Torunumun adı Mevlana'dan geliyor

Güncelleme Tarihi:

Torunumun adı Mevlanadan geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 17:04

Ünlü şarkıcı Beyonce'nin bir süre önce dünyaya gelen ikizlerine verdiği isimler daha ilk açıklandığında tartışma konusu olmuştu. İkizlerin erkek olanına Sir adını veren Beyonce ve kocası Jay Z, kız bebeğe ise Rumi adını verdiklerini açıklamıştı. 

Haberin Devamı

Özellikle de bu Rumi ismi hakkında iki tez ortaya atılmıştı. Bunlardan birine göre Rumi özellikle son zamanlarda Japonya'da çok kullanılan kız bebek isimlerinden biriydi. Diğer teori ise Rumi isminin, Mevlana Celaleddin Rumi'den esinlendiğini ileri sürüyordu.

Torunumun adı Mevlanadan geliyor

Sonunda bu konudaki tartışmalara Beyonce'nin annesi Tina Lawson son noktayı koydu. Tina Lawson torununun isminin 13'üncü yüzyılda yaşamış olan Mevlana'dan geldiğini dolaylı da olsa doğruladı.Twitter sayfasında Mevlana'nın dizelerini paylaşan Tina Lawson, bu paylaşımlara da "Bu şiirler sadece güzel değil aynı zamanda mantığa da uygun" yorumunu yaptı

Haberin Devamı

Torunumun adı Mevlanadan geliyor

1207'de bugünkü Afganistan'da doğan 1273'te Konya'da hayata veda eden Mevlana Celaleddin Rumi, Fars kökenli İslam ve tasavvuf şairi.

Mevlana Celaleddin Rumi'nin fikirleri sadece İslam coğrafyasında değil tüm dünyada büyük ilgi görüyor. Özellikle ABD ve Avrupa'da Mevlevi ve Sufi sayısı giderek artıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!