UNICEF Balosu’nda sahne Behzat Gerçeker ve ENBE’nin

Güncelleme Tarihi:

UNICEF Balosu’nda sahne Behzat Gerçeker ve ENBE’nin
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 15:41

ENBE Orkestrası, 30 Mart’ta UNICEF yararına düzenlenecek baloda sahneye çıkacak. Yıllardır müzikleri kadar sosyal sorumluluk projelerine verdikleri destekle de konuşulan orkestranın şefi Behzat Gerçeker, “Bu tür projelerde yer almak bizim izin çok önemli. Şimdi de herkesi bu baloya davet ediyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Her fırsatta sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğinizi biliyoruz. Şimdi de UNICEF için vereceğiniz konserin hazırlığındasınız. Bize o organizasyondan biraz söz edebilir misiniz?
- UNICEF, 190 ülkede 10 binden fazla çalışanıyla çocuklar yararına projeler yürütüyor ve bu alanda dünyadaki en büyük kuruluş. Türkiye’de de çok önemli işlere imza atıyor. 30 Mart akşamı da Raffles Otel’de bir balo düzenleyecek. Yardım melekleri Zafer Kozanoğlu, Arzu Sabancı ve Berrin Zorlu... Beste ve Mustafa Yurttaş, destek veren ailelerden... Biz de ENBE orkestrası olarak sahneye çıkacağız. Bu baloya herkesi davet ediyoruz. UNICEF aracılığıyla çocuklara uzanabileceğiz. Bizim için çok önemli bir organizasyon gerçekten. 
Neden sosyal sorumluluk projelerine bu kadar ilgili ve destekçisiniz? 
- Bunlar bizim için çok önemli çünkü... Şimdiye kadar birçok dernekte görev aldık, birçok projeye destek verdik. Esas grubunun oluşturduğu Esas Sosyal adlı dernekte görev aldık. Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı yararına büyük bir konsere imza attık. 80 bin çocuğun bir yıllık eğitim masraflarının karşılanmasına destek verdik. MİKA-DER’i (Minik Kalplerle El Ele Derneği) sevgili Nesrin Ercan öncülüğünde destekledik. Türk Eğitim Vakfı, Türk Kalp Vakfı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Türkiye Böbrek Vakfı ve Özürlüler Vakfı’na konserlerimizle destek olmaya çalıştık.

Haberin Devamı

UNICEF Balosu’nda sahne Behzat Gerçeker ve ENBE’nin



BU ALBÜMDE YER ALMAK BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ

Peki yardım konserlerini bir yana bırakırsak, ufukta yeni bir müzikal proje var mı?
- Türkiye’nin önemli yorumcularından Ferhat Göçer’le bir single çalışmamız olacak. Daha önce de kendisiyle çok güzel işbirliğimiz olmuştu zaten. Ferhat Bey ile hem albüm bazında hem de konser bazında aynı sahneyi paylaşmaktan mutlu oluyoruz. O ortak çalışmanın yanı sıra ENBE’nin yeni bir albüm projesi var. Bu çalışmamızda da yine ülkemizin önemli starları yanımızda olacak. Tabui ki bizim olmazsa olmazımız, yeni yetenekli gençlerimiz. Sektöre yeni sesler kazandırmaya devam edeceğiz.
Zeki Müren’in ölümünün 20. yılı nedeniyle hazırlanan “Zeki Müren Saygı Albümü”nde de varsınız. O çalışma için Nükhet Duru’yla birlikte stüdyoya girdiniz ve “Kandil”i yorumladınız. Nasıl bir çalışma dönemiydi sizin için?
- Zeki Müren, Türk müziğinin ve Türk müzik sektörünün yolunu açan en önemli duayen... Böyle bir duayene saygı amacıyla hazırlanan albümde yer almak, ENBE Orkestrası adına çok gurur verici. Çalışmada Funda Arar, Mustafa Ceceli, Muazzez Ersoy, Mabel Matiz gibi birçok önemli isim yer alıyor. Dediğiniz gibi biz de Nükhet Hanım’la “Kandil” adlı parçayı yorumladık.

Haberin Devamı

UNICEF Balosu’nda sahne Behzat Gerçeker ve ENBE’nin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!