Onların “Düğün”üşimdi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Onların “Düğün”üşimdi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2015 16:26

6 yıllık evliler ama onların asıl “Düğün”ü şimdi başlıyor! Dansçı, eğitmen ve öğretim üyesi Salim Sınar’ın eşi Ece Sınar’la birlikte kurduğu Deaf Dance Academy, “Düğün” adlı ilk gösterisiyle sanatseverlerin karşına çıkıyor.

Haberin Devamı

Salim Sınar, işitme engellilerin perküsyon alanındaki şaşırtıcı performanslarından ilham alarak eşi Ece Sınar’la “Deaf Dance Academy”yi kurdu. Deaf Dance Academy’nin ilk gösterisi “Düğün”ün galası, 22 Ekim Perşembe akşamı saat 20.30’da Beşiktaş Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle Fulya Sanat Merkezi’nde yapılacak. Hemen ardından Miami’de iki özel gösteri yapılacak. “Düğün”ün daha sonra Tunus, Fas, Lübnan, Kıbrıs ve Hollanda’da sahnelenmesi planlanıyor.

İŞİTME ENGELLİLER DESAHNEDE OLACAK

Dansa Sultans of the Dance’ta dansçı olarak başlayıp kısa bir süre sonra Shaman Dans Tiyatrosu’nu kuran Salim Sınar, aynı zamanda İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyesi. 10 yıldır da işitme engelliler ve Down sendromlularla çalışan Sınar, akademili öğrencileriyle birlikte “Düğün” için bütün hazırlıklarını tamamladı. Koreografisi ve sahne hazırlığı aylar süren “Düğün”de işitme engelliler de yer alacak. Engelliler, aynı zamanda hikayenin sessiz anlatıcıları olarak, enstrümanlarıyla sahnede olacak.

Haberin Devamı

Onların “Düğün”üşimdi başlıyor

 

ÖZGÜRLÜKVE DİSİPLİN

Türkiye’de dansın 15 yıllık bir serüven olduğuna işaret eden ve bu alanda istihdam yaratmayı hedeflediğini söyleyen Salim Sınar, “Dans, insanı rahatlatan bir disiplin ve kendini ifade edebilme sanatı. Sahnede özgürsünüz. Seyirciye birebir anlatmak istediğiniz her şeyi anlatabiliyorsunuz” diyor.Konservatuvarda tanıştığı ve projede grubun yönetmen yardımcılığını üstlenen eşi Ece Sınar da dans etmenin büyük bir keyif olduğunu söylüyor. Konservatuvar öğrencisiyken tanıştıklarını, Shaman Dans Tiyatrosu’nda birlikte dans ettiklerini ve daha sonra evlendiklerini anlatan çift, “Bu bizim ikinci düğünümüz” diyor: “Bu işe emek veren çok genç yürek var. Günde 6 saat çalışıyoruz. Dünyaya açılan penceremiz olan ‘Düğün’, 40 gün 40 gece sürecek. Bu ‘Düğün’ü bütün dünya izleyecek. Düğün 1, 2, 3 çıkabilir.”

DESTEK YOK

Haberin Devamı

Sınar çifti, “Böyle bir çalışmayı dünyanın neresinde gerçekleştirmeye çalışsanız, devlet ya da özel bir kuruluş destek sağlıyor. Ama maalesef Türkiye’de sanata destek yok. Dans da en son akla gelen şey. Halbuki halk oyunları bütün okullarda icra ediliyor. Türk ekipleri de dünyadaki festivallerde birincilik almadan dönmez” diyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!