Talepkâr kızlara ‘Yok Sana’ dedim

Güncelleme Tarihi:

Talepkâr kızlara ‘Yok Sana’ dedim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 01:37

Dünyanın önde gelen müzik okullarından Berklee College of Music mezunu Emre Atabay, “Yok Sana” adlı single’ıyla dikkatleri çekti. Pek çok sanatçının desteğini arkasına alan Atabay’ın bu başarılı çıkıştan sonra hız kesmeye niyeti yok.

Haberin Devamı

* Kendinizden biraz bahseder misiniz?

- Küçüklüğüm sporla geçti diyebilirim. Galatasaray’da su topu oynadım, sonrasında Fenerbahçe’nin kürek takımındaydım. Müziğe eğilimim ise ortaokulda başlamıştı. Başarıya giden yolda tek bir şeye aşık olmanız gerekiyor. O da benim için müzikti.

* Müzik hayatınız nasıl başladı?

- Ortaokul son sınıftayken, Berklee’de okumaya karar verdim. Sonrasında sporu bırakıp kendime bir klasik gitar aldım. Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik bölümüne girdim. Okulun ilk jazz funk grubunu kurduk. Lise son sınıfta Berklee sınavı için Atina’ya gittim, o zamanlar en yakın sınav yeri orasıydı. Son 6 ay Charlie Parker’ın “Donna Lee” parçası ile yatıp kalktım (gülüyor). Sonunda Berklee’ye girmeye hak kazandım. “Whiplash” filmindeki hikayenin doğru olduğunu söyleyebilirim! Fakat müzisyenliğin bir atlet gibi çalışarak kazanılacağını düşünmüyorum.

* Okulu bitirdikten sonra neler yaptınız?

- Boston’dan New York’a taşındım. New York’ta kalmak için jingle yapmaya başladım, daha önce de elektronik müzik ve video oyun müzikleriyle uğraşmıştım. Ardından Muj adında bir grup kurdum, aranjörlüğü ve prodüktörlüğü bana ait olan bir albüm çıkardım ve bu albüm sonrası konserlerim başladı.

* Peki çalışmalarınıza neden orada devam etmediniz?

- New York’ta gerçekten çok güzel işler yaptım ve bir yerden sonra doyduğumu hissettim. Çalışmalarıma kendi ülkemde devam etmek istedim.

* “Yok Sana” şarkınızla dikkatleri üzerinize çektiniz. Şarkınızın özel bir hikayesi var mı?

- Şarkımın söz ve bestesi bana ait, aynı zamanda gitar ve basları da ben çaldım. “Yok Sana” yazdığım ilk Türkçe şarkım. Hikayesi de aslında komik; Türkiye’ye geldiğimde talepkâr kızlarla karşılaştım. Hepsi benden aşk şarkısı istiyordu, ben de “Yok sana aşk şarkısı” dedim (gülüyor).

Haberin Devamı

Talepkâr kızlara ‘Yok Sana’ dedim


EN BÜYÜK DESTEKÇİM İSKENDER PAYDAŞ

* Kimlerin desteğini arkanıza aldınız?


- Şarkıyı yaptıktan sonra şu anki yapım ve menajerlik firmam olan GNL Entertainment ile görüşme yaptık, görüşme sonunda birlikte çalışmaya karar verdik. Tabii bir de İskender Paydaş var.

* İskender Paydaş’la nasıl tanıştınız?

- Bir gün İskender Paydaş’ın bir röportajını okumuş, kendisiyle iyi anlaşacağımızı düşünmüştüm. Amerika dönüşü Türkiye’de biriyle çalışacaksam o kişinin İskender Paydaş olmasını istedim. Gerçekten de öyle oldu, hem mükemmel bir öğretmen hem de çok iyi bir arkadaş. Kendisinden daha çok şey öğreneceğim için mutluyum. Ve bu arada dünyada gördüğüm en cool insanlardan biri...

* Yeni projeleriniz var mı?

- 22 Temmuz’da Hayal Kahvesi’nde konserim var. “Yok Sana”nın remix’ini hazırladım. İkinci şarkı için de stüdyodayım.

Haberin Devamı

* Hayranlarınız sizi Kerem Bürsin’e benzetiyor. İleride onun gibi oyunculuk yapmak istiyor musunuz? Hiç teklif geldi mi?

- Kendisi çok başarılı bir oyuncu. O da Amerika’da kariyerine başladı, devamında kalitesini ortaya koydu. Oyunculuk her zaman hedeflerimden biri, amatör olarak denedim de... Belki ileride...

VEFASIZ SEVGİLİYE KÜFÜRSÜZ ŞARKI

* Buradaki ilk çalışmanıza nasıl geri dönüşler oldu?

- Güzel yorumlar alıyorum, “Türkiye’deki mevcut sektörün ilerisinde bir şarkı yapmışsın” diyenler bile çıktı. Mesela Naim Dilmener “Vefasız sevgiliye küfürsüz, hakaretsiz, bedduasız da şarkı söylenebiliyormuş” diye başlık atmıştı, gerçekten çok beğenmiştim. Bugüne kadar hiç Türkçe müzik dinlemediği halde “Yok Sana”yı çok sevip sürekli dinlediklerini söyleyenler var. Hem sözler hem de müzik anlamında tabuları yıkacak bir şarkı olduğunu düşünmeleri beni mutlu ediyor.

* Gelecekte kendinizi müzik piyasasında nasıl bir yerde görüyorsunuz?


- Yaratan, üreten bir insan olmak, en önemlisi yarattığım bu tarzı devam ettirmek istiyorum. İskender Paydaş gibi önemli müzisyenlerle müzik yapmak. Seyirciyi doyurabilecek kalitede ve görselde sahne şovları yapmak, konserler vermek de hedeflerim arasında tabii...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!