Simge Sağın bilinmeyenlerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Simge Sağın bilinmeyenlerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 15:06

“Miş Miş” şarkısıyla iddialı bir çıkış yapan ve Altın Kelebek dahil birçok ödül kazanan Simge Sağın, Womens Health için objektif karşısına geçti. Şarkıları ve sahne performansı kadar düzgün fiziğiyle dikkat çeken şarkıcı, çekim sonrası verdiği röportajda hem kariyer planlarını hem de form sırlarını anlattı.

Haberin Devamı

Müzisyen bir babanın kızı olmak, meslek seçiminizde etkili oldu mu?
- Tabii ki etkili oldu... Çocukluğum boyunca evde babamın gitar sesleri vardı, zaman zaman biz de eşlik ederdik. İlerleyen yıllarda İTÜ Devlet Konservatuvarı’nı kazandım. Müziğe olan tutkum işim haline geldi. Benim için gerçekten büyük bir aşk!
İTÜ mezunusunuz. Okulda hangi müzisyenlerle çalıştınız?
- İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nü bitirdim ve okulda Alâeddin Yavaşca, Selahattin İçli gibi pek çok değerli müzisyenle çalışma şansı buldum. 
Müzisyen olmak için eğitim şart mı sizce?
- İyi bir sesse şayet, hiç eğitim almadan da müzik hayatını sürdürebilir. Ama mutlaka eksikleri olacaktır. Ben kesinlikle eğitimin şart olduğuna inanıyorum. Konservatuvar okudum ve orada çok şey öğrendim.

Haberin Devamı

Simge Sağın bilinmeyenlerini anlattı



MİŞ MİŞ”İN BAŞARISI BENİ HİÇ ŞAŞIRTMADI

Vokalistlik yaptığınız yıllardan biraz bahseder misiniz?
- Konservatuvarda okurken Zeynep Dizdar’a vokalistlik yaptım. Daha sonra Serdar Ortaç, Yaşar ve Gülşen’le çalıştım. 2011’de “Yeni Çıktı” adlı ilk solo albümümü çıkararak profesyonel anlamda şarkıcılık kariyerime başladım. Gerçi başlarda biraz acemilik çektim. Fakat zamanla taşlar yerine oturuyor. Her şey keyfe dönüşmüş durumda.
Bu arada bildiğim kadarıyla dizi müziği ve jingle seslendirmesi de yaptınız. Bize bunlardan birkaç örnek verebilir misiniz?
- “Annem” ve “Sonbahar” dizilerinin müziğini yaptım. Süper FM’in jingle’ı da bana ait. Yıllardır benim sesim kullanılıyor. Bu tarz işler çok güzel deneyimler kazandırıyor. Örneğin, “Annem” dizi müziği TTNet’te 4 yıl boyunca 1 numaraydı. 
Gelelim “Miş Miş” şarkınıza... Bu kadar popüler olmasını bekliyor muydunuz?
- Duyduğum ilk andan beri biliyordum böyle bir çıkış yapacağını, hiç şaşırmadım. O şarkıyla Altın Kelebek dahil birçok ödüle layık görüldüm.
Bu şarkının nasıl bir yaratım süreci vardı?
- “Miş Miş” şarkısı; geçen haziranda, Youtube’da şans eseri Dans Mon Quartier’a rastlayıp kendimi salonun ortasında dans ederken bulmamla doğdu. İlk iş şarkının haklarını satın almaktı, sonrasında Fransa ile 9 ay süren görüşmeler yaptık. Riff Cohen ile işbirliği içinde, şarkının ruhundan çıkılmadan Türkçe versiyonu oluşturuldu. Şarkının isim annesi ise Sezen Aksu’ydu.
Hayran olduğunuz sanatçılar hangileri ve neden?
- Hayran olduğum sanatçılar genelde bestelerini yapıp, sözlerini yazabilen ve aynı zamanda şarkılarını kendileri okuyabilen sanatçılar. Sezen Aksu, Sıla ve Gülşen bunun örneklerindendir. Hem saygı duyarım hem de severek dinlerim.

Haberin Devamı

Simge Sağın bilinmeyenlerini anlattı



ELİMİN LEZZETLİ OLDUĞUNU SÖYLERLER

Çok düzgün bir fiziğiniz var. Spor yapıyor musunuz?
- Pilates ve kardiyo yapıyorum. Sağlıklı besleniyorum. Ayrıca vakit buldukça tenis oynuyorum.
Beslenme alışkanlıklarınız nasıl?
- Beslenmeme genelde dikkat ederim. Spor yaptığım için protein ağırlıklı besleniyorum. Meyve yerim. Tatlı ile hiç aram yok. Böylece kilomu da koruyabiliyorum. 
Evinizden içeri sokmadığınız yiyecekler var mı?
- Baklayı ve greyfurtu hiç sevmem. Asla evime de sokmam. 
Bir günlük beslenme rutininizi bize anlatır mısınız?
- Sabah fırsatım oldukça mutlaka kahvaltı yaparım. Yapamazsam da ceviz veya badem türü şeyler yerim. Öğlen yemeğinde de salata ve sebze ağırlıklı besleniyorum. Akşam yemeğinde ise et veya balık tüketiyorum. 
Yemek yapmayı seviyor musunuz?
- Ben Arnavutum. Arnavutlar yemeyi de yedirmeyi de çok severler. Mutfakla aram iyidir. Pırasa yemeğini çok güzel yaparım. Fırsat buldukça yemek yaparım ve elimin de lezzetli olduğunu söylerler. 
Çok sevdiğiniz ama kilo yapar korkusuyla yiyemediğiniz yiyecekler hangileri?
- Makarna ve hamur işlerinden çok korkuyorum. O yüzden çok fazla tercih etmiyorum.
Sizden hafif, kilo yapmayan bir atıştırmalık ismi istesek?
- Kesinlikle ceviz! Hem kilo yapmıyor hem tok tutuyor hem de çok sağlıklı. İlave olarak kuru incir ve fındık diyebilirim.

Haberin Devamı

Simge Sağın bilinmeyenlerini anlattı

TEKLİF GELİYOR AMA KENDİMİ OYUNCULUĞA HAZIR HİSSETMİYORUM

Hiç oyunculuk yapmayı düşündünüz mü?
- Hayır, bunu pek düşünmedim. Teklifler var fakat kendimi hazır hissetmiyorum. Bununla ilgili henüz bir tecrübem yok. Eğer kendimi iyi hissedeceğim ve inandığım bir proje gelirse, belki çok küçük bir rolle oyunculuğa adım atabilirim. 
Resim yapmaktan da hoşlanıyormuşsunuz...
- Evet. Dedem ressamdı ancak ben resme çok geç başladım. Hiç eğitim almadım. Kendi kendime rengârenk resimler çiziyorum. Bana çok iyi geliyor. Bir şekilde hayatı durdurduğu, beni özgürleştirdiği ve istediğim şeyleri tuvale çizme özgürlüğü sunduğu için çok keyif alıyorum. Genelde sonuçları kimse beğenmiyor fakat ben ısrarla resim yapmaya devam ediyorum (gülüyor).

Haberin Devamı


OZAN’LA ÇOK MUTLUYUM

Boş zamanlarınızda, dinlenmek için ne yapıyorsunuz?
- Boş zamanım pek olmuyor aslında ama fırsat bulduğumda spor yapıyorum ya da pilatese gidiyorum. Ya ailemle vakit geçiriyorum ya da erkek arkadaşım Ozan’la... Film izlemeyi ve kitap okumayı da çok severim.
Aşk hayatınız nasıl?
- Özel hayatımla ilgili konuşmayı çok sevmiyorum fakat Ozan Bayraşa ile beraber olduğumu da saklamıyorum. Çok iyi anlaşıyoruz, mutluyuz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!