Mazeretim var asabiyim..

Güncelleme Tarihi:

Mazeretim var asabiyim..
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 02, 2004 13:01

Özür dilerim Oğuz Abi. Ben de isterdim sizinle ilgili duygularımı anlatmayı. Söyleyecek sözüm de vardı. Sizin "Çiçeği Burnunda"lar kadar beceremezdim belki ama ben de birşeyler derdim işte.

Haberin Devamı

En çok da Kemal Gökhan Gürses'in yorumuna bayıldım: "YaÄŸ satarım, bal satarım. Ustam ölmüş. Ben böyle dünyanın anasını satarım." Ben de böyle dünyanın anasını satarım. Ä°nsan acısını anlatmaya bile fırsat bulamıyor.ÂYüreÄŸimdeki tek duygu öfke. Telefondaki ses de üstüne "Ay çok meraklandım, neden bu kadar öfkelisin?" demez mi.

 

-        ÂMerak etme kardeÅŸim. Çünkü artık hiç kimse bir ÅŸeyi merak etmiyor. Bilgisayarın başına geçiyor. Ä°lk bulduÄŸunu cırt kopyalıyor. Pat yapıştırıyor. Al sana haber.

-        ÂE anlat ama. Ne oldu?

-        ÂOÄŸuz Aral'ın biyografisini görmüşsündür gazetelerde. Dikkatini çeken bir ÅŸey oldu mu? Ä°pucu da vereyim. KardeÅŸleriyle ilgili filan.

Haberin Devamı

-        ÂHa evet. Yazar Ä°nci Aral'la kardeÅŸmiÅŸler. Bilmiyordum.

-        ÂSadece sen deÄŸil kendileri de bilmiyorlar, zaten. Çünkü yanlış. Adamın biri internetteki bir biyografi sitesinden kopyalayıp yapıştırmış. AraÅŸtırmadan etmeden. Düzelten bir-iki yer oldu. Gerisinin umurunda deÄŸil.

-        ÂAma kötü bir ÅŸey deÄŸil ki. Ne var bu kadar sinirlenecek?

-        ÂKötü deÄŸil elbette ama doÄŸru da deÄŸil. Benim üzüldüğüm farkedilmemesi. Ya da umursanmaması. Ä°kisi de birbirinden kötü. Ä°nan doÄŸrusunu bulmak yanlışı tekrarlamaktan fazla zaman almaz. Gir bir arama motoruna. Tekin Aral'ın ölüm haberini iste. Aile fertlerinin adlarının geçtiÄŸi en yakın tarihliÂhaber o. Evet, orada Ä°nci Aral adı geçiyor ama Tekin Aral'ın eÅŸi olarak. Yani ne yazar ne de kardeÅŸleri. Ä°sim benzerliÄŸi. Ya kız kardeÅŸlerinin adı. Haberde o da var. Bir tık uzakta. Bir tık.

-        ÂBen de madem ünlü bir yazar kardeÅŸleri varmış, neden onun aÄŸzından birÅŸeyler yok gazetelerde, televizyonlarda diye düşünüyordum.

-        ÂBravo bak iÅŸte senin okur olarak akıl ettiÄŸini mesleÄŸi gazetecilik olanlar düşünmedi henüz. Kopyaladı yapıştırdı, bitti. Tekrar okumadı bile. Ailede ille baÅŸka bir ünlü arıyorlarsa o da vardı ama kimin haberi var ki. OÄŸuz Aral'ın eÅŸinin tiyatro tarihimizin en baÅŸarılı Ä°nek Åžaban'ı Tolga TiÄŸin olduÄŸunu bilen var mı? Rahmetli oralardan görüyorsa çınlatmıştır kulaklarını, en sunturlusundan. Hele Avanak Avni'yi bile bilmeyenlere...

Haberin Devamı

-        ÂYok artık daha neler...

-        ÂYok deÄŸil. Var, var. Habertürk'te Avanak Avni, Avanak Apti kaç gündür. SaÄŸ olsaydı, sopayla kovalardı vallahi. Canlı yayında altta yazıyordu da Latif Demirci uyardı. Düzelttiler. Ama spiker hanım aynen berdevam. Apti diyor yahu kırk yıllık avanaÄŸa. Cehalete mi öfkeleneyim, öğrenmemekte ısrara mı, bu haldeki insanların ekrana çıkma cüretine mi, onları çıkaranın gafletine mi?

-        ÂBen de televizyon haberlerindeki tutarsızlığa takıldım, ne zamandır. Birinin söylediÄŸi ötekini tutmuyor.

-        ÂTam üstüne bastın, kaldır ayağını. Al sana taze bir örnek. Birine göre Kâmran Usluer beyin kanserinden öldü, ötekine göre akciÄŸer kanserinden. Bir telefonluk iÅŸ yahu. Ara hastaneyi, öğren. Aynı ÅŸey OÄŸuz Aral'ın haberinde de var. Biri diyor, hastaneye yattığı gün öldü. Öbürü diyor yattıktan üç gün sonra. Ondan sonra gel de güven bu haberlere. Hele Show Tv'de rahmetlinin adını "Kamran" diye okuyan ses çileden çıkardı. Ä°nce "a" yok. Hiç mi duymamış, demek için sarıldım telefona. Ä°lgililere iletiriz efendim, dediler. Ä°lgililer bu ses kaydedilirken ilgileneceklerdi uzaylı sesin sahibiyle, diye bağırıp kapattım telefonu. Kadın baÅŸka bir gezegenden gelen uzay mekiÄŸinden bir saat önce inmiÅŸ olmalı ki koskoca Kâmran Usluer'in adını hiç duymamış.

Haberin Devamı

-        ÂAslında bunlara ÅŸaşırmamak lazım. Bak ÖSS'de 32 bin, LGS'de 64 bin öğrenci sınavda sıfır puan almış. EÄŸitim sistemimiz göçtü. Ä°ÅŸin özü bu.

-        ÂEvet iÅŸin özü bu da çekirdeÄŸi de arsızlık. Artık bilmeyen, bundan rahatsız olmuyor. Sırıtıyor. Öğrenmemek deÄŸil adamın cehaletini yüzüne vurmak ayıp sayılıyor.

-        Â"Aman boÅŸver. Buna gelene kadar neler var", diyorlar, deÄŸil mi?

-        ÂEh iÅŸte buna da böyle diye diye geliniyor. Giden kuÅŸakla birlikte ciddiyet, mesleÄŸe saygı, utanma duygusu da tarihe karışıyor. Åžimdi varsa yoksa popüler olmak. Dikkat çekmek. BBG evi gibi oldu ortalık. Aykırı yazan kazanıyor. NeymiÅŸ, Ecevit memlekete sadece kötülük yapmış. Heredot musun mübarek. Acelen ne, tarih verecek bunun kararını. Ben sevmezdim, de. O kadar. OÄŸuz Aral kötü karikatürcüymüş. Hem de megalomanmış. Mideme yumruk yemiÅŸ gibi oldum okuyunca.

Haberin Devamı

-        ÂEvet, ÅŸimdi ölenin arkasından da eÄŸriyi doÄŸruyu söylemek lazım, modası var ya.

-        ÂÄ°yi de, rahmetlinin ettiÄŸi bir cümleden kalk, bütün kiÅŸiliÄŸi hakkında yorum yap. Hadi karikatürünü beÄŸenmemek, zevk meselesi. Ama hakaret edercesine kendini beÄŸenmiÅŸlikle suçlamak, olacak ÅŸey deÄŸil. Gel de meÅŸhur Papa hikayesini hatırlama.

-        ÂEn çok buna sinirlenmiÅŸsin anlaşılan.

-        ÂSinirlenmiÅŸtim. Daha doÄŸrusu yaralanmıştım çok. Ä°nsan umduÄŸuna küsüyor çünkü. Ama Ersan Özer yazısında benim gibi yaralanan kimbilir kaç kiÅŸiye tercüman olmuÅŸ. SaÄŸolsun.

-        ÂPeki sen ne yazacaksın, OÄŸuz Aral için?

-        ÂKiÅŸisel birÅŸeylerden söz etmeyecektim. Yakından tanımayanlara ve ölümün üstüne üstüne gitmesine ÅŸaşıranlara kardeÅŸinin ölümünden sonra yazdığı yazıyı okumalarını önerecektim. OkuduÄŸum en sade, en derin, en acılı ağıttı o.

Haberin Devamı

-        ÂBiliyorum. BuluÅŸmuÅŸlardır ÅŸimdi deÄŸil mi?

-        ÂBuluÅŸmuÅŸlardır da Tamer KaradaÄŸlı olayı üzerine mi birÅŸeyler çizsek, Ä°ran'a giderken çarÅŸaflanan kadın gazetecilerle ilgili mi diye tartışmaya baÅŸlamışlardır bile. :’(

 

 

nkarsan@superonline.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!