoz" albümünde sözlerinin tamamı Tarkan’a ait 10 yeni şarkı var. Bu şarkılardan yedisinin bestesi Tarkan’a ait. İki şarkı Ozan Çolakoğlu-Tarkan ortak çalışması. Bir şarkının bestesi ise Çolakoğlu’na ait.

Haberin Devamı

Tarkan, albümün prodüktörlüğünü de Ozan Çolakoğlu ile beraber üstlenirken, albüm DMC etiketi ile çıkacak. Albümün çıkış şarkısı ise "Vay Anam Vay" adlı bir Tarkan bestesi. Tarkan, ilk klibini de Kıvanç Barıönü yönetmenliğinde bu şarkıya çekti.

Yaklaşık iki yıldır bu albüm üzerine çalışan Tarkan, Sezen Aksu ve Nazan Öncel’den şarkı alacağı yönündeki haberlerin ardından, sürpriz yaparak albümünde kendi eserlerine yer verdi. Sadece bir şarkıyı Ozan Çolakoğlu’na emanet eden ünlü sanatçı, geçtiğimiz günlerde bir mekan çıkışı gazetecilerin Sezen Aksu ile ilgili sorularına sinirlenmişti.

Sezen Aksu ise, geçtiğimiz hafta gazetecilerin, "Tarkan’a şarkı vermeyecekmişsiniz, bu doğru mu" sorusuna, "Çoçuklar kimsenin sizi kötüye alıştırmasına izin vermeyin" şeklinde imalı bir yanıt vermişti.

Metamorfoz ne demek

"Metamorfoz" edebiyat dünyasının yakından tanıdığı bir terim... Ünlü yazar Kafka’nın, uzun öyküleri arasında en bilineni... Kafka’nın bu öyküsündeki karakteri Gregor Samsa, bir sabah problemli düşlerinden uyanınca, yatağında büyük bir böceğe dönüştüğünü görür. Kafka, öyküsünde burjuva toplumu ve bu toplumun talepleri karşısında bunalan ve yabancılaşan kişinin nasıl bir böceğe dönüştüğünü betimlemektedir. Metamorfoz, başkalaşım, dönüşüm olarak da bilinir. Özellikle böcekler için kullanılan bu terim, canlının tırtıl düzeyinden yetişkin düzeye geçişini ifade ediyor. Tarkan, albümüne "Metamorfoz" adını vererek, bu albümünün diğerlerinden çok farklı bir yerde olduğunu, yeni bir sound’la hayranlarının karşısına çıkacağının ilk işaretini veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!