Onu önce Stella McCartney keşfetti

Güncelleme Tarihi:

Onu önce Stella McCartney keşfetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 01:46

Çizim tutkusu henüz küçük bir çocukken başladı. Robert Kolej’deki eğitiminin ardından İtalya’nın yolunu tuttu, moda ve illüstrasyon okudu. Onu ilk keşfeden ise Stella McCartney oldu. Markanın ilk çocuk koleksiyonunun illüstrasyonuna imza atan desen tasarımcısı Ceylan Kolat, şimdilerde Harvey Nichols’a özel hazırladığı kelebekli koleksiyonu ile adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

* Sizi tanıyabilir miyiz?

- 1986 yılında İstanbul’da doğdum. Robert Kolej’den sonra Milano’da Istituto Marangoni’de Moda Tasarım bölümünde eğitim alıp, Istituto Europeo di Design’ın İllüstrasyon bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra farklı tasarımcılarla çalışma fırsatı yakaladım ve sektörel deneyimlerimle desen tasarımı konusunda uzmanlaştım. 2011 yılında Türkiye’ye geri dönerek, profesyonel hayatıma tüm dünyaya üretim yapan bir tekstil firmasında desen tasarımcısı olarak üç yıl devam ettim. Geçen yıl da uzun zamandır çalıştığım kendi markam Fonfique’in başına geçtim.

* Desen tasarımcısı olmaya nasıl karar verdin?

- Kendimi bildim bileli çizim yaparım. 2 yaşındayken yaptığım çizimleri hâlâ saklıyorum. Küçükken televizyonda gördüklerimi ve ailemi çiziyordum. Üniversitede önce moda tasarımı, sonra illüstrasyon eğitimi aldım. Moda alanında ilerlemek istediğimden emindim. İllüstrasyon okurken çocuk kitabı illüstrasyonu, editoryal, çizgi roman olmak üzere değişik alanları denedim. En sonunda bana en uygun olanı buldum ve desen tasarımına yöneldim.

RENKLERDEN KEYİF ALANLARA

* Tasarımlarını nasıl tanımlarsın?


- Fonfique markasında her gün kullanabileceğiniz ürünler var. Bu ürünlere renk ve desen ekleyerek biraz neşe katmayı amaçladım. Desenlerde çizimlerin veya figürlerin birbirini tekrar etmesi, bir şekilde bağlanarak yaptıkları uyum hoşuma gidiyor. Fonfique, renk ve desenlerin doğru birliktelik sağladığı hayal gücü geniş bir tasarım dünyası.

Haberin Devamı

Onu önce Stella McCartney keşfetti


* Tasarımlarınla Türk modasına ne kattığını düşünüyorsun?

- Desenin çok ön planda olduğu bir dönemdeyiz. Detaylarda farklılaşan, tekdüzelikten uzak, renklerden keyif alanlara hitap eden bir dünyanın kapılarını araladığımı düşünüyorum. Şimdilik yalnızca küçük deri aksesuvarlar tasarlıyorum. Ama ileride desenlerimi başka yüzeylerde ve ürünlerde de kullanmayı amaçlıyorum.

* Stella McCartney markasıyla çalışma fırsatı yakaladınız. Tam olarak nasıl oldu?

- Aslında çok tesadüf oldu. Central Saint Martins’deyken, Stella McCartney’nin ekibinden biri online portfolyomu görüp, onlara çizim yapmam için fiyat istedi. Teklifimi kabul ettiklerinde bana markanın Stella McCartney olduğunu söylediler. Böylece Stella McCartney’nin ilk çocuk koleksiyonunda imaj çekimlerini, basın lansman daveti için illüstrasyonlarını yapmış oldum. Benim için çok özel ve güzeldi.

Haberin Devamı

NEREDEN BULUNABİLİR

* Tasarımlarınızı nereden bulabiliriz?

- Harvey Nichols, Brandroom, Midnight Express, Industrie Denim, Atatürk Airport ATU Duty Free Bazaar, Köşe Dükkan Alaçatı, Hillside Fethiye Beach Club, hipicon.com, luksbazaar.com ve 365ist.com’da satılıyor.

* Mevcut ürün gamında şimdilik neler var?

- İki tip cüzdan, notepad, clutch, kartvizitlik, usb, seyahat çantası, makyaj çantası
ve fular...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!