Mazhar Budizm’e merak sardı

Güncelleme Tarihi:

Mazhar Budizm’e merak sardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2004 17:35

Daha önce tasavvufa olan merakıyla gündeme gelen Mazhar Alanson, bu kez Budizm’e merak sardı. Yaptığı Hindistan ve Çin seyahati sırasında Budizm’den etkilenen Alanson, artık konserlerine de Budist kıyafetlerle çıkıyor.

Uğur da etkilenmiş

Mazhar Alanson yazdığı şarkılar ve Biricik Suden’le yaşadığı beraberlik kadar son yıllarda ruhani yanıyla da konuşulmaya başlandı. Daha önce tasavvufa ve Mevlevi felsefesine merak saran Mazhar Alanson, son olarak Budizm’e ilgi duymaya başladı. Alanson önceki gece Maslak Park Orman’da verdiği konsere de Budist rahipleri andıran kıyafetiyle çıktı. Siyah bileklerine kadar uzun bir elbiseyle sahneye çıkan Alanson’un bu tarzından grubun diğer üyesi Özkan Uğur’un da etkilendiği görüldü. Uğur da ayağındaki beyaz çarıklarla dikkat çekti.Budizm’i araştırıyor

Mazhar Alanson’un Budizm’i araştırmaya başlaması ise iki yıl önce Cem Yılmaz’la çıktığı Hindistan gezisine dayanıyor. Alanson, daha sonra Fuat Güner’le birlikte reklam çekimi için gittiği Çin’de de Budizm’i daha ayrıntılı araştırma fırsatı buldu. Budizm’in en yaygın yaşandığı bu iki ülkeye yaptığı geziden sonra Budizm’e ilgi duymaya başlayan Mazhar Alanson, iki gezinin ardından Budizm’i daha çok okumaya ve araştırmaya başladı. Alanson konserdeki açıklamasında, ‘Budizm’i araştırıyorum, hayat biçimimi de ona göre ayarlıyorum’ dedi.Otomobilini çarptı

Hayattaki ıstırapları ortadan kaldırmak için doğru anlama, doğru konuşma, doğru eylem gibi öğretileri olan Budizm’i benimseyen Mazhar Alanson, konserlerinde olduğu gibi günlük hayatında giydiği kıyafetlerde de benzer çizgisini sürdürüyor. Diğer yandan Alanson ve grup arkadaşları, Park Orman’daki konsere giderken kaza geçirdiler. Bu kaza yüzünden konser de gecikmeli başladı.

Hindistan fatihleri

Mazhar Alanson’un Budizm’e merak sarmasındaki en önemli etkenlerden biri Cem Yılmaz’la birlikte gittiği Hindistan gezisi oldu.

ÜNLÜ BUDİSTLER

Ünlü Budistler arasında Tina Turner, Harrison Ford, Oliver Stone, Demi Moore, Sharon Stone, Steven Seagall, Courtney Love gibi isimler sayılabilir. Hatta ünlü aktör Richard Gere, aktris Uma Thurman’ın babası olan Richard Thurman ile New York’ta ‘Tibet Evi’ kurdu ve Budizm’i savunan kitaplar yazdı. Türk asıllı Alman futbolcu Mehmet School’un da Budizm’i seçtiği konuşuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!