Mazeretim var...

Güncelleme Tarihi:

Mazeretim var...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 17:28

Haberin Devamı

Bebek’te bir çay salonunda (reklam olmasın diye Divan’ın adını vermiyorum J) Türkân (Saylan) Hocam’la iki dostumuzla (Prof. Zehra İpşiroğlu ve Doğan Kitap’ın yöneticisi Zeynep Çağlıyor) iki saate yakın kahvaltı + sohbet keyfindeydim bu sabah...

Türkân Hoca ile olmak (pek az bir araya gelebiliyoruz maalesef) benim içimi açar, pillerimi şarj eder.

Çok ciddi sağlık sorunlarına rağmen, bitmez tükenmez enerjisi, vatan ve insan sevgisi Hürriyet(ortak Anadolu aşkımız, diyerek beni şereflendiriyor), yapıcılığı, yaratıcılığı, sınırsız iyimserliği... ‘AZİZE’ diyorum da kızıyor bana!

Pek güzel sohbet ettik, yine ortak derdimiz eğitim sorunları, Anadolu’nun yanakları rüzgârdan kara kara olmuş o dünya güzeli köylü çocukları ve tabii YİBO’lar, PİO’lar, sonu gelmez ihtiyaçlar...

Haberin Devamı

Bu arada, Bebek’te deniz nefisti. Sohbeti bölmeden, göz ucuyla martıları, karabatakları (yeni bir kuş türedi, bir balıkçıl, kara, karabataktan çok büyük, eskiden yoktu Boğaz’da bu kuşlar), açıktan geçen boş tankerleri, çatanaları, açığa demirlemiş (gözüme Raquel Welch gibi görünen) motoryatları seyrettim.

İçim gitti...

Hafta bitmeden, bilemedin bu hafta sonu, Boğaz’ı ciğerlerime çekmezsem, şişerim!

Not: Tiyatro, edebiyat, eğitim gibi alanlarda pek çok çalışması olan Prof.Dr.Zehra İpşiroğlu’nun Prof.Dr.Türkân Saylan’la yaptığı söyleşi, Doğan Kitap tarafından ‘YAPICILIĞIN GÜCÜ’ adı altında kitap haline getirildi. Türkiye, Türk insanı ve yaşadığımız dünya hakkında ‘düşünen’ herkese tavsiye ederim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!