Martha Stewart Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Martha Stewart Türkiye’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:00

Hollywood’da Steven Spielberg, Steven Soderbergh ve George Clooney gibi starlarla çalışan prodüktör Tuba Güvelioğlu ile Türkiye’deki çeşitli televizyon kanallarında farklı görevlerde bulunan Seçil Avunya, tecrübelerini birleştirdi, Motion Films adlı şirketi kurdu. Yurtdışından gelen film ekiplerine Türkiye’de prodüksiyon imkanı sunan ikili, Türk oyuncuların da yurtdışına açılmalarına aracılık ediyor.

Haberin Devamı

Motion Films ne gibi hizmetler veriyor?        

Tuba Güvelioğlu: Motion Film, beş senedir faaliyette. Hem Türkiye’ye hem de yurtdışına iş yapıyoruz. Ama daha çok yurtdışına hizmet veriyoruz. Çalıştığımız ülkeler arasında Amerika, ıngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan, Rusya ve Endonezya başı çekiyor. Bu ülkelerden Türkiye’ye geliyor, filmlerini çekip gidiyorlar. Biz de burada onlara uçaklarından indikleri andan itibaren sorunsuz geçecek bir set deneyimi sunuyoruz. Her türlü izni alıp, otellerinden transfer edilecekleri araca ve ekipmana kadar her gereksinimlerini karşılıyoruz. Hem turizmci hem de yapımcı gibiyiz.

Son olarak burada Amerikalılar’ı ağırlamışsınız...     

TG: Evet, ABC kanalının “The Bachelorette” isimli reality şovunun bir bölümü İstanbul’da çekildi. 17 milyon kişinin izlediği, ülkenin en popüler programlarından biri bu.

Seçil Avunya: Onlarla yaptığımız gizlilik anlaşması gereği kimseye haber veremedik ama sonuç çok başarılı oldu. Amerikalı ekip de çok memnun kaldı. Burada çekilen bölüm, temmuz ayında yayınlanacak.

90 KİŞİLİK ABC EKİBİ İSTANBUL'DA ÇEKİM YAPTI  
 
ABC İstanbul’da nerelerde çekim yaptı?   


TG: 90 kişilik bir ekipleri vardı ve tüm İstanbul’da çekim yapmak istediler. Programda bekar bir kadın ve ona talip erkekler vardı. Bu kadın, format gereği Kız Kulesi’nden Kapalıçarşı’ya, Topkapı Sarayı’ndan Yerebatan Sarnıcı’na kadar birçok yerde kendisine talip olan erkeklere randevu verdi. Yani çekimlerde bol bol İstanbul görüntüsü yer aldı.

Buradaki oyunculara da yurtdışına açılmaları için aracılık yapıyorsunuz, öyle değil mi?

TG: Evet... Kasım ayında “Tell me oh Khudaa” adlı Bollywood yapımı bir film çektik mesela. Filmde Rishi Kapoor ile birlikte Meltem Cumbul da oynadı. Türkiye’deki çekimler Dalaman’da başladı, İstanbul’a kadar uzandı. Geçen hafta da Hindistan bölümü çekildi, Meltem hâlâ çekimlerde. Biz hem gidişatı görmeye gittik hem de İstanbul’da çekim yapmak isteyen Bollywood’daki yapımcılarla görüştük.

ALMANLAR BURADA ÇALIŞMAK İSTEMİYOR

Bollywood’dan Türkiye’ye talep nasıl?


SA: Daha önce ısviçre ve ıngiltere’de çok çekim yapmışlar. Ama şimdi Türkiye’ye yoğun bir talep var.

TG: Bu arada Hollywood ayağından da filmler gelecek gibi ama kesin anlaşmalar yok. En yakın zamanda Martha Stewart gelecek.
Geçtiğimiz ay Rus milli kalecisi Igor Akinfeev ile bir reklam filmi çekmişsiniz...

SA: Evet, Ruslar’la Antalya’da çekim yaptık. Rusça tabelaları görünce çok sevindiler. Buraya hemen uyum sağladılar.

Bu hizmetleri sunarken, en çok nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

SA: Önceden Türkiye’de çekim yapan Almanlar çok mutsuz olmuş. Burada çalışmak istemiyorlar, çünkü birileri onları zor durumda bırakmış. Sektör ne kadar geniş gibi görünse de, bu tarz olumsuzluklar çabuk yayılıyor. Bu yüzden çok dikkatli ve programlı olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

HİNTLER’E GÖRE ÇOK AVRUPALI’YIZ

Çalışması en zor ekip hangi ülkenin?


Seçil Avunya: Ruslar birbirlerine emir kipleriyle hitap ediyor. Almanlar çok programlı, herkes sette kimliğini takıyor, sekiz saatten sonra asla çalışmıyorlar. Hintliler’e göre biz çok Avrupalı’yız. Set 7’de başlar deyince, 9’da geliyorlar. Amerikalılar çekime kadar çok soru soruyorlar ama sıra çekime geldiğinde hem sistemli hem de rahatlar.

Haberin Devamı

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!