Mecburen model gönüllü şarkıcı: SARAH RUBA

Güncelleme Tarihi:

Mecburen model gönüllü şarkıcı: SARAH RUBA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 00:00

Mecburen model gönüllü şarkıcı: SARAH RUBA Sarah Ruba (25) Kanadalı, hem model hem şarkıcı. Birçok dünya markasına modellik yaptı. 2005’te eşiyle kurduğu New Look adında grubun şarkıları internet üzerinden yayıldı. Şimdi ilk albümünü çıkarıyor. Onunla LC Waikiki XSIDE’ın mankenliği için geldiği Türkiye ziyaretinde buluştuk.

Haberin Devamı

Modelliğe nasıl başladınız?
- Kanada Starbucks’ta bir star avcısı tarafından keşfedildim. Kartını verdi. İnternetten araştırdım, çok büyük bir firmaydı. O yıllarda geri vokal olarak şarkı söylüyor ama para kazanamıyordum ve bu yüzden modellik teklifini kabul ettim. New York’a gittim. Elle gibi birçok önemli dergide yer aldım. Converse, Abercrombie&Fitch ve Morgan gibi markalarla çalıştım.
Sizce sizi tercih etmelerinin nedeni ne?
- Kaküllerim.
İyi bir fiziğiniz olduğunu ne zaman farkettiniz?
- 18 yaşına kadar çok güzel değildim. Erkek çocukları gibi görünüyordum. Dümdüzdüm, göğüslerim yoktu. Gerçi şimdi de yok (Gülüyor).
Peki daha büyük göğüslü ve balıketli bir kadın olmayı ister miydiniz?
- Hayır! Bu söylediğini hiç düşünmedim. Hatta küçük göğüslerimi çoğu zaman farkında bile olmadım. Ayrıca zayıflık trendini hiç gerçekçi bulmuyorum.
Gerçekçi bulmuyorsunuz ama oldukça zayıfsınız?
- O kadar da zayıf değilim... Hatta gayet sağlıklıyım.
Sizden zayıf olan mankenler mi var?
- Evet... Ben 36 bedenim. Genelde 34 beden olup sıfır beden olarak isimlendirilen mankenler var. Ayrıca zayıf kalmak için de ekstra şeyler yapmıyorum. Her gün bisiklet çeviriyorum. Diyetim yok. Küçük porsiyonlar halinde her şeyi yiyebiliyorum.

Haberin Devamı

KAZANDIĞIM MÜZİĞE GİDİYOR

Aynı zamanda eşiniz Adam Pavao ile kurduğunuz New Look isimli bir müzik grubunuz var. Nasıl tanıştınız?
- Toronto’da bir arkadaşım sayesinde tanıştık. İlk ve hayatımın aşkıydı. 22 yaşında da evlendim.
Bir adamın hayatınızın aşkı olduğunu nasıl anlarsınız?
- Diğer insanlar nasıl tanımlar bilmiyorum ama eşimi düşününce ikimizi tek bir insan gibi görüyorum. Bir takımız. Ayrıca birbirimize güvenimiz var. Onunla tanıştığımda modelliğe yeni başlamıştım. Beni çok destekledi. Evlilik bence kağıttan ibaret. Bu yüzden de çok önemi yok.
Müzik ve moda hikayeniz nasıl bir arada ilerledi?
- Bebekliğimden beri şarkı söylüyorum ve çocuk yaşlardan beri piyano çalıyorum. Babamın da çok güzel bir sesi var. Abilerimden biri yetenekli bir şarkıcı. Benim de asıl hedefim zaten müzikti. Ama müzik için para lazım. Modellikten kazandıklarımı müziğe harcıyorum.
Müziğinizin tarzını nasıl anlatırsınız?
- Tanıştığımız günden beri eşimle müzik yapıyoruz. Ama grubumuzu birkaç sene önce kurduk. Elektronik, pop ve soul gibi türleri harmanlıyoruz.

Haberin Devamı

BEYONCE GİBİ DEĞİLİM

Sözler size ait... Nelerden besleniyorsunuz?
- Hayattan ve o an yaşadıklarımdan etkileniyorum. Eşimle aynı işi yaptığımız için yaşadığımız iniş-çıkışlar da ortaya güzel bir müzik çıkarıyor.
Peki müziğinizin internetten keşfedildiği doğru mu?
- Evet, her şey MySpace ile başladı. Sonra “Bir blog kurmalıyız” diye düşündük. İnternet üzerinden müziklerimiz insanlara ulaştı. Bu yüzden Twitter ve Facebook’un da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öyle ki albüm teklifi aldık. 10 Ekim’de Avrupa, İngiltere, Japonya ve Avustralya’da grupla aynı ismi taşıyan 10 şarkılık albümümüz çıkacak.
Sahnede nasıl bir kadınsınız?
- Shakira ya da Beyonce gibi değilim. Seksi görünmüyorum ama şarkı söylerken seksi hissediyorum.
Size göre seksi olmanın tanımı nedir?
- Mutluluk, kendine güven ve kendinle barışık olmak insanı seksi yapıyor.
Sizi ilk kez tanıyanlara kendinizi nasıl anlatırsınız?
- Aman Tanrım! Zor soru. Açık fikirliyim, yaratıcıyım ve çok neşeliyim.

Haberin Devamı

AYAKKABI FABRİKASINDA ÇEKİM

Sarah Ruba’nın mankenliğini yaptığı LC Waikiki XSIDE koleksiyonunun çekimleri Beykoz Ayakkabı Fabrikası’nda yapıldı. Yedi farklı kombinle katalogda yer alacak Ruba, beş sezondur markanın modeli. Sezon parçaları arasından en çok dantelli siyah gömleği ve Mods&Rockers temasını kendi tarzına yakın buldu. Markanın koleksiyonları için: “Her sene güzelleşip, daha da trendy oluyor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!