Memelerini kestirdi sıra penis taktırmada

Güncelleme Tarihi:

Memelerini kestirdi sıra penis taktırmada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2001 01:59

Erkekken kadın olanlar çok. Arkadaşımız Gülden Aydın bu kez, kadınken erkek olan 23 yaşındaki imam kızı ile konuştu. Resmi kayıtlara göre o hala bir kadın.

O'na Ali diyorum. Asıl adı başka. Mahkeme kararıyla değiştirdiği adı, kadın ve erkek adı olabilecek türden. Ali diyorum çünkü yeterince zor olan hayatını daha da zorlaştırmak işim değil. Bu nedenle şehrini, din adamı olan babasının adını da yazmıyorum. Ali, kadından erkeğe transseksüel. 23 yaşında. Telefondaki maço sesi, emrivakiliği, vurguları nedeniyle randevuya önyargılı ve keyifsiz gittim. Bembeyaz tenli, kısacık kapkara saçlı, gözlerine paralel uzanan kalın düz kaşlarıyla hiç de telefondaki sesin sahibi gibi değil. Teni pürüzsüz. Jilet kuvvetiyle gürleştirmeye çalıştığı bıyıkları belirsizce terlemiş. Lacivert takım elbisesi, kravatı ve gömleğiyle çok şık. Keskin bir erkek parfümünün kokusunu alıyorum. Adını soruyorum, ‘‘Caldion’’ diyor. Davranışları, sesiyle adeta erkek. Elime her sigara alışımda yıldırım hızıyla çakmağa davranıyor. Elleri, minicik ve pürüzsüz kadın elleri. Röportaj bitiyor, ayağa kalkıyor, kapıyı açıp önce beni buyur ediyor. Yol yordam bilen centilmen bir erkek gibi. Ama kısacık boyuyla daha çok ergen bir oğlan. Para biriktiriyor. Rahmini aldıracak, penis taktıracak. İşte size Ali'nin öyküsü.

Nasıl başladı, gelişti içindeki erkek?

- Üç yaşımdan itibaren fırfırlı elbiselerden, kırmızı papuçlardan nefret ettim. Büyüyor, ortaokula başlıyorsunuz. Orada dur bakalım oluyorsunuz. Arkadaşlarınızın seve seve uzattığı saçları istemiyorsunuz. Fiziksel gelişimle sorunlar daha da büyüyor. Topluma uyumsuz bir çocuk haline geliyorsunuz. Ya herşeyi gömecek, içinizdeki güdüleri yok sayacaksınız. Ya da kendinize çıkış yolu yaratacaksınız. Ben ikinciyi seçtim.

Ergen bir çocuk aile, okul, çevreyle nasıl başeder ki?

- Okulda çok sayıda faaliyete katıldım. Hepsine yetişebilmek için forma giyemez hale geldim. Folklor oynuyordum, bandoya girdim. Okula artı getiren öğrenci olduğum için de pantolonlu derse girmem göze batmadı.

Görünüşünü mazeretlerle gizledin peki ya erkeksi davranışların?

- İlkokul ve ortaokul öğretmenim, en çok da rehberlik ve İngilizce öğretmenim benimle çok ilgilendi. Aileme, 'Bu çocuk çok uçlarda yaşıyor, dikkat edin' dediler. Bastırılmış duygular yüzünden çok agresiftim, kavgacıydım. Yakıştırılanları reddedip saldırıyordum. Ortaokul dönemimde transseksüellik kavramı yoktu. Bülent Ersoy'u bile bilmiyordum. O uzaydan gelmişti. O ünlüydü, biz halktık. Halkın çocuğu onun gibi olamazdı.

Ailen sendeki değişimi ve ısrarı nasıl karşılıyordu?

- Ailem, toplum için değil, çocukları için yaşayan insanlar. Bu yüzden çok şanslıyım ve bu yüzden ayaklarım sağlam basabiliyor. Üstelik kendimi bulma dönemimde yaptığım onca yanlışa rağmen.

Hangi yanlışlardı, ruhunda hangi fırtınalar esiyordu?

- Uzun zaman kamufleli yaşadım, bir adım geride durdum. Her türlü tepkiyi alarak yaşamak tam bir çöküntü. 14 yaşımda alkole yöneldim. Sabah 09.00'da içmeye başladım. Ailemden, akrabalarımdan kaçmaya başladım. Göğüslerim belli olur diye 13 sene denize girmedim. Oysa en büyük isteğim yüzmekti. Ortaokul dönemimde iyi bir koşucuydum. Göğüslerim gelişmeye başlayınca bıraktım. Göğüslerimi geçen yıl aldırınca dikişler alınmadan denize koştum. Sonra da nefesim kesilene kadar üç-dört saat yüzdüm.

Arkadaşların ve patronun durumunu biliyor mu?

- Hayır. Altı aydır yeni işimdeyim ve kimse bilmiyor.

İşe başvururken kimliğindeki cinsiyetin, adın dikkat çekmedi mi?

- Mahkeme kararıyla ismimi değiştirip hemen bir ehliyet aldım. Motosikletli kuryelik yaptım. Kıyafetim kalındı, kask nedeniyle kimse yüzümü görmüyordu. İşim uzun sürmedi. 15-20 adamla çalışıyordum. Sataştılar. Kavga çıktı, yaralandım. Bu işimde sigortalı çalışıyorum. Sigorta numaram çok işe yarıyor. Bütün bunları bir avukatın yol göstermesiyle başardım.

İzler o göğüslerle yaşamaktan bin kat iyi

Göğüslerini kestirdin. Çok büyük bir operasyon olmalı.

- Bu ameliyatı düzgün yapan çok az cerrah var. Aynı ameliyatı geçiren birkaç arkadaşım var. Hepsinde o bölgede hissizlik sorunu var. Göğüslerin çıkarıldıktan sonra sinir uçlarının doğru bağlanması çok zor. Benim ameliyatım çok başarılı.

Göğüsler çıkarılınca çok büyük izler bırakmadı mı?

- Evet ama inanın ki o izlerle yaşamak o göğüslerle yaşamaktan bin kat iyi. O izlerle güneşlenip denize girdiğim de insanlar dönüp dönüp baktı. 'Acaba ne olmuş?' diye. Rahatsız olmadım.

Ne zaman penis taktıracaksın?

- Bir erkek sadece penisiyle mi hisseder? Hayır. Cinselliği bu kalıptan çıkarmak gerekiyor. İnsanın yüzlerce duyu organı, dokusu var. Bir kadın size dokunduğunda haz duymuyorsanız, o kadınla cinselliğiniz sözkonusu değildir. Bir kadınla yatmak için ameliyat olacaksanız hiç olmayın. Çünkü beyniniz asla erkek olmayacaktır. Tıp ilerliyor. Yüzde 50 duyu kaybıyla penis takılabiliyor. Para biriktiriyorum. Bunun için ciddi, işinin erbabı bir doktorla diyaloğum sürüyor.

Ameliyat için rapor alman gerekmiyor mu?

- Evet, altı ay içinde almam gerekiyor. Hastanedeki terapilere üç aydır devam edemiyorum. İzin almam güç oluyor. İşimi kaybetmek istemiyorum. Bir de terapi faturasını ödemem güç. Oysa rapor için en az iki yıl devam etmem gerekiyor.

Rahmin duruyor. Regl olmak çok zor geliyordur?

- Regl istek dışı yaşadığım bir şey. Onu vücudumda istemiyorum. Her ay yaşadığım üç gün, moralimi sıfıra indiriyor.

Tüylenme ya da ses kalınlaşması için erkeklik hormonları alıyor musun?

- Sadece hastaneye gittiğimde düşük dozda altı ay kullandım. Vücudu hazırlıyor. Halbuki top sakal bırakmak için 15 günde bir iki iğne olmam yeter. Ama vücudumun bütün dengesi, sağlığım da bozulur.

ARKADAŞ GRUBUM

Dört kişilik arkadaş grubum var. İkisi bayan. Hep birlikte Ortaköy'de yakalamaca oynayabilecek kadar iyi anlaşıyoruz. Bowling, okey oynuyoruz. Şiir ve öyküler yazıyorum, karakalem resimler yapıyorum. Arkadaşlarımdan biri benim gibi. Elbirliğiyle sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz. Birinin beni arayıp yardım istemesi, çok güzel. Özel olduğumu hissediyorum. Bir dönem kendimi çok hırpaladım. 90 gündür alkol kullanmıyorum. Kendimi zorlamayı çok sevdiğim için gıcıklığına bara gidip kahve içiyorum.

HER ZAMAN SEVGİLİM OLDU

İnsanı insan olarak görmek Türk kadınının arayıp da bulamadığı şeydir. Bu yüzden kıymetli bir adamım. Üç seneyi aşkın, ileride yuva kurmayı düşündüğüm bir ilişkim var. Bir de iki sene önce ayrıldığım ama evlenmek için beni bekleyen bir kız arkadaşım var. İkisinin arasında nasıl bir denge kuracağımı ben de bilmiyorum.

BEKARETİME ÖDENECEK 15 BİN DOLARI NEDEN REDDETTİM?

İstanbul, özgürlük ve rahatlık bakımından iyi de ortam kozmopolit olduğu için farklı teklifler sunuluyor size. Transseksüelim, normal iş olanaklarım kısıtlı. Ayda kazandığım 150 milyon lira yeterli değil. Bunun yanısıra özel bir çevrede yaşıyorsunuz. Bu çevrede her türlü cinsel tercihi olan insanlar var. Benim fiyatım 15 bin dolar! Bunu kazanmam için bir erkekten teklif aldım. Çünkü kimsede olmayan bir özelliğim var. Ruhum, göğüslerim erkek. Ama dokunulmamış bir genç kız bekaretine sahibim. 'Benimle yat, bekaretini ben bozayım, ameliyat masrafını karşılayayım!' dedi. Elbette reddettim. Çünkü normal bir erkeğim ve bir erkekle yatamazdım. Dedim ki eğer i... olsaydım seve seve kabul ederdim ama ben değil, sen i...sin! Masadan hemen kalktım. Ya saldıracaktım ya da zayıf düşüp kabul edecektim. Halbuki bu para benim rahim ve penis operasyonumun karşılığı. Hadi o parayı kabul ettim, ameliyat oldum. Ama o geçmişim bir gün bir yerlerde karşıma çıkacaktı.

KADINLAR BU KONUDA İNANILMAZ KÖTÜLER

Görünüşte komik ama çok acıtan ortamlar oldu. Sevgilimden ayrılmıştım, intikam almak için geldi, 'cinsiyeti aslında böyle' deyip gitti. Kadınlar bu konularda inanılmaz kötüler.

ESKİ İSMİMLE SESLENDİLER, ÇOK KASTIM

Çalıştığım firmalardan birinde, bir bayanla eski adım aynıydı. Ona seslendiklerinde irkiliyordum. Kim biliyor beni, tanıdılar mı diye paranoya yaptım. O isimle seslenildiğinde gayri ihtiyari dönüp bakmamak için kendimi çok kastım.

BU YASA HİLEYİ TEŞVİK EDER

Yeni Medeni Kanun'un 40. Maddesi, cinsiyet değişikliği için ‘‘ Üreme yeteneğinden sürekli biçimde yoksun bulunmak’’ önkoşulunu da getiriyor. Ne yapacaksın?

- Cinsiyet değişikliği ameliyatlarının hiçbiri sigorta veya devlet hastanelerinde yapılmıyor. Gider kendimi kısırlaştırırım, kısır raporumu alırım. Rahim ameliyatımı olur, yine raporumu alırım. Adam gibi bir yasa gelecekse sokakta harcanmış, hırpalanmış travestilerimiz, transseksüellerimiz için gelsin. Şimdi bunlar ürese ne olur? Aslında bütün travesti ve transseksüeller kısırlaştırılmalı. Çünkü psikolojik sağlığını yitirmeye en enverişli insan türü biziz. Toplum, gelenekler, insanlar hepsiyle savaşıyoruz. Bir de kendi hormonlarımız ve fiziğimizle savaşıyoruz. Kendine bile çok rahat zarar verebilecek insanlar çocuk sahibi olabiliyorsa ameliyat etmeyelim zihniyetine sadece gülerim. Bu yasa, hileyi ve rüşveti teşvik eder.

ÇOK ÇALIŞARAK NİYE BÖYLESİN DEDİRTMİYORUM VE PATRONU SUSTURUYORUM

Çalışan normal bir erkek günde 2 bin kalori harcıyorsa, ben 6 bin kalori harcıyorum. Çünkü işimi iyi yapmazsam, 'niye böylesin?' soruları başlıyor. İki adamın yapacağı işi düşük ücretle tek başıma yaparak önce patronu susturuyorum.


BENİM DURUMUMDAKİLERE TAVSİYEM

Önce kendi vücutlarından sıyrılsınlar. O kafesten çıksınlar. Kadın ya da erkek olmadan önce insan olarak herşeyi görsünler. Bizim durumumuzdaki insanların en büyük sorunu, ameliyatlardan sonra herşeyin düzeleceğini sanmaları. Bu çıkmazları yaşamak çok zor. Çok ciddi üç depresyon geçirdim. Sosyal fobilerim var. İlaç kullanarak sosyal ortamlara girdim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!