Ünlü çift evlendikleri günü ilk kez anlattı! 'Kız evinden erkek evine koca bir traktörle gittik'

Güncelleme Tarihi:

Ünlü çift evlendikleri günü ilk kez anlattı Kız evinden erkek evine koca bir traktörle gittik
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 14:18

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu “Hadi Be” programına oyuncu çift Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey konuk oldu.  “vee Perde” adlı tiyatro oyunuyla 12 yıl aradan sonra seyirciyle buluşan ünlü çift merak edilenlerini anlattı.

Haberin Devamı

Yaşlılık hallerinin hikayesi

Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey 12 yıl aradan sonra çıkardıkları tiyatro oyunu “vee Perde” hakkında bilgi verdiler: İlyas İlbey; Oyunu baştan sona uyarladım, oturup yazdım. Tabi ki biraz da bizim hikayemiz. Aslında sinema, televizyon taaa Dümbüllü'lerden bu yana gelen oyuncuların hikayesi. Yaşlılık hallerinin hikayesi. Oyunda birbiriyle aynı sahneyi paylaşmış iki komedyeniz.

Yasemin Yalçın; İkili olarak yıllarca sahneye çıkmışlar ve bir tanesinin aksiliği yüzünden ikililerden birisi yalnız kalmış ve sanat hayatına bir daha da devam edememiş hiç iş alamamış, oyunculuk aşkıyla yanıp tutuşan yaşlı bir oyuncunun hikayesi. Sonra bir araya geliyorlar, televizyonda eskileri toplayan bir program üzerine tekrar bunları bir araya getirmeye çalışıyorlar, bir araya gelirken de komedi başlıyor. Oradan da komediyi yakalıyoruz. Aslında tamamen bir dram hikayesi ve sonlarını da belirliyor. Güzel bir hikaye İlyas'ın dediği gibi bize adapte etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Anne misyonunu zaten üzerimde hiç taşıyamadım

Yasemin Yalçın nasıl bir anne olduğunu şu sözlerle tarif etti: Çocuklarımı tamamen sevgiyle büyüttüm. Tamamen bir anne misyonunu zaten üzerimde hiç taşıyamadım. Çalışırken, "yemeklerini yedi mi?" diye ararım sorarım. Her anne gibiyim aslında ama eğlenceli bir anneyimdir. Sıkı kurallarım hiç bir zaman olmamıştır. Hatta ilkokul zamanları kıyamayıp ‘boş ver okulu uyusun’ dediğim zamanlar da oldu.

Ünlü çift evlendikleri günü ilk kez anlattı Kız evinden erkek evine koca bir traktörle gittik

İkili ilişkilerden gerçekten çok rahatsızım

Yasemin Yalçın uzun evliliğin sırrını ve yeni evliliklerin neden kısa sürdüğüyle ilgili düşüncelerini paylaştı: Maalesef artık uzun evlilikler konuşuluyor, oysa kısa evlilikler konuşulmalı. Bizim dönemimizin anneleri babaları bakıyoruz komşularımız, büyüklerimiz hepsi bir yastıkta yaşıyor. Onlar ayrıldığı zaman infial olurdu. Şimdi ‘ayrıldılar mı, olmuyorsa olmasın kardeşim’ gibi bir algı var. Aslında biz konuşulmamalıyız, kısa evlilikler konuşulmalı. ‘Neden böyle oluyor? Beklentiler, erkeğin kadından, kadının erkekten ne gibi beklentisi var çok şey mi bekliyorlar sizden ya da birlikte olacağınız karşı cinsten’. Bunlar konuşulmalı. Bir türlü istekler bitmiyor ve çok yukarıda istekler. Oysa biz İlyas'la konservatuvarda okurken  bir flört durumumuz vardı okulumuzu bekledik hiç bir şeyimiz yokken evlendik ama ‘hiç bir şeyimiz yokken.’ Evimizin eşyası yokken evlendik. ‘Her şey beraber olur’ dedik.  Dişle, tırnakla inançla ve her şeyden önemlisi sevgiyle oluştu. Biz hiç bir zaman böyle kendimize ait tiyatromuz olacak diye düşünmedik, ama şimdi hiçbir şekilde hayal bile etmediğimiz yerlerdeyiz. Ama bu çalışarak oldu. Nedir bu beklenti, ben bu şımarıklığı da anlamıyorum kusura bakmasın gençler. Ben bu ikili ilişkilerden gerçekten çok rahatsızım. Çünkü onunla beraber ol git öbürüyle ol, hiç fark etmiyordur aslında çünkü derine inmemişsinizdir, o insanda sevecek çok daha farklıklar vardır da belki siz derine inememişsinizdir. Çok yüzeysel ilişkiler kurmuşsunuzdur. Pırlantayla evlenme teklifleri, ay ne saçma. İlyas Bey teklif etti mi, hatırlamıyorum. Biz direk olarak ‘okullarımızı bekleyelim evlenelim’ gibi cümleler kuruldu.

Haberin Devamı

Gelinliğimi doğru düzgün giyemedim

İlyas İlbey ve Yasemin Yalçın nasıl evlendiklerini anlattı! İlyas İlbey; İki oyun arası evlendik biz. Matine oynadık, soyunduk, giyindik, sahne de rahmetli Sayın Yıldırım Aktuna o zaman Bakırköy Belediye Başkanı’ydı. O zaman Zeliha Berksoy, Türker İnanoğlu şahitlerimiz oldu, nikahı kıydık. Nikâhtan sonra tekrar soyunduk, giyindik kostümlerimizi suareye başladık.

Yasemin Yalçın; Gelinliğimi doğru düzgün giyemedim bile yani, çıkardım hemen geri oyuna girdim. Bak bunu anlatıyoruz güzel bir hatıra olmuş. Düğün salonu da hayatımda hiç sevmediğim bir yerdir.

Ünlü çift evlendikleri günü ilk kez anlattı Kız evinden erkek evine koca bir traktörle gittik

Kız evinden erkek evine koca bir traktörle gittik

Haberin Devamı

İlyas İlbey, Yasemin Yalçın için yaptığı düğün sürprizini ilk kez açıkladı:  ilk defa siz duyuyorsunuz kimse bilmiyor. Zaten o görüntüler bir yere sızsa başka bir olay olur. Çiftlikte Yasemin Hanım'a sürpriz yaptım. Çiftliğe girerken girişte bekçi evi var, bekçi evini kız evi yaptım, kendi kaldığımız yeri erkek evi yaptım. Yasemin'e çaktırmadan eş dostu topladım. Yasemin Hanım'ı kız evine gönderdik sonra biz geldik kız isteme yaptık, kına geceleri yaptık, gelin almalardan tutunda o bütün ritüelleri o gün orada güzel bir düğün yaptık. O gün kız evinden erkek evine koca bir traktörle gittik. Traktörün arkasına bir römork koyduk onla gelin almaya gittik.

BAKMADAN GEÇME!