Natalie Portman kimdir? İşte, Natalie Portman'ın hayatı

Güncelleme Tarihi:

Natalie Portman kimdir İşte, Natalie Portmanın hayatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 13:01

Natalie Portman projelerinin yanı sıra açıklamalarıyla da gündeme gelmeye devam ediyor. Natalie Portman, 2002 yılında People dergisi tarafından Dünya'nın En Güzel 50 Kadını arasında gösterilmiştir. İşte, Natalie Portman’ın hayatına ilişkin bilgiler

Haberin Devamı

Amerikalı Akademi Ödüllü aktris Natalie Portman, 9 Haziran 1981 tarihinde dünyaya geldi. Aktris anne ile doktor babanın tek çocuğudur. Natalie Portman, Washington'da Charles E. Smith Jewish Day okuluna gitti. Daha sonra da Long Islanda'da Jewish Elementary School'una gitti ve burada İbranice konuşmayı öğrendi. 1999 senesinde Syosset High School'den mezun oldu.

New York'ta bulunan American Theater Dance Workshop'dan bale ve modern dans eğitimi aldı, daha sonra da Usdan Center'da Yaratıcı ve Gösteri Sanatları üzerine derslere katıldı.

2003 senesinde Harvard Üniversitesi psikoloji bölümden mezun oldu. Portman, Kudüs İbrani Üniversitesi'nden dersler almak için 2004 baharında İsrail'e geri döndü. 2006 Mart'ında Columbia Üniversitesinde misafir eğitim unvanıyla terörizm ve Terörle mücadele hakkında dersler verdi. 14 yaşında, Luc Besson'un Léon adlı filminde oynadığı rolle dünya çapında üne kavuşan Natalie Portman, 2005 yılında Closer filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarına aday gösterildi ve aynı dalda Altın Küre ödülünü aldı. 2011 yılında Siyah Kuğu filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscarına ve Altın Küre'ye aday gösterildi. Altın Küre'yi ve Oscar'ı kazandı.

Portman 2006 yılının Ekim ayında Rothschild ailesinin önemli bir üyesi olan Nathaniel Philip Rothschild'le çıkmaya başladı ancak ikilinin ilişkisi 2007 yılında sona erdi. Black Swan filminde tanımış olduğu balet Benjamin Millepied ile Aleph adında bir çocuk sahibi olduktan sonra 4 Ağustos 2012'de evlendiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!