Majestelerinin denizkızları

Güncelleme Tarihi:

Majestelerinin denizkızları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 00:00

Aquabatix grubu geçen sene şovlarıyla Prens William ve Kate Middleton kraliyet düğününe damgasını vurdu. Ekip üyeleri 27-29 Ocak’ta İstanbul Bayrampaşa’daki Turkuazoo Akvaryum’da ‘Denizkızı’nın Aşk Hikayesi’ni sergileyecek.

Haberin Devamı

İngiltere’nin senkronize yüzme milli takımı sporcularından oluşan Aquabatix grubu Türkiye’de ‘Denizkızı’nın Aşk Hikayesi’ şovunu sergileyecek. 2011’de Turkuazoo Akvaryuma özel hazırlananan gösteri, ekibin ilk defa bu kadar büyük bir akvaryumda köpekbalıklarıyla gerçekleştirdiği şov olacak. Yunus ve balıkların nasıl hareket ettiğini izleyerek hazırlanan ekip üyeleri şovun klasik denizkızı hikayelerine benzediğini söylüyor: “Maceramız denizkızının bir insanı kurtarması ve aşkı bulması üzerine.”
Grup geçen yaz Prens William ve Kate Middeleton’ın kraliyet düğünü şerefine Shoreditch House’taki kutlamalarda ismini dünyaya duyursa da, kuruluşu eskilere dayanıyor. Kurucuları, Katie Fried ve Adele Carlsen kariyerlerini senkronize yüzücü olarak sürdürüyor. Ünlü fotoğrafçı Nick Knight’ın objektifinden fotoğraflandılar, Alexander McQueen’e modellik yaptılar.
2004’te senkronize yüzme sporuna aşkları, Aquabatix’i ortaya çıkardı. 2010 ve 2011’de iki sene UK Event Award’da ‘Yılın Performansı’ seçildiler. Grupta 12-40 yaş arası 50 sporcu var. Kızların hepsi İngiltere’nin farklı şehirlerinden. Etkinliğe bağlı olarak provalar için bir araya geliyor ve günde 10 saatin üstünde çalışıyorlar. Bu ekibe girmek için standartlarına uygun bir senkronize yüzücü olmak ve iyi bir fiziğe sahip olmak gerek.

Haberin Devamı

Üç yaşından beri yüzüyorum
LAUREN RED (26)

İngiltere’de yaşıyorum. Yüzmeye ve dans etmeye 3 yaşında başladım. 12 yaşında senkronize yüzmeyle tanıştım. Yüzmeyle omuzlarımız da genişliyor fakat bu kötü bir şey değil. Uzun, doğal kızıl saçlarım var. Vücudumda bir akrobat kadar esnek. Bu iki detay beni ekip arkadaşlarımdan farklı kılıyor.

Zayıf ve feminenim
NATASHA LAU (22)

Annem-babam Çinli. Senkronize yüzmeye 7 yaşında başladım ve 18’ime kadar birçok yüzme yarışına katıldım. 18 yaşımda ‘Büyük Britanya Junior Senkronize Yüzücülük’ takımının kaptanlığını üstlendim. Üniversiteye başlayınca bu görevime son verdim. Yüzdüğüm için daha geniş omuzlarımız olabilir ama zayıf ve çok femineniz. Atletik bir vücudum var ve grupta güç ve dayanıklılığımla bilinirim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!