Şahan Gökbakar: Recep bir nevi modern Don Kişot

Güncelleme Tarihi:

Şahan Gökbakar: Recep  bir nevi modern Don Kişot
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 13:03

“Recep İvedik” serisinin beşinci filmi, 16 Şubat’ta vizyona giriyor. Merakla beklenen, fragmanı birkaç gün içinde 28 milyondan fazla izlenen filmden yeni gişe rekoru bekleniyor. Şahan Gökbakar’la buluştuk, gişe tahminlerinden ecel terleri döktüren sahnelere her şeyi konuştuk.

Haberin Devamı

◊ Her sene kapınızı çalıyoruz. “Recep İvedik 15”e kadar yolumuz var herhalde...
- İnşallah. Düşünsene yaşlanmışız, bastonlarla yürüyoruz, o halde buluşup konuşuyoruz (gülüyor).

◊ “Osman Pazarlama” zamanında bir araya geldiğimizde “5’inci filmi çekeceğiz” demiştiniz. Çok hızlı davrandınız.
- “Recep İvedik 4” ile arasında 3 sene var aslında. O 2014’te vizyona girmişti. Sonra “Osman Pazarlama” oldu. Arada farklı projeler olmasını seviyorum. Bu yıl “Celal ile Ceren 2”yi yapacağım. Sonra “Recep İvedik 6” gelecek.


◊ Bazı haberlerde serinin son filmi “Recep İvedik 5 olacak” deniliyordu oysa.
- Buna izin vermiyorlar. Fragmanı yayınladık, ertesi gün bir baktık 3 milyon izlenmiş. Şimdi baktık 28 milyonda. Mesajlar da “5’i bırak da 6’yı çek” yönünde.
“5 güzel, gideceğiz zaten, başla sen 6’ya” diyorlar yani. Daha 5 çıkmadı ama düşün! Serinin son filmi olması bu nedenle mümkün değil.

◊ Karakter olarak Recep İvedik’i nasıl zapt ediyorsunuz?
- Zapt edemiyorum. Nereye gidecek ben de bilmiyorum. Akışa kendimi bırakmış durumdayım. Etkiye tepki bu. Fragmanı koyuyorum ve bir tepki alıyorum. “Recep İvedik 4”ün fragmanını yayınlayalı 3 yıl olmuş ve 18 milyon izlenmiş. “Recep İvedik 5”in fragmanı 15 günde 28 milyon küsur. Klip olsa tekrar tekrar çalar dinlersin. İrem Derici’nin, Demet Akalın’ın şarkısı olsa tamam ama bir fragmanı kaç kez izleyebilirsin? Millet yazıyor, “Sırf benim çocuk 1 milyon izlemiştir” diyor bana...

Haberin Devamı

BU KEZ RECEP’iN DOĞAÜSTÜ GÜÇLERiNi GÖRECEĞiZ

◊ Her filmde karakterin cesareti artıyor. Yapabileceklerinin ucu bucağı yok. Mesela filme başlarken hayaller neydi, nereye evrildi?
- Recep İvedik ne yapsa olur. Bir filme Recep’in buz pateni yaparken havada salto atıp buza inmesini koysam da olur, buzda kayamamasını koysam da... Böyle bir süper kahraman Recep. Bir nevi modern Don Kişot diyebiliriz. Sürekli bir şeyle mücadele ediyor. Bu filmde de Milli Takım kafile başkanı “Takımı çekerim” diyor, o da “Takımı çekemezsin, biz yarışacağız o zaman” diyor. Böyle bir karakter!

◊ Her zaman öyleydi ama bu filmde daha da sportmen Recep...
- Engellenemeyen bir gücü var, acayip de çevik... Bu filmde Recep’in doğaüstü güçlerini göreceğiz. Koşuda, halterde, boksta, eskrim yaparken mesela... Mahalle sakini İsmet’in ölümünün ardından eşinin haline üzülerek yardım etmek istiyor ve işler karışıyor. Recep genç sporculardan oluşan Milli Takım’ı yurtdışındaki bir spor organizasyonuna götürdüğünü fark ettiğinde artık geri dönüşü olmayan bir macera başlıyor. Spor organizasyonuna katılacak ekibin başına gelen talihsiz olay sonucu işler karışırken Recep kontrolü eline alıyor. Olayları kendi yöntemleriyle çözmek isteyince birbirinden komik durumlar ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

◊ Tabii sabaha kadar uyanık kalıp Eurosport izlenirse bu çıkıyor ortaya...
- Rio Olimpiyatları falan da izlenince öyle oldu. Bu hikayeyi yazarken Recep nerede olursa çok komik olur diye hayal ettik, spor müsabakaları da bunlardan biriydi. Komik film oldu, inşallah sonuç
iyi olur.

◊ Recep’in filmde en iyi olduğu spor dalı hangisi oldu?
- Halter ve gülle atma. Boksta pek de başarılı değil.

◊ Fragmanın bu kadar izlenmesinin bir nedeni de replikler. Favoriniz hangisi?
- “Nikolai, sana koymak ne kolay!” Her filmde Recep bir cümle ediyor ve onun sloganı oluyor. “Salih abi bana bir yolluk yap” demesi gibi. Düşünsene Togan ile oturmuş hangi Rus ismine kafiye olur diye düşünüyoruz (gülüyor).

Haberin Devamı

Şahan Gökbakar: Recep  bir nevi modern Don Kişot

1 AY SONRA KIZIM OLUYOR ADI DA ELA

◊ Filmi ilk kimler izledi?
- Eşimiz dostumuz... İzleyen herkes serinin dördüncü filminden daha iyi olduğunu düşünüyor. Selin de “4’ü çok beğenmiştim ama bu bir tık önde” dedi. Benim hanım özellikle boks sahnesinde katıldı, “Karnım kasıldı ay çok komik” dedi.

◊ Hamile kadına izletilir mi öyle film?
- Allah’tan sıkıntı olmadı. Bizim “Recep İvedik 2”yi izleyen bir seyircimiz, filmi izlerken doğuma gitti mesela. Bizim filmde doğuranlar, tanışıp evlenenler, neler neler oldu...

◊ Doğuma ne kadar kaldı?
- 1 ay sonra bir kızım oluyor. Darısı başına diyeceğim ama sen hep aynısın. Ela olacak onun da adı... Efe ile Eda. Bakalım neler olacak...

◊ Selin Hanım sosyal medyada sürekli yemek paylaşıyor, siz ne yapıyorsunuz?
- Sebzeler hanımda, ben mangal ve hamur işleri, kek, börekle ilgiliyim. Merakım o yönde, onları yapıyorum. Hanıma en son sufle yaptım. Meraklı olmamın yanı sıra elim de yatkın. Kendime güzel bir mutfak yaptım.

Haberin Devamı

TÜRKİYE VE ALMANYA’DA VİZYONDA

◊ Film Türkiye ile aynı gün yurtdışında da gösterime girecek mi yine?
- Almanya’da filmler perşembe vizyona girer, o yüzden biz de vizyonu perşembeye çektik. 16 Şubat’ta hem Türkiye hem de Almanya’da gösterimdeyiz.

◊ “Celal ile Ceren 2 gelecek” dediniz az önce. Kadro aynı mı?
- Ona karar vermedim henüz. Yeni bir konu belirledim kafamda ama... Onu netleştirince anlatırım.

KİMSEDEN DESTEK BEKLENTİM YOK

◊ Bu sezon bütün komedi filmlerine destek verdiniz. Size destek gelmeye başladı mı?
- Başlamadı ama başlasın diye bir beklentim de yok açıkçası. Yıllardır bu işin rekortmeni olarak gidiyorum madem, Türk sinemasına katkım olsun, sevenlerim de o filmlerle buluşsun diyorum. Başka bir beklentim yok.

Haberin Devamı

TOGAN’A ŞiDDET UYGULAMADIM AMA AKLIMDAN GEÇiRDiM

◊ Kardeşiniz Togan Gökbakar’a şiddet uyguladınız mı bu sahnelerin ardından?
- Hiç uygulamadım ama aklımdan geçirdim (gülüyor). Her filmde bir daha böyle sahneler yazmayacağım diyor ve daha beterini yazıyorum ama işimiz bu bizim.

◊ Fragmanı 28 milyon küsurda olan film kaç izlenir?
- Rekoru kırar diyor insanlar, ben de farklı düşünmüyorum. “Recep İvedik 4”ün 7 milyon 369 binlik rakamını geçer diyorum.

Şahan Gökbakar: Recep  bir nevi modern Don Kişot

ESKRiM SAHNESİNDE BiTTiM BEN!

◊ Normalde “En çok neye güldünüz?” derim ama bu kez farklı olsun; hangi sahnelerde ağladınız?
- Özellikle koşu sahneleri beni biraz yordu. Ciddi anlamda koştum! Hatta izleyince bu nasıl koşmuş bu kadar diyeceksin. Yarışma çekimlerini Antalya’da, Gloria Sports Arena’da yaptık. Bir bayrak yarışı sahnesi var, gerçekten depar atmam gerekiyor, diğer arkadaşlar da koşucu. Onlar da maşallah yakalayamıyorsun, tazı gibi. Limitlerimi zorladım. Togan sağ olsun 20 kez depar attırdı. 80 metre, 20 kere! “Tam olarak istediğim gibi olmadı” diyor, tekrar...

◊ Bu anlarda sette ambulans var değil mi?
- Var var, bekliyor. Ellerinde elektro şokla bekliyorlar (gülüyor). Çok şükür kazasız belasız atlattık. Bir de eskrim sahnesi. Kısa bir sahne. O kıyafet beni bir bas! Kafası kapalı ama içi sıcak. Tulum, tulumun üstüne yelek, onun bir de altında bağlaması var. Kan ter içinde kaldım hareket ederken. Bittim orada Sinem! “Çektiyseniz çıkarın beni” diyorum.

◊ Sürekli çile anlatıyor, yine de “6’yı çekeceğim” diyorsunuz.
- Düşünsene bir sonraki film Afrika savanalarında. Acı çekmeden de güzellik olmuyor. Güzel görüntü çekmek için bir sonraki filmde ya Uzakdoğu ya da Afrika’yı düşünüyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!