Melissa P. korktu

Güncelleme Tarihi:

Melissa P. korktu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2005 12:43

Emmanuelle Beart’tan sonra seks deneyimlerini anlattığı kitabıyla dünya gündeminde olan 17 yaşındaki Melissa P. de Türkiye’ye gelmekte tereddüt ediyor.

Haberin Devamı

Zaga’ya çıkacaktı

Seks deneyimlerini anlattığı ‘Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi’ adlı kitabıyla tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken 17 yaşındaki İtalyan yazar Melissa P., 17 Mart’ta Okuyanus Yayınları’nın davetlisi olarak ülkemize gelecek, Kanal D Ana Haber Bülteni ve Okan Bayülgen’in sunduğu Zaga programına konuk olacaktı.

Dayak sahneleri korkuttu

Ancak Melissa P. ‘kadına dayak’ haberlerini abartarak veren İtalyan basının etkisinde kaldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların dövülmesini protesto ederek Türkiye’ye gelmeyen ünlü oyuncu Emmanuelle Beart gibi, Melissa P. de ‘Bu sahnelerden çok üzüldüğü ve korktuğu için Türkiye’ye gelmeyeceğini’ açıkladı.

Türban takayım mı?

Okuyanus Yayınları’nın Genel Müdürü Çağatay Kandaz şu açıklamayı yaptı: ‘Şu anda yeni kitabını yazdığı için kendisini çok zor ikna etmiştik. Ancak Kadınlar Günü’nde yaşananlardan sonra fikri değişti. Hatta ‘Türkiye’ye gelirken başımı bağlamak zorunda mıyım’ gibi sorular bile yöneltti. Kendisini ikna etmeye çalışıyoruz.’

Haberin Devamı

Yüzde 90’ı yaşanmış

Aşk maceralarını en ince ayrıntısına kadar anlattığı kitabı hakkında daha önce Tempo dergisine röportaj veren Melisa P, ‘Yazdıklarınız otobiyografik mi’ sorusuna; ‘Kitapta yazdıklarımın yüzde 90’ı otobiyografik, yüzde 10’uysa kurmaca. Yalnız otobiyografik olanlar içinde hayal gücüyle değiştirilmiş bölümler de yok değil elbette’ yanıtını vermişti.

Bir tek Çin’de yasaklandı

Türkiye’de ilk 25 binlik baskısı hemen tükenen kitabın çevirmeni Nilüfer Uğur Dalay kitap hakkında bilgi vermek için Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na davet edilmişti. Öte yandan Melissa P.’nin İtalyan yayınevi ise kitabın sadece Çin’de yasaklandığını ve çevirisi yapılan diğer 30 ülkede hiçbir sorun yaşamadıklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!