Sümer Ezgü’nün motor tutkusu

Güncelleme Tarihi:

Sümer Ezgü’nün motor tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2018 15:33

Ünlü sanatçı Sümer Ezgü motosiklet tutkusunu anlattı: “Doğayı, dağlardaki kekik kokularını, rüzgarı hissederek yol alıyoruz. Motor, insanı daha dinamik ve genç tutuyor.”

Haberin Devamı

Sümer Ezgü iki teker sevdasını motosiklethabercileri.com’a anlattı.

MOTOSİKLET KONUSU ÇOCUKLUĞUMDA KAPANMIŞTI

Çocukların Anadolu müziği ve yöresel oyunlarıyla tanışması için Antalya’da kurduğu Sümer Ezgü Sanat Akademisi’ne ağırlık veren Ezgü, motosiklet konusunun çocukluk yıllarında kapandığı belirterek şöyle konuştu:
“Antalya’ya yerleştiğim yıl bir açılışta ‘Biz Sümer’le çocukluk arkadaşıyız’ diyen sesin Bucak’tan top oynadığımız arkadaşım Hüseyin Acarlıoğlu olduğunu öğrendim. Antalya’daki Harley Davidson bayii onunmuş. Daveti üzerine gittiğimde birbirinden güzel motorlar vardı. Üzerlerine çıkıp fotoğraflar çektirdik. Çocukluk yıllarımdan sonra motosiklet konusu kapanmıştı benim için ama tekrar virüs beynime girdi. Demek aslında çıkmamış! Hüseyinler, Harleyciler olarak Antalya çevresine sık sık turlara gidiyorlardı. Arada bir uzun sürüşleri oluyordu hatta ülke dışına da gidiyorlardı.
ÜÇ TEKERLİ MODELİ BEĞENDİK
Eşimle üç tekerlekli Traik motoru beğenip aldık. Daha güvenli geldi bize. Tabi bir sorun vardı! Motosiklet kullanmayı bilmiyordum ve ehliyetim yoktu. Sevgili Onur Hocam verdiği derslerle beni eğitti ve ilk sınavda ehliyetimi aldım. Artık Antalya HOG üyesiydim. 

Sümer Ezgü’nün motor tutkusu


İNSANI DİNAMİK VE GENÇ TUTUYOR
Motorun otomobil gibi üst konforu yok ama farklı zevkleri var. Yazın şehir içinde trafik lambalarında sıcakta beklemek problem olsa da, uzun sürüşlerde otomobile göre daha az yoruluyorum. Çünkü doğayı, dağlardaki kekik kokularını, rüzgarı hissederek gidiyoruz. Araba kullanırken bir süre sonra standart korumalı konforda uykum geliyor. Motor sürerken daha diri oluyorum. İnsanı daha dinamik ve genç tutuyor. Hele grup sürüşlerindeki ekip ruhu, sürüş kuralları, uyum, saygı hep birer önemli öğreti ve güzellik. Her sürüş yeni ve farklı bir deneyim.
İÇİMDEKİ ÖZGÜR RUH
Motosikletçilik özgür ruh işi. Doğa insanları olan motorcular doğaya da saygılıdır. Ülkemizde motor kültürü eksik olduğu için motor sürücüleri sıkıştırılıyor ve üzücü sonuçlar yaşanıyor. Tabi eğitimsiz kurallara uymayan, araçlar arasında gereksiz slalom yapan, kalabalık trafikte yaya kaldırımına çıkıp sürüş yapan hatta ters yönde uyanıklık yapan motorcular saygınlık kaybettiriyor ve ciddiye alınmıyor. Özellikle evlere sipariş yetiştiren şehir içi kuryelerinin eğitilmesi lazım!
TÜM MOTORCULARA SELAM
Kentlerin yoğun trafiğinde az yer kaplayan, park sorunu olmayan motosikletler trafiği rahatlatacaktır. Eğitimli sürücülerin artması dileğiyle tüm motorculara selam!

 

BAKMADAN GEÇME!