Özlem Tekin yeni hayatıyla gündeme geldi... Özlem Tekin kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Özlem Tekin yeni hayatıyla gündeme geldi... Özlem Tekin kimdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 13:03

Uzun süredir gözlerden uzak bir yaşam süren Özlem Tekin, Milas’a yerleştiği haberleriyle yeniden gündeme geldi. Cep telefonu dahi kullanmadığını ifade eden Özlem Tekin’in hayatına yönelik araştırmalar da yeniden başladı. Peki, ‘dağları deldim’ şarkısıyla tanınan ve bir döneme damgasını vuran Özlem Tekin kimdir, kaç yaşında?

Haberin Devamı

Bir dönem kariyeri, projeleri ve yaşadıkları ilişkilerle gündemden düşmeyen ünlü isimler, yıllar sonra değiştirdikleri hayatlarıyla gündem geliyor. Türk Rock şarkıcısı Özlem Tekin de bu isimlerden biri oldu. Dağları Deldim, Dayanamam ve Sen Anla gibi şarkılarıyla dayanan Özlem Tekin, Muğla’nın ilçesi Milas’a yerleşti. Özlem Tekin’in bu kararı sosyal medyanın da en çok konuştuğu konulardan biri oldu. Peki, Özlem Tekin kimdir, nasıl tanındı? İşte hayatına ilişkin bilgiler!

2015 yılında hayatını kaybeden Dilbilimci ve Türkolog Talat Tekin'in kızı olan Özlem Tekin, 18 Kasım 1971 yılında dünyaya geldi. Babasının Berkeley Üniversitesi'nde öğrenim görevlisi olması nedeniyle uzun bir süre ABD'de yaşadı. İlköğretime başlamadan önce Türkiye'ye geldi. İlköğretimi Fransızca eğitim veren Tevfik Fikret Lisesi'nde okudu ve bu süre boyunca piyano dersleri aldı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda eğitim gördü ve 1992 yılında mezun oldu.

Profesyonel sahne çalışmalarına Grup Lokomotif'in üyesi olarak, Seyyal Taner ve Zerrin Özer'e sahnede vokal yaparak başladı. Şebnem Ferah ve Ebru Bank (Eroğlu) tarafından Bursa'da temelleri atılan Volvox grubunda solist ve klavyeci olarak görev aldı. 1994 yılında solo çalışmalarına başlayan şarkıcı, 1996 yılında ilk solo albümü “Kime Ne?” ile piyasaya giriş yaptı. İkinci albümü Öz'ün ardından sanatçı Laubali ve Tek Başıma albümlerini yayınladı. Remixlerden oluşan Rock'n Coke albümü sponsorlar tarafından konserlerde ücretsiz dağıtılmak üzere basıldı.

Mucizeler Komedisi adlı müzikli tiyatro oyununda yer alan şarkıcı, 2006 yılında Cem Yılmaz ile başrolünü paylaştığı Hokkabaz adlı sinema filminde yer aldı. 2006 yılı başında yönetmenliğinini Kartal Çidamlı'nın gerçekleştirdiği,başrolünü Burhan Öcal ile paylaştığı Maçolar adlı dizide rol aldı. Bu dizi 5. bölümden sonra yayından kaldırılmıştır. 2007 yılında Fesupanallah adlı dizide rol aldı. 2007 yılı başında hayran sitesi önderliğinde, Özlem Tekin Bahar Ormanı, Tema Vakfı aracılığıyla oluşturuldu. 8 Ağustos 2008 tarihinde Cem Öcal ile evlendi. 29 Nisan 2010 tarihinde Bana Bi' Şey Olmaz adlı albümünü çıkardı ve ilk klibi bu albümdeki "Yatağım Boş" parçası için çekildi.

BAKMADAN GEÇME!