Maltepe’de Osmanlı köyü kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Maltepe’de Osmanlı köyü kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 00:00

Osmanlı’nın unutulan ve kaybolan yemekleri için, İstanbul Maltepe’de Osmanlı Yemekleri Festivali yapılıyor. Üç gün sürecek etkinlik için ilçe sokaklarında temsili Osmanlı Köyü kuruluyor. Festival kapsamında yarışmalar düzenlenecek, sokaklar süslenecek, şerbetler, macunlar dağıtılacak.

Maltepe Belediyesi ile Asoa Organizasyon’un ortaklaşa düzenlediği Osmanlı Yemekleri Festivali, bugün başlıyor. Festival için Maltepe Belediyesi’nin karşı sokağına, temsili bir Osmanlı köyü kuruldu. Asoa Organizasyon yetkilisi Ali Seçgin, "Bu projede amacımız, kaybolan yemek ve mutfak değerlerimizin yeniden kültürümüze katılımını sağlamak, yeni nesillere bu konuda canlı örnekler sunmak" diyor.

Festival süresince, kaybolan yemekler yarışması ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. Yarışma jürisinde Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, Erol Büyükburç, Ayşe Tüter, Ali Seçgin, İstanbul Aşçılar Derneği Başkanı Sebahattin Güney ve yardımcısı Kemal Alcan görev alacak. Yarışma, etli ve zeytinyağlı yemekler, çorbalar, hamur işleri ve tatlılar başlıkları altında yapılacak. Aranan kriterler, yapılan yemeğin unutulmuş, kaybolmuş olması ve elbette lezzeti ile görünümünün iyi olması. Yarışmalarda her kategorinin birincilerine cumhuriyet altını, ikincilere yarım altın, üçüncülerine ise çeyrek altın ödül olarak verilecek.

Üç gün sürecek festivalde stantlar yöresel motiflerle süslenecek. Sokaklar Osmanlı devrini yansıtacak. Animatörler eski zaman karakterleri kılığında sokaklarda dolaşacak. İstanbul Aşçılar Derneği’nin katkılarıyla, alanda Osmanlı pilavı, Osmanlı şerbetleri, Osmanlı macunları ve lokma tatlısı dağıtılacak. Ayrıca defileler düzenlenecek, halk oyunları ekipleri gösteriler yapacak ve korolar festivale renk katacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!