Nihat Doğan'ın o tweeti hakkında flaş karar

Güncelleme Tarihi:

Nihat Doğanın o tweeti hakkında flaş karar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 14:18

Tarsus'ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın canice öldürülmesinin ardından attığı tweet nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan türkücü Nihat Doğan için takipsizlik kararı verildi.Kararla ilgili henüz bir açıklama yapmayan Nihat Doğan, paylaşılan haberleri twitter'da retweet'ledi.

Haberin Devamı

17 KİŞİ ŞİKAYET ETTİ
Takipsizlik kararında Doğan’dan şikayetçi olan 17 kişi ve bir dernek, ‘müşteki’ sıfatı ile yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu savcılığınca verilen takipsizlik kararında, “Müştekiler tarafından çeşitli tarihlerde verilen şikayet dilekçelerinde, Mersin Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan isimli vatandaşımızın canice öldürülmesi olayının ortaya çıkmasından sonra ülke genelinde bu vahşi cinayeti kınamak için binlerce kişinin katıldığı protesto gösterilerinin düzenlendiği" hatırlatıldı.

Nihat Doğanın o tweeti hakkında flaş karar
NİHAT DOĞAN'A BİR DARBE DE GALATASARAY'DAN


Kararda, “Tüm bunlar yaşanırken 14.02.2015 tarihinde şüpheli Nihat Doğan isimli kişinin NihatDoğan_ND isimli resmi twitter hesabından, ‘siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız ahusungur1’ mesajını paylaştığı, sosyal medyada konunun çok tartışılması ve tepkiye neden olması nedeniyle şüphelinin mesajı sildiği" belirtildi.

Nihat Doğan’ın ifadesinde soruşturmaya konu tweeti genele değil Ahu Sungur’a doğrudan mesaj yoluyla attığı belirtilen kararda, “Tanık Ahu Sungur ifadesinde Nihat Doğan’ın tweetlerinin ekranına düştüğünü söyledi. Bu nedenle Twitter’da kendisi ile tartışmaya başladığını, bu tartışma esnasında soruşturmaya konu tweet'in kendisine mesaj olarak atıldığını söyledi. Ahu sungur, şüpheliden şikayetçi olmadı" denildi.

Haberin Devamı

‘ÜZÜNTÜSÜNÜ BELİRTEN PAYLAŞIMLARDA BULUNDU…’
Suça konu paylaşımın şüpheli Nihat Doğan ile Ahu Sungur arasında geçtiğine dikkat çekilen takipsizlik kararında, “suça konu tweetin genele atılan bir tweet olmadığı, Ahu Sungur’un da herhangi bir şikayetinin bulunmadığı, genele atılan tweetlerde görüleceği gibi şüphelinin olayın üzüntüsünü belirten paylaşımlarda bulunduğu, Ahu Sungur’a attığı suça konu paylaşımın daha sonra kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından ahusungur1 ibaresinin kaldırılarak genele atılmış algısının oluşturulduğu, aslında şüphelinin Ahu Sungur’a cevap olarak suça konu paylaşımı yaptığı tüm dosya kapsamı ile anlaşılmıştı' denilerek kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

Haberin Devamı




Soruşturmada adı geçen oyuncu Ahu Sungur avukatı aracılığıyla şu açıklamayı yaptı;

Haberin Devamı

Bugün basında adımın geçtiği haberde yer alan Savcılık soruşturma dosyası ile ilgili olarak belirtmek isterim ki; adı geçen dosyadaki sıfatım müşteki değil, tanıktır.
Dolayısıyla işbu dosya özelinde hukuki olarak şikayetçi olmam da mümkün değildir. Nihat Doğan'ın sosyal medyada aleyhime hakaret teşkil eden gönderileri ile ilgili şikayet hakkım mahfuzdur.

Kamuoyuna karşı "birilerinin diğerlerinden daha haklı olduğu" izlenimini oluşturan, nefret söylemlerini destekler mahiyette ve en önemlisi gerçeğe aykırı bilgilendirmeye dayalı algı yönetimine dur demek için bu açıklamayı yapma gereği doğdu.

Özgecan'ın masum ve ölümsüz ruhu ile Cumhuriyet rejimine, beraberinde getirdiği çağdaş hukuk düzenine, kadın olmaya duyduğum saygıyla, kamuoyuna arz ederim.

Haberin Devamı

Ahu Sungur





Nihat Doğanın o tweeti hakkında flaş karar
Nihat Doğan'dan büyük tepki çeken tweet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!