Mazda bu kez doğrudan Türbülans yaratacak

Güncelleme Tarihi:

Mazda bu kez doğrudan Türbülans yaratacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

Türkiye’ye 3 ay önce doğrudan giriş yapan Japon Mazda, bu yıl 12’incisi düzenlenecek Auto Show Fuarı’nda, yapılanma süreci ardından ilk kez doğrudan müşterileriyle buluşuyor.

Daha önce İstanbul’daki fuarlarda distribütörlükle temsil eden Mazda, bu yıl CNR Fuar Merkezi’nde 4’üncü Hall’de toplam 783 metrekare alan üzerinde hazırlanan standta, halen Türkiye’de satışta olan tüm ürünlerinin yanı sıra, konsept otomobili Kazamai ve Renesis motorun 40’ncı yılı için üretilen Limited Edition RX-8’i sergileyecek. Mazda’nın Türkiye Operasyonundan Sorumlu Başkanı Steve Newton, "Müşterilerimizle bir araya gelmemize olanak tanıyan İstanbul Autoshow 2008’de bulunmaktan mutluyuz. Bu fuar, şirketimizin katılacağı ilk fuar olması nedeniyle de ayrı bir önem taşıyor. Mazda’nın tüm Avrupa’da sergilediği başarının yeni bir halkası olarak binek araç gamımızda yer alan ürünlerimizi müşterilerimizle buluşturacağız" dedi.

RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE

Bu kapsamda Mazda, geçtiğimiz ay Rusya’da ilk kez sergilediği konsept otomobili Kazamai, İstanbul Auto Show’da Türk otomobilseverlerle buluşacak. Japonca’da "türbülans yaratan rüzgar" anlamına gelen bu şık ve kompakt crossover’in Auto Show Fuarı’nın en çok ilgi çeken modellerinden biri olması bekleniyor. Mazda Kazamai, 1.930 mm genişliği ve 4.520 mm uzunluğu ile mevcut Mazda 3’ten biraz daha büyük ve kabin içinde SUV konforu ve fonksiyonelliği için gerekli alana sahip. Yenilikçi gövde tasarımı SUV gücünü vurgulayan çan biçiminde genişleyen çamurlukları ve bir spor otomobile yakışır bir kabine sahip Mazda Kazamai konseptinde yeni nesil 2.0 litre doğrudan enjeksiyonlu benzinli motor kullanılıyor. Bu motor özellikle Mazda Kazamai gibi kompakt bir otomobilde sportif sürüş ile iyi çevresel performansın bir dengesini ortaya koyuyor.

EN ÖZEL RX-8

Standın bir başka yıldızı ise, yeniden yapılanan Maztda tarafından Türkiye’de ilk kez satışa sunulacak özel üretim RX-8 olacak. Mazda’nın Türkiye Operasyonundan Sorumlu Başkanı Steve Newton, "Piyasaya ilk çıktığı 2003 yılından bu yana dünyada 50’den fazla ödülün sahibi olan ve 167 bin adetten fazla bir satış rakamına ulaşan Mazda RX-8, bir devrim geçiriyor. Yenilenmiş iç - dış tasarımı ve performansı ile 4-Kapı ve 4 koltuklu bir spor coupe görünümüne kavuşuyor. Bilindiği gibi Mazda’nın RENESIS rotary motoru bu aracın bir klasiği; ve 1967 yılında geliştirilen bu motorun 40. yılı için devam eden kutlamalar çerçevesinde, özel üretilen bir versiyon ile Mazda RX-8’i Türk tüketicileriyle buluşturuyoruz." dedi.

YILIN OTOMOBİLİ FUARDA

Kazamai ve özel üretim RX-8’in dışında Mazda’nın standından 2008’de dünyada yılın aracı seçilen modeli Mazda2, Mazda3, Mazda6 ve roadster sınıfının en önemli modeli olan Mazda MX-5 ve pick-up modeli Mazda BT-50 de sergilenecek. Mazda’nın tüm üretiminde uygulamakta olduğu "Hafiflik Strateji"nin en önemli örneklerinden olan ve 2008 Dünya’da Yılın Otomobili seçilen Mazda2, Türkiye’de yeniden yapılanan Japon şirketin en büyük kozu olacak.

Steve Newton, 2010 yılında Türkiye’de binek otomobil satış adedinin 500 bin civarında ulaşağını öngördüklerini söylerek, Mazda’nın Türkiye’deki satış hedefinin yüzde 2’lik bir pazar payı ile 10 bin adet olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!