Ünlülerin uyuşturucu davasında tahliye

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin uyuşturucu davasında tahliye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2014 15:53

Aralarında oyuncu ve şarkıcıların da bulunduğu 34 kişinin “Uyuşturucu temin etmek, “Suç örgütü kurmak ve “Suç örgütü üyesi olmak" suçlarından yargılandığı davaya devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 7 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar Ferruz Tuncer, Mehmet Çakır, Nuri Kisem ve Aslı Kessin hazır bulundular.
Hakkında yakalama kararı bulunan Onur Tezer duruşmaya gelerek ifade verdi. Uyuşturucu satmadığını ve kullanmadığını öne süren Tezer, “Kimseye uyuşturucu temin etmedim, uyuşturucu alışverişim de olmamıştır" dedi.

TEZER: ÇAĞATAY ULUSOY'A UYUŞTURUCU TEMİN ETMEDİM
Çağatay Ulusoy'un kendisini aradığında, “Balık" diyerek uyuşturucu istediği yönündeki iddiayı kabul etmeyen Tezer, “Çağatay Ulusoy'a uyuşturucu temin etmedim. Ulusoy alkol aldığı için aracını ben kullanıyordum" dedi.
Tutuklu sanıkların avukatları söz alarak müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar, Şeref Deniz, Ferdi Özer, Faruk Polat, Aydın Sarıoğlu, Murat Özgener, Cengiz Esmer ve Cihan Şenyüz'ün tutuklu kaldıkları süre ve dosyadaki delili durumunu göz önüne alarak tahliyelerine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

İDDİANAMEDEN
İddianamede, uyuşturucu çetesinin liderinin sanık Şeref Deniz olduğu öne sürülerek, asıl adı Yüksel Venedik olan Cenk Eren'in, sanıklardan Tolga Disanlı, Alp Parlar ve Cengiz Esmer'den temin ettiği kokaini evinde kullandığı ve uyuşturucu maddeyi getiren şahısların da evine teslim ettiği iddia ediliyor. Cenk Eren'in, soruşturma kapsamında bahsedilen suç örgütleriyle herhangi bir hiyerarşik ve organik bağı olmadığı kaydedilen iddianamede, Eren'in savunmasında uyuşturucu kullanmadığını iddia ettiği ancak alınan biyolojik örneklerinden yapılan tahlilde kokain kullandığının tespit edildiği bilgisi veriliyor. İddianamede, sanıklardan Ayşe Selin Boronkay'ın, Nuri Kösem'den Cengiz Esmer'in telefon numarasını aldıktan sonra, kokain temin etmek için Esmer'i aradığı, kokaini Çağatay Ulusoy'a vermek üzere temin ettiği, kendisinin de esrar ve kokain kullandığı, Mehmet Çakır'a da kokain temin ettiği ve Esmer ile sosyal medya üzerinden haberleştiği ileri sürülüyor. Sanık Çağatay Ulusoy'un, sanıklardan Onur Tezer'den esrar temin ettiği, esrarı Hüseyin Orçun Benli'nin evine götürerek burada kullandıkları öne sürülen iddianamede, Ulusoy'un, sanık Ergun Taş'tan da kendisi ve Gizem Karaca için esrar temin ederek, bazen kendi evinde, bazen de Karaca'nın evinde beraber kullandıklarının tespit edildiği iddia ediliyor. Sanıklar Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay hakkında "uyuşturucu temin etmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer 29 sanığın ise "örgüt kurmak ve yönetmek", "örgüt üyesi olmak", "uyuşturucu kullanmak ve kullanmak için yer temin etmek", "uyuşturucu maddesi satın almak ve bulundurmak" gibi suçlardan değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.


BAKMADAN GEÇME!