Nihat Doğan ve Ömür Varol için zorla getirilme kararı

Güncelleme Tarihi:

Nihat Doğan ve Ömür Varol için zorla getirilme kararı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 13:18

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Söylemesem Olmaz’ programında, “Kurtlar Vadisi” dizisi hakkında yapılan yorumlarda “İftira” ve “Hakaret” suçunu işledikleri iddiasıyla haklarında 1 yıl 9 ay 15’er günden 8 yıl 4’er aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sunucular Nihat Doğan ve Ömür Varol’un da aralarında bulunduğu 5 kişinin yargılanmalarına başlandı. Mahkeme hakimi Yılmaz Karakuş, kendilerine gönderilen davetiyeye rağmen duruşmaya katılmayan 5 sanık hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, müşteki Necati Şaşmaz ile avukatı katıldı. Duruşmaya katılmayan tutuksuz sanıklar Nihat Doğan, Ömür Varol, Gülşah Saraoğlu, Bircan İpek ve Cihad Zembat ile şikayetçi Pana Filmi ise avukatları temsil etti.

NECATİ ŞAŞMAZ ŞİKAYETÇİ
Müşteki Necati Şaşmaz duruşmada şikayetçi olduğunu belirterek, “Ben iftira ve hakarete uğradım. Davaya müdahil olarak katılmak istiyorum. Suçtan kaynaklı maddi zararım vardır. Dizinin yayın yapamayacağı şeklinde iftira atıldıktan sonra görüştüğümüz kanallardaki insanların etkilenmesi ve o dönemde yaşla, kuru ayrılamadığı için hangi durumda olduğumuz şüphesi oluştu. Dizimizin yayın döneminde sorunlar oluştu. Avukatım aracılığıyla tazminat davası da açtık” diye konuştu.

300 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI AÇTIK
Necati Şaşmaz’ın avukatı Hüseyin Ersan Alioğlu ise, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, “300 bin liralık tazminat davası da açtık. Duruşmaya gelmeyen sanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.
Pana Film’in avukatı Ergün Sarıtaş da, şirket olarak maddi ve manevi zararlarının olduğunu anlatarak, “Burada en büyük zarar, Kurtlar Vadisi’ne verilmiştir. Kanallarla görüşmelerde bazı sıkıntılar yaşanmıştır. Şirketin çektiği ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filminin izlenme oranı öncekilere göre daha az olup, buna sanıkların sebebiyet verdiğini düşünmekteyiz. ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ filmi vizyona girmeden önce bu algının kasıtlı olarak oluşturulduğunu düşünüyoruz. Bu da şirketin maddi zararını ortaya koymaktadır” dedi.

ÇEKİMLER YÜZÜNDEN GELEMEMİŞLER

Sanıkların avukatı ise, müvekkillerinin Avrupa Yakası’nda ikamet ettiklerini ve televizyon çekimleri nedeniyle duruşmaya katılamadıklarını belirterek, mahkemenin takdir etmesi halinde ifadelerinin Çağlayan Adliyesi’nde alınmasını talep etti.
Mahkeme Hakimi Yılmaz Karakuş, sanıkların Çağlayan Adliyesi’nde talimatla dinlenmeleri talebini, büyükşehir sınırları içinde talimat yazılamayacağı gerekçesiyle reddederken, sanıkların, davetiyeye rağmen duruşmaya katılmadıklarından, açık adreslerinin tespiti yapılarak yargı çerçevesi dahilinde ise zorla getirilmeleri için müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

KURTLAR VADİSİ İÇİN NE DEMİŞLERDİ?

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!