Serkan Şenalp: Aşkın hesabı kitabı olmaz

Güncelleme Tarihi:

Serkan Şenalp: Aşkın hesabı kitabı olmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 14:59

“Uzaklarda Arama” filminde Vedat karakterini canlandıran Serkan Şenalp, filmdeki rolünü anlattı. Türkan Şoray’la çalışma deneyiminden bahseden oyuncu, aşka dair düşüncelerini de paylaştı.

Haberin Devamı

* “Uzaklarda Arama” filminde Vedat karakterini canlandırdınız. Nasıl biri Vedat? 

- Vedat hayatı boyunca doğup büyüdüğü kasaba dışına çıkmamış, saf bir adam. 20-25 yaşlarında. Hayatının aşkını yaşadığını zannediyor. Saf, temiz, aşık, köylü bir çocuk.

Serkan Şenalp: Aşkın hesabı kitabı olmaz

Serkan Şenalp’in filmde canlandırdığı Vedat karakteri, Sevda Erginci’nin hayat verdiği Nazlı’ya aşık oluyor.

* Vedat hayatının aşkını yaşadığını zannederken sevgilisinin pavyonda çalıştığını öğreniyor. Peki ya Serkan Şenalp kendisini böyle bir aşka teslim eder mi?

- Aşkın hesabı kitabı olmaz. Zaten kendinizi bıraktığınız şey değil mi aşk? Öylesi olsun, böylesi olsun diye aramıyoruz.

* Peki aşık olduğunuz kızın pavyonda çalıştığını öğrenseniz ne yaparsınız?

- Ne diyeceğimi bilemedim şu an. Öyle bir durumda kalmadım, kendimi de düşünmedim açıkçası. “Hiç olur mu” da demedim vallahi.

* Canlandırdığınız karakterde kendinize yakın hissettiğiniz noktalar var mıydı?

- Kendi hayatımla canlandırdığım karakteri kıyaslamamaya çalışıyorum. Ama tabii insan olmaktan ve aynı coğrafyada büyümüş olmaktan kaynaklanan ortaklıklarımız çok.

TÜRKAN ŞORAY’LA ÇALIŞMAK HARİKA BİR DUYGU

* Türkan Şoray’la çalışmak nasıl bir duyguydu?

- Bambaşka... Sinemanın gramerine çok hakim, duayen ve hepimizin hayranlık duyduğu şahane bir isim.  Onunla çalışmak ekstra bir şahane. Kelimeler yetmez bunu anlatmaya. 18 yaşındaydım bu sektöre girdiğimde, çocukluğumdan beri hayranlık besliyordum ona karşı. Ve şimdi yönetmenim oldu. Bu tarifsiz bir duygu.

Haberin Devamı

Serkan Şenalp: Aşkın hesabı kitabı olmaz



*Set ortamında Türkan Hanım’dan duyup unutamadığınız bir söz var mı?

- Neredeyse her sözü bizim için ders niteliğindeydi ama beni en çok etkileyen; iş ne kadar yorucu olursa olsun, zarafetinden ve anlayışlı tavrından ödün vermeyişiydi.

*Türkan Şoray filmde gösterdiğiniz oyunculuk performansı için sık sık övgülerde bulundu. Siz kendi performansınızı nasıl buldunuz?

- Türkan Şoray’ın böyle bir yorum yapmış olması benim için başımı yastığa koyduğum anda hatırlayıp gülümseyebileceğim, unutulmaz bir şans. Ancak ben kendimi olabildiği kadar acımasız bir biçimde eleştirmeye çalışıyorum.

BAKMADAN GEÇME!