Salih Güney'e 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'

Güncelleme Tarihi:

Salih Güneye Yaşam Boyu Onur Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 13:22

Bir döneme damga vuran efsane sinema sanatçısı Salih Güney 50. Sanat Yılı’nda Konya Selçuk Üniversitesi’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldü. Ödülünü aldıktan sonra duygu dolu bir konuşma yapan sanatçı ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

Salih Güney konuşmasında şunları söyledi: “Muhteşem bir üniversite ile karşı karşıyayım. Bir çok üniversiteye davetli olarak gittim ama böylesini görmedim. Konya Selçuk Üniversitesi’nden onur ödülü almak beni çok gururlandırdı.

Salih Güneye Yaşam Boyu Onur Ödülü

Bir ülkede bilim ve sanattan fazla siyaset konuşuluyorsa o ülke üçüncü sınıftır. Bilim ve sanat bir kuşun kanatları gibidir. Bu kanatları kullanan toplumlar, yükselir özgür olur, kullanamayanlar tavuk olur. Tavuk toplumun önüne atılan yemle o onu eşelerken arkasına bıraktığı yumurtayı dışarıdan başkalarının aldığını fark bile etmez. Sanat vücutta ki bir kan gibidir. Dışarıdan görünmez ama onsuz yaşam da olmaz. Doğru bulduğum, güzel bulduğum, haklı bulduğum her şey ve herkes için yaşım başım önemli değil, Cumhuriyet için, özgürlük için, adalet için dövüşebilirim. “

Haberin Devamı

Salih Güneye Yaşam Boyu Onur Ödülü

Salih Güney tören sonrası yönetmen Osman Sınav ile birlikte Vadullah Taş’ın Yeşilçam Afişleri ve Fotoğrafları Sergisinin açılışını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!