Simge Sağın: Güç bende artık!

Güncelleme Tarihi:

Simge Sağın: Güç bende artık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2016 13:43

“Miş Miş” şarkısıyla tanınan Simge Sağın, kariyer basamaklarını hızla tırmanıyor. Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nde ‘Yükselen Yıldız’ ödülünü almaya hazırlanan şarkıcı, bir hayalinin daha gerçek olmasının heyecanını yaşıyor. Sağın, “Hayranıyım” dediği ENBE Orkestrası’yla aynı sahneyi paylaşmaya hazırlanıyor. Orkestranın şefi Behzat Gerçeker ve Simge Sağın’la buluştuk, 29 Eylül’de Akasya Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek konserin detaylarını konuştuk.

Haberin Devamı

◊ ENBE Orkestrası, “ENBE Düetleri” projesiyle yılsonuna kadar İstanbul’un Anadolu yakasındaki Akasya Kültür Sanat’ta (AKS) müzikseverlerle buluşacak. Nasıl doğdu bu proje Behzat Bey?
- Behzat Gerçeker: Sevgili Samsun Demir’le birlikte “ENBEğenilen” programımızda ünlü isimleri ağırlıyorduk. Bu işi daha canlı bir platforma taşımak istedik. “Hem müzisyen dostlarımızı çağıralım, hem de müzikseverlerle güzel vakit geçirelim” dedik.

◊ Format nedir peki?
- Behzat Gerçeker: Biraz konser, biraz sohbet, biraz tiyatro, biraz eğlence olacak. Sahnede farklı müzisyenlerle performans sergileyeceğiz.

◊ 29 Eylül’de orkestraya Simge Sağın eşlik edecek...
- Behzat Gerçeker: Ziynet Sali, Ayşegül Aldinç, Burcu Güneş gibi uzun yıllardır sahnelere çıkan isimleri de ağırlayacağız. Ama ENBE olarak genç ve yetenekli arkadaşlarımızla çalışmaktan da büyük keyif alıyoruz. Simge de genç starlardan biri.

Haberin Devamı

KENDİMLE GURUR DUYUYORUM

◊ Simge Hanım, ENBE Orkestrası’yla aynı sahneyi paylaşacak olmak sizin için nasıl bir his?
- Simge Sağın: Sevgili Samsun Demir ve Behzat Gerçeker’in radyo programına konuk olmuştum, o yayından hemen sonra teklif ettiler bana bu konseri. Tabii ki büyük bir mutluluk duydum. Yıllardır ENBE’nin konserlerini, onlarla birlikte sahneye çıkan şarkıcıları hayranlıkla dinlerdim. Hatta bir ortak arkadaşımız vasıtasıyla Behzat Bey’le tanışmayı planlıyordum ama olmamıştı. İşte biraz zaman geçmesi, benim kendimi geliştirmem gerekiyormuş demek. Beni çok heyecanlandırıyor bu konser. Hayranlık duyduğum bir orkestrayla çıkıp şarkı söyleyeceğim. Kendimle gurur duyuyorum.

◊ Birlikte konser verme kararını aldıktan sonra prova yapıp nasıl bir işbirliği olacağına baktınız mı?
- Behzat Gerçeker: Provamızı programdan sonra yaptık. Bazı şarkıcılar vardır, sahne veremez. Simge tam tersi, sahnede her şarkının üstesinden gelebilecek biri. Bu nedenle güzel bir konser olacağını hissediyorum. Simge’ye başarısının daim olacağının garantisini de veriyorum.
- Simge Sağın: Belki de Allah benim çalışmalarımı da gördü, “Al kızım sana bu adamla çalışma fırsatı” dedi. Ben de provada, birlikte şarkı seslendirirken bunu düşünerek performansımı sundum.

Haberin Devamı

Simge Sağın: Güç bende artık



BU ORKESTRAYLA SANAT MÜZİĞİ OKUMAMAK ÇILGINLIK OLUR

◊ Repertuvarınızı belirlediniz mi?
- Behzat Gerçeker: Simge şarkılarını kendi sahnesinde söylüyor zaten. Biz farklı şarkılar söyleteceğiz ona. Sanat müziği sürprizimiz olacak mesela. Hatta bir tüyo vereyim; “Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun”u okuyacak.
- Simge: Türk sanat müziği eğitimi almış biriyim. Dinleyicinin beni bu sefer aldığım eğitimle görmelerini istiyorum. Böylesine güzel bir orkestrayı bulmuşken sanat müziği okumamak çılgınlık olurdu.

◊ Behzat Bey, orkestranızla genç müzisyenlere destek vermeye devam ediyorsunuz. Albüm çıkarmalarına da yardımcı oluyorsunuz. Bunu artık bir gelenek haline getirdiğinizi söyleyebilir miyiz?
- Behzat Gerçeker: Ben bir orkestra şefiyim, sesim yok. Orkestra ile solist arasındaki iletişimimi sağlayan kişiyim ben. Ama zamanında çok zorluk çektim. Ankara’dan İstanbul’a geldiğimde elimi tutan kimse yoktu. Bu yüzden yetenekli gençlere yardım etmeyi seviyorum.

◊ Peki Simge Sağın’la tanıştıktan sonra “Keşke onu biz keşfetseydik” dediniz mi?
- Behzat Gerçeker: Simge gerçekten çok iyi bir ses. Kendi tırnağıyla kazıyarak bir yerlere gelmiş gençlere her zaman saygı duyarım. Simge de müziğe adını altın harflerle kazımış isimlere vokal yapmış, yıllarca bu işe emek harcamış. İnşallah çok daha iyi yerlere gelir.

ÇOK ZARAR 
GÖRDÜM

◊ Simge Hanım, siz destek gördünüz mü birilerinden?
- Simge Sağın: Maalesef... Bugüne gelene kadar böyle bir imkanım olmamıştı. ENBE Orkestrası’nın en güzel yanı da buydu bence. Genç isimlerle yaptıkları çalışmalara baktığımda hep “Ne güzel ekip” diyordum. Konservatuvar okumuş, elinde şarkı söylemek dışında bir şey olmayan, nasıl ilerleyeceğini bilmeyen biri için bu ülkede ufuk açan bir ENBE var. Mesela İlyas Yalçıntaş’ın o yolda yürümesinde çok büyük etken oldu Behzat Bey. Yıllar önce kendisiyle tanışabilseydim, ben de elini tutabilseydim belki de şu an çok farklı bir yerdeydim. Kısmet...

Haberin Devamı

BUNDAN SONRA SİMGE'Yİ BIRAKMAM

◊ Bu ekip, birlikte şarkı ya da albüm yapar mı?
- Simge Sağın: İnşallah!- Behzat Gerçeker: Karşılaşmamız geç oldu ama ben bundan sonra Simge’yi bırakmam. Mutlaka bir çalışmamız olacak. İçimde, kalbimde Simge’yle müzikal bir iş yapmak var. 80 milyonu etkilemeyi diliyorum. 

ALTIN KELEBEK BİZİM OSCAR’IMIZ

◊ Simge Hanım, bu yıl Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nde ‘Yükselen Yıldız’ ödülünü alacaksınız. Heyecanlı mısınız, neler hissediyorsunuz?
- Simge: Altın Kelebek bizim Oscar’ımız. Çocukluğumdan beri televizyonu açıp hayranlıkla izlediğim yerde, müziğimle yer almak gurur verici. Çok teşekkür ediyorum beni ödüle layık gördükleri için.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!