Mehmet Akif Alakurt kimdir ve nerede yaşıyor?

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Akif Alakurt kimdir ve nerede yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2019 09:47

Mehmet Akif Alakurt, son günlerde söylemleri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bir dönemin popüler dizisini Adanalı'da rol alan Mehmet Akif Alakurt, geçtiğimiz yıllarda oyunculuğu bıraktığını açıklamış ve bir süre yurt dışında yaşamaya karar vermişti. Peki, Mehmet Akif Alakurt kimdir ve şu an nerede yaşıyor? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Mehmet Akif Alakurt,  23 Temmuz 1979 tarihinde Ordu'da dünyaya geldi.

İlk ve orta öğretimini İstanbul'da tamamladıktan sonra model olmaya karar verdi. Annesinin yardımıyla modelliğe Neşe Erberk'in ajansına girerek başladı.

1998 yılında "Gelecek Vaat Eden" ve "Türkiye Prensi" unvanlarını aldı. 2001 yılında Best Model of Turkey yarışmasına girdi ve 1. oldu. Mehmet Akif Alakurt 2001 yılında yarışmasını kazanmış ve Türkiye'yi uluslararası alanda temsil etmeye hak kazandı.

Yine aynı sene dünya ikincisi oldu. Bu başarılar sayesinde birçok dizi yönetmenlerinden teklifler almış ve oyunculuk eğitimi aldıktan sonra 2003 yılında Kırık Ayna filminde Ali Kirman Koçoğlu rolünü canlandırdı. 17 bölüm oynadığı "Hacı" dizisinden sonra "Sıla" dizisinde güzel oyuncu Cansu Dere başrolü paylaştı ve bu dizideki performansıyla uzun süre adından söz ettirdi.

Haberin Devamı

2008 yılında yayına giren Adanalı dizisinde Maraz Ali rolüyle büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. 2016 yılında oyunculuğu bıraktığını açıkladı.

Mehmet Akif Alakurt, bir süre yurt dışında yaşadıktan sonra Kaş'ta bir dağ evinde yaşamaya ve hayvancılıkla uğraşmaya karar kıldı.

BAKMADAN GEÇME!