Mavi bayraklı koyda tatil keyfi

Güncelleme Tarihi:

Mavi bayraklı koyda tatil keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 00:00

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki Kaynar Koyu’nda 1984’ten bu yana hizmet veren, Türkiye’nin ilk tatil köyü Işıl Club, Avrupalı turistin gözde tatil mekânı haline geldi. Tesisin çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili plajı dokuz yıldır üst üste mavi bayrak alıyor. Otel yönetimi turizmin yanı sıra çevreye, doğaya, tarihi dokuya uyum ve desteği nedeniyle çeşitli devlet kurumları ve sivil toplum örgütlerince 60’a yakın plaket ve belgeyle ödüllendirildi.

Bodrum’a sekiz kilometre uzaklıktaki Torba’nın Kaynar Mevkii’nde, 40 dönüm arazi üzerinde 1984’te kurulan Işıl Club Bodrum, turizm sektöründe yaptığı yeniliklerle Avrupalı ve yerli tatilcilerin gözdesi oldu. Dört yıldızlı olmasına rağmen tatil konforu ve rahatlığı açısından butik ve lüks otelleri aratmayan tesisin 290 odasında split klimadan kablosuz internet bağlantısı ve LCD televizyonlara kadar her türlü konfor düşünüldü.

Çam ve zeytin ağaçları arasında yaklaşık 20 dönüm yeşillendirilmiş alana kurulan iki restoran, yedi barın yanı sıra Ana Restoran, Snack Restoran, Mandaline Alacart ve Fish Alacart restoranlarında Türk ve dünya mutfağından 120 çeşit yiyecek sunuluyor.
Işıl Club, tatiline sporu, aktiviteyi, hareketi katmak isteyenler için birçok seçeneğe sahip. Cenk Canıtez yönetimindeki 30 kişilik animasyon ve Kamil Bağ yönetimindeki 14 kişilik su sporları merkezi turistlerin denizde ve karada her türlü eğlencesine hizmet veriyor. Rüzgâr sörfü, katamaran, yelken, mini futbol, tenis, masatenisi, bilardo, voleybol bu seçeneklerden bazıları. Rahatlamak isteyenler için wellness uygulamaları yapılan merkezde, masaj, sauna, güzellik bakımı, Türk hamamı bölümleri bulunuyor. Çocuklu aileleri de düşünen Işıl Club’da küçük misafirler için çocuk havuzu, oyun parkı, yüzme dersleri, yarışmalar, spor aktiviteleri, çevre turları gibi olanaklar var. Ayrıca profesyonel çocuk animatörleri eşliğinde animasyon programları bulunuyor.

BALAYINA GELİYORLAR

İki yıl önce mimar Berna Bora’nın tasarımıyla yenilenen tatil köyünde, artık tüm odalardan yeşil alanlar görülebiliyor. Berna Bora “Fitness yaparken bile camdan denizi görebiliyorsunuz. Duvarları kaldırdık. Odalarda banyoyu desenli camla ayırdık. Cennette tatil yapmak için modern çağın doğa ile uyumlu en iyi modellerini kullandık, en iyi tatil ortamını yarattık” diyor.

250 personelle hizmet veren tatil köyü son yıllarda Belçikalı, Hollandalı, Alman, Rus ve İngiliz tur operatörlerinin gözdesi oldu. Almanya ve Belçika’dan toplu nikâh kıyarak Club Milta Tatil Köyü’ne gelen çiftler hayatlarının en mutlu günlerini burada geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Türkiye Otelciler Birliği ve Avrupalı Seyahat Acenteleri tarafından en iyi otel ve tatil köyleri arasında gösterilen tesise ödüller ve teşekkür mektupları yağmaya başladı. Son üç yıldır, tatilcilerin dünyadaki turizm tesisleri değerlendirdiği Vakantiereiswijzer, Zoover gibi uluslararası internet sitelerinde, müşteri memnuniyeti sıralamasında Türkiye listesinin başına yerleşti. Belçika’nın önde gelen gazetelerinden Le Sair, Derniere Heure ve De Standaart’tan övgü aldı.

Yazın turistlerin de katıldığı çevre temizliği etkinlikleriyle çevre koyların kirlilikten arındırılması, su sporları ekibinin denizde yanan bir teknedeki turistleri kurtarması, boğulma tehlikesi geçiren üç turiste yardım elini uzatması üzerine Işıl Club ekiplerine teşekkür plaketleri verildi. Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA, tesisi özel olarak ödüllendirdi. Son yıllarda turistik işletmelerde kalite düşüşü sorunu yaşandığını hatırlatan BODER (Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ülkay Atmaca, bir kuruluşun çeyrek asır boyunca kendisini yenilemesinin, hizmet kalitesini artırıp tur operatörleri ve müşterilerden övgü almasının Türk turizmi adına gurur verici olduğunu söyledi. Atmaca “Bu tatil köyü, üstün hizmet anlayışıyla Portekiz, İspanya ve Fransa’daki rakiplerinin önüne geçti. Bunda personelin büyük bir bölümünün çok iyi derecede Fransızca konuşmasının da etkisi oldu” dedi.

15 YILDIR GELEN TURİST VAR

Işıl Club Genel Müdürü Emir Bağ’a göre, başarının ardında değişim anlayışı yatıyor. Turizmde her yıl farklı ülkelerin, şehirlerin ön plana çıktığını, tatilcilerin bu merkezlere yöneldiğini söyleyen Bağ “Biz her yıl konuklarımıza farklı tatil, eğlence, dinlenme anlayışı sunuyoruz. 15 yıldır üst üste gelen turistlerin sayısı oldukça fazla. Mavi bayraklı koyda tatil özellikle Alman, Belçikalı ve Fransız turistlerde tutku haline dönüştü. Üç nesil tatil için tesisimizi ve Bodrum’u tercih eden turistler var” dedi.

Turizmde ilkleri gerçekleştirdi

1984’te Milta Torba Tatil Köyü olarak hizmete giren tesis 1994 yılına kadar aynı isim altında faaliyet gösterdi. Daha sonra Işıl Club Bodrum adını aldı. Türkiye’de ilk kez her şey dahil sistemini yerleştirdi. Ardından ilk animasyon ekibini kurarak turizmde çeşitliliği yarattı. Işıl Club’da bugüne kadar Seda Sayan, Sibel Can, Önder Turacı, Turgay Kerimoğlu, Hakan Şükür, Ebru Gündeş, Sibel Turnagöl gibi ünlü isimler tatil yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!