Mavi Sakal - Status Que birlikteliği

Güncelleme Tarihi:

Mavi Sakal - Status Que birlikteliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk müzik dünyasının eski rock topluluklarından biri olan Mavi Sakal uzun bir sessizlik döneminden sonra yeni bir albümle müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Çok iddialı bir şekilde müzik yaşantısına geri dönen topluluğun önümüzdeki haftalarda piyasaya sürmeye hazırlandığı albümün prodüktörlüğünü dünyaca ünlü rock topluluğu Status Quo'nun prodüktörü olan Pip Williams gerçekleştirmiş. Grubun sürprizleri bununla da kalmıyor. Topluluk ‘‘Mavi Sakal '97/İki Yol’’ adını taşıyan albümünün stüdyo çalışmalarını İngiltere'deki Chapel Studios'da gerçekleştiren Mavi Sakal albümünde yer alan senfonik bir çok parçada Londra Senfoni, Londra Filarmoni ve St.Martin In The Fields orkestralarından seçilen 40 müzisyenden oluşan London Session Orkestra'sı eşlik etmiş olmasının gururunu yaşıyor.

1979 yılında Murat Tümer, Kaan Altan ve Tibet Ağırtan tarafından kurulan Mavi Sakal, ilk albümü ‘‘Çektir git’’i 1992 yılında piyasaya sürmüş. Ülke çapında verdikleri konserlerle dikkat çeken topluluk ikinci albümünü de 1992 yılında yayınlamış. ‘‘Mavi Sakal 2’’yi CD olarak da piyasaya süren topluluk beş yıl süren bir sessizlik döneminde sonra şimdi yenilenmiş olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana yeni çalışmaları için hazırlıklarını sürdüren ve temmuz ayında stüdyoya giren Mavi Sakal, davulda Murat Tümer, gitarda Kaan Altan birlikteliğine 1996 Ekim ayında vokalde Genç Osman Yavaş, bas gitarda ise Andy Wand'un katalımı ile yeni bir şekil verdi.

Grubun kurucularından Murat Tümer aylardır bu iş üzerinde çalıştıklarını ve nihayet mükemmel bir kayıtla çalışmalarının sonuçlandırdıklarını vurguluyor.

Henüz albümün çıkış tarihi konusunda kesin bir şey söylemeyen Tümer, ‘‘İşin büyük bir bölümünü tamamladık, şimdi sıra bu işi en güzel bir biçimde pazarlamaya kalıyor. Çok kaliteli bir albüm yaptığımıza inanıyor ve bunun müzikseverlere ulaşması için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum’’ diyor. Pip Williams ile çalışmanın çok keyfili olduğunu vurgulayan Tümer, ‘‘London Session Orchestra ile çalışmak çok heyecan verici bir şeydi. Senfonik parçaların orkestrasyonu Pip Williams tarafından yazıldı’ şeklinde tanımlıyor çalışmalarını.

Ağabeyi Burak Tümer ile birlikte bir organizasyon ve tanıtım şirketini de yürüten Murat Tümer, ‘‘Şimdi önümüzde Spice Girls konserleri var... Bu işi anlımızın akıyla bitirdikten sonra tekrar benim için çok önemli olan bu albüm işine koyulacağız...’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!