Nürnberg’te ödül alan film ve oyuncular açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Nürnberg’te ödül alan film ve oyuncular açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 11:59

22’nci kez düzenlenen Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali’nde ödül alan filmler ve oyuncular açıklandı. ‘Albüm‘ en iyi film seçilirken, en iyi kadın ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini Aslıhan Gürbüz ile Tolga Tekin aldı.

Haberin Devamı

FESTİVAL Başkanı Adil Kaya’nın konuşmasıyla başlayan ödül törenine Sibel Kekilli, Deniz Çakır, Yeşiller federal milletvekili Claudia Roth, Edgar Reitz, Tevfik Başer, Uğur Polat, Ercan Kesal, Selen Uçer de katıldı. Görme engelli Boran Çolak (17) da konuklar için Fazıl Say’ın ‘Karatoprak’ adlı eserini çaldı. Daha sonra ödül alan filmler açıklandı...

Mehmet Can Mertoğlu’nun ‘Albüm’ü en iyi film seçildi. En iyi erkek oyuncu ödülü ‘Rüzgarda Salınan Nilüfer’ filmindeki rolüyle Tolga Tekin’e verildi. Tekin ödülünü Sibel Kekilli’den aldı. En iyi kadın oyuncu ödülü, ‘Kor’ filmindeki rolüyle Aslıhan Gürbüz’e verildi. Gürbüz, Türkiye’de olduğu için ödülünü alamadı.

MAHMUT TALİ ÖNGÖREN ADINA ÖDÜL

Mahmut Tali Öngören ödülünü yönetmenliğini Marcus Vetter ve Karin Steinberg’in yaptığı ‘Das Versprechen’ (Bana Söz Ver) adlı belgesel kazandı. Bu ödülü Claudia Roth verdi.
Seyirci ödülünü yönetmenliğini Barış Kaya ve Sonar Caner’in yaptığı ‘Rauf’ adlı film aldı.
Kısa film yarışmasında birincilik ödülü Arvid Klapper’in yönetmenliğini yaptığı ‘Baka’ya verildi. Bu ödülü de sahibine Deniz Çakır verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!