Mayonuzda taş, pul, zincir, boncuk Yoksa, trend plajına vizeniz yok

Güncelleme Tarihi:

Mayonuzda taş, pul, zincir, boncuk Yoksa, trend plajına vizeniz yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 00:00

Modanın plajlar üzerindeki baskısı malum. Yaratıcılar sarı derse sarı, pembe derse pembe oluyor herkesin üstü başı. Güneşlenirken, yüzerken, gölgede yan gelip yatarken de trendy olmak gerekiyor. Çünkü yan şezlongdaki hanımın bikinisi disko topu gibi parlarken, sinik, sönük uzanmak kadınlığın doğasıyla ters düşüyor. Bu yaz mayo ve bikinilerin gece kıyafetinden farkı kalmadı.

Hepsi ışıldıyor, yanından yöresinden zincirler, püsküller sarkıyor. Her birini svarowski taşlar, metal zımbalar, boncuklar süslüyor. Özellikle mayo modası geri dönüyor. Straplezi, 60’lı yılların kalın askılısı, tek omuzlusu el ele tutuşup “güç bizde” diyor. Hepsi rahatlıkla gece çıkarken de giyilebiliyor. Şimdi huzurlarınıza abiye mayolar geliyor.

ZEKİ
En süslü modeller en çok satıyor


Zeki Triko Halkla İlişkiler Müdürü İdil Başeskioğlu’na göre sadece güneşlenilip, denize girilen sıradan yaz günleri mazide kaldı. Artık plajlar podyumları aratmıyor. Zeki Triko 2010 yaz koleksiyonu rahatlıkla plaj kıyafetinden gece kıyafetine dönüşebiliyor. Mayolar akşam çıkarken body olarak kullanılabiliyor, isteyen koleksiyondaki dökümlü elbiseler, şifon ve saten üstler, şortlu takımlarla tamamlıyor. Mayolara süs katan tüm aksesuarları özel olarak üretiyor Zeki. Güneşte ısınmayacağını, teninizi yakmayacağını garanti ediyor. Yarı değerli taşlarla süslü, zımbalı, püsküllü, boncuklu, tokalı modeller 800 parçalık dev Zeki koleksiyonunun yüzde 30’unu oluşturuyor. Ama işin ilginç yanı en çok onlar satıyor. Zeki’de fiyatlar 150 ile 450 TL arasında.

SUNSET
20 bin Euroluk mayo bile var


Sunset Tasarım Koordinatörü Ayşegül Güneş plaj dışındada kullanılan mayo ve mayokinileri ilk kez beş yıl önce tasarladığını söylüyor. O gün bugündür koleksiyonda özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi bölgelerin eğlence hayatına farklı tarzlar katmak isteyenlere yönelik abiye mayo ve mayokini tasarımlarına yer veriyorlarmış. Bu sezon neler yaptığını ise şöyle anlatıyor: “Mayo bu yaz altın çağını yaşıyor diyebilirim. 60’larda ki kalın askılı mayolar bile bu yaz gözde.
/images/100/0x0/55eb13c7f018fbb8f8a98b07
Mayo tasarımları da çok çeşitlendi. O klasik mayolar yerini gece şık bir altla tamamlayabileceğiniz bustiyer ya da bluz görünümünde tasarım mayolara bıraktı. Mayolarda, bu yaz drapeler, kruvaze kesimler, kemer ve düğme aksesuarlar çok kullanıldı. Yine tek omuz askısı, derin göğüs dekolteli uçgen askılar ve derin oyuklu kesimler bu yaz mayoyu bikini kadar da çekici hale getiriyor. Bu yaz Sunset koleksiyonunda gündüz plajda rahatlıkla yüzerken, akşam altına bir jean ya da şık bir mini etekle kombin yaratarak gece bustiyer olarak kullanabileceğiniz kadar çarpıcı mayo tasarımları sunuyoruz. Taş kullanımı bu yaz oldukça az ama Sunset’in sadece Sunset için özel olarak ürettirdiği özel, parlak kumaşlar ile yine ışıltılı bir hava yakalayabiliyorsunuz. Kruvaze kesimler ve tek omuz tasarımlar bir zamanların body modasını hatırlatacak kadar şık ve çarpıcı. Bu yaz, mayolarda ki renk temaları da gündüz-gece kullanımını heveslendiriyor. Özellikle askılarda kullanılan swarovskiler ve kemer tokalarında ki minik parlak taşlar gece tam anlamıyla bir bustiyer havası veriyor.” Sunset Swimwear koleksiyonu 89 TL ile 299 TL arasında. Özel sipariş ile üretilen Sunset Houte Couture koleksiyonunda ise fiyatlar 1500 TL’den başlıyor. Değerli taş isterlerse ise fiyat 20 bin Euroya çıkıyor.

GOTTEX
Mücevher izlenimi veriyor


Çiçek İç Giyim Yönetim Kurulu Üyesi Sami Stamati Gottex’in 2010 yaz koleksiyonunun en karakteristik özelliği mücevher izlenimi veren detaylarla bezeli mayo ve plaj kıyafetleri olduğunu söylüyor. Her biri denizde şık olunabileceğinin göstergesiymiş. Kahverengi ve bej ağırlıklı renkler, doğadan kopup gelen desenler, dantelli modeller ağırlıkta. Rengarenk taşlar, dore efektler, parlak, iddialı renkler ve plaj kıyafetini gece kıyafeti havasına büründürüyor. Gottex’in pareo, kaftan, gömlek ve etekten oluşan tamamlayıcı kıyafetleri de tıpkı mayoları gibi gece de kullanılabiliyor. Çiçek iç giyim Gotex dışında haute couture tasarımcıları kıskandıracak işçilikte mayo tasarlayan Maryan Mehlhorn markasını da Türkiye’ye getiriyor. Maryan Mehlhorn düz renk mayo ve bikinilerin üzerine çok özel taşlar, metal ve gümüş süslemeler kullanan bir marka. Pullu ve taşlı çeşitleri, her zevke hitap edebilecek kadar geniş bir skalaya yayılan renk alternatifine sahip pareolar, adeta gece elbisesinin tahtına göz diken plaj elbiseleriyle yarış halinde. Gottex’in fiyatları 190 TL ile 390 TL arasında değişirken, Maryan Mehlhorn’da fiyatlar 290-420 TL aralığında?

KYO MY FRIEND
İsteyene lame, isteyene dore


Kyo My Friend’de gece efekti veren bir-iki model var. Lame ve dore ağırlıktaki bu bikinilerin tasarımcı Hakan Yıldırım. “Özellikle her yaşa hitap eden bir Kyo My Friend koleksiyonu hazırlamaya özen gösterdim” diyen Hakan Yıldırım dikiş ve kalıp konusunda çok özenli çalışmış. Ürünlerde kullanılan canlı ve parıltılı renkler sayesinde bikiniler hem gündüz hem de gece rahatlıkla kullanılabiliyor. Fiyatlar 50 TL ile 70 TL arasında.

AYYILDIZ
Mayokini saltanatı


Ayyıldız Tasarımcı Emine Altun Öztürk’e göre bu yıl plajlarda tıpkı geçe yılki gibi mayokini saltanatı var. İnanması güç ama mayodan çok haute couture bir body’e benzeyen modeller çok satıyor. Fiyatlar ortalama 250 YTL civarında.

BEYMEN
Elizabeth Hurley’in gece mayoları


Beymen’de bu sezon satışa sunulan plaj koleksiyonlarının önemli bir oranı pullu, zincirli, boncuklu detaylardan oluşuyor. Özellikle Dior, Elizabeth Hurley, OndadeMar, Dsquared, Prada ve Dolce&Gabbana yabancı markalarda da hep bu yönde tasarlanmış mayo ve bikiniler var. Eğer kendinize bir gece mayosu almak istiyorsanız özellikle Elizabeth Hurley ve Dolce&Gabbana koleksiyonuna göz atmalısınız.

HARVEY NICHOLS
Kate Moss ve Beyonce’un mayoları Melissa’dan


Bu yazın en önemli plaj trendi olan süslü mayoların en önemli temsilcisi Melissa Odabash, Türk kökenli bir tasarımcı. 1995’de kurduğu markasının çıtasını her sene yükseltti. Küçük bikiniler, işlemeleri mayo ve mayokinilerin geniş yer tuttuğu markanın müdavimleri arasında Kate Moss, Cindl Crawford, Elle Macpherson, Uma Thurman ve Beyonce bulunuyor. Melissa Odabash’ın mayo ve bikinileri Türkiye’de bir tek Harvey Nichols’da satılıyor. Fiyatları 595 TL ile 1595 TL arasında.

ARGENTO
Fırfırlı mayo

Argento’nun bu seneki koleksiyonunda gece kıyafetlerini anımsatacak şekilde fırfırlar, fiyonklar, tek omuzlu modeller taşlarla ve aksesuarlarla zenginleştirilmiş. Sezona bu sene sarı, mavi, fuşya, turuncu, mor ve kırmızı damgasını vururken siyah ve beyaz da vazgeçilmez olarak yerlerini koruyacakmış. Koleksiyonda üst ve altlarda farklı kombinler yer alıyor. Altlar desenli üst modellerde ise düz renkler göze çarpıyor. Bikini ve mayo kullanımında aksesuar vazgeçilmezler arasında? Siyah ve beyaz renkli modeller de taşlar, boncuklar, baskılar dikkat çekiyor. Fiyatlar 89.90-109.90 arasında.

ESTA
Pullu payetli üçgen bikinileri jean üstüne giyiyorlar


Swarovski taşlı, pullu, payetli modeller Esta’nın 2010 yaz koleksiyonunun yüzde yirmisini oluşturuyor. Ayrıca nakışlı, baskılı ve şık aksesuarlarla kombinlen modellerde mevcut. Markanın tasarımcısı Gülşen Filiz süslü modellerin her yaştan müşteri grubuna hitap ettiğini söylüyor: “Özellikle gösterişli ve renkli giyinmekten hoşlanan bayanlar, hatta genç kızlar bu tarz modelleri tercih ediyorlar. Turistik bölgelerde yabancı turistler tarafından da taşlı, pullu ve payetli modeller beğeniliyor. Plajlarda modanın çok daha sıkı takip edildiği bir dönemdeyiz artık. Bayanlar plaj da da şık görünmek istiyorlar. Bu modelleri gece jean üzerine giyenler oldukça fazla. Straplez tankiniler ve gösterişli mayokiniler jeanlerin üzerinde tercih edilen modellerin başında geliyor. Cesur bayanlar swarovski taşlı, pullu payetli üçgen bikini üstlerini de jeanlerin üzerine, gömleklerinin içine giyiyorlar. Gece klüplerinde bu şekilde giyinen genç bayanlara rastlıyorum. Taşlı ve pullu modellerimiz özel baskı teknikleriyle, dayanıklılıklarını maksimumda tutacak şekilde hazırlanmaktadır. Ancak bu modeller normal bikini ve mayolara göre daha özenli ve hassas kullanılmayı gerektirmektedirler, bu sebeple müşterilerimizin yıkama talimatlarını okuyarak aldıkları ürünü nasıl en uzun süreli kullanabileceklerine dikkat etmelerini rica ediyoruz.” Fiyatlar 89 TL ile 289 TL arasında.

KOM
Parıldamak garanti


Kom 2010 yaz koleksiyonu tam da sezonun trendlerine uygun. Straplez ya da tek omuz mayoların her birini rahatlıkla gece giyebilirsiniz. Bikinilerde ise pullu payetli modeller akşam kullanıma uygun. Gece hayatında klüp ışıkları altında parıldayacağını garanti ediyorlar. Saçaklı ve metal zımbalı modeller ise yırtık jean şort ve çizme ile tamamlanılabiliyor. Kom’da fiyatlar 119 ile 299 TL arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!