Şenay Duzcu, ‘O Zaman Burada Kalıyorum’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Şenay Duzcu, ‘O Zaman Burada Kalıyorum’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 10:22

Düsseldorf’un 40 yıllık ‘küçük sahnesi’ Takelgarn, komedyen Şenay Duzcu’yu ağırladı. Duzcu, Türk ve Almanlardan oluşan izleyicilerine, ‘O Zaman Burada Kalıyorum’ adlı oyununu sundu.

Haberin Devamı

GÖSTERİLERİNDE iki kültür arasındaki farkları Türk kadınının bakış açısıyla yansıtan Şenay Duzcu, anne babasından verdiği örneklerle birinci kuşak Türklerin Almanlarla ilişkilerini mizahi bir dille anlattı. İki perdelik gösterisinde irkçılıktan kültürel farklılıklara, kadın erkek ilişkilerinden politik konulara kadar günlük yaşamdaki pek çok konuyu işleyen Duzcu, klasik mizahla modern mizah arasında sık geçişler yapıyor.

DOĞAL BAŞÖRTÜLÜ MERKEL

“Ortak yönlerin ve ayrılıkların karmasında birbirimizi sevmek için daha fazla düşmana, düşmanlığa ihtiyaç yok” diyerek, Alman televizyonlarında işlenen İslam karşıtlığına ve yükselen ırkçılığa dikkati çeken Şenay Duzcu, uyum örneği olarak Türkçe öğrenen, başörtüsü takan ve göbek dansı yapan Angela Merkel canlandırmasıyla izleyicisini kahkaya boğdu. Merkel’in başına türban bağlamasını da, “Benim doğal başörtüm var şimdi onu göstereyim” diyerek uzun saçlarını boyunun altından düğümleyen Şenay Duzcu, bir anda başörtülü kadın tipine bürünüyor.

Haberin Devamı

BİRAZ İĞNELEME, BİRAZ KAHKAHA

Duzcu’nun gösterisini çok beğenen Takelgarn Tiyatrosu’ndan Christian Lumm, “İşte bu en yüksek düzeyde uyum, biraz iğneleme, biraz kahkaha, tüm cazibe burada. Sahnemiz böyle düzeyli, gönüllere hitap eden her etkinliğe açık. Burası kalbi olan Tiyatro” diye konuştu. Lumm, önümüzdeki günlerde Ozan Yaran, Özgür Cebe ve Ozan&Tunç gibi Türk sanatçıların da tiyatrolarında sahne alacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!