‘Mutluluk’un prömiyeri Londra’da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Mutluluk’un prömiyeri Londra’da yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 12:26

Zülfü Livaneli’nin aynı adlı romanından tiyatroya uyarlanan ‘Mutluluk’ adlı oyunun prömiyeri, başkent Londra’daki Arcola Tiyatro’da yapıldı.

Haberin Devamı

TALİMHANE Tiyatrosu ile Arcola Tiyatro işbirliğinde Mehmet Ergen’in yönettiği tek perdelik oyun, yarın yapılacak iki gösterimle sona erecek. Oyuna canlı orkestra da eşlik ediyor. 1 saat 15 dakika süren oyunun kadrosunda, Sibel Tüzün, Serhat Tutumluer, Tuncay Çağıl, Zeynep Er, Ezgi Erol ve Hakan Güner yer aldı. Oyunun sonunda izleyiciler sanatçıları uzun süre alkışladı.
Mutluluk’un müzikleri ise İncesaz ve Yeni Türkü gruplarının kurucularından Cengiz Onural ile Bora Ebeoğlu tarafından bestelendi. ‘Mutluluk’, İngiltere prömiyeri ve Almanya turnesinin ardından 17-27 Nisan 2017 tarihlerinde, İstanbul’da Zorlu PSM’de izleyiciyle buluşacak. Onunun ardından konuşan Sibel Tüzün, “Bir Türk müzikalinin dünya prömiyerini, sanatın başkenti Londra’da yapmaktan gurur duyuyorum. Bu müzikalin Zülfi Livaneli’nin eseri olması da beni ayrıca mutlu etti, onur duydum” dedi.

Haberin Devamı

‘Mutluluk’un prömiyeri Londra’da yapıldı

OYUN HAKKINDA:

Van’da yaşayan ve 15 yaşında tecavüze uğrayan Meryem, ailesinin namusunu kirletmekle suçlanır. Kuzeni Cemal, töre cinayeti için görevlendirilir. Ancak yolculukları, kendisine yeni bir hayat arayan Profesör İrfan ile çakışır. Prof. Dr. İrfan Kurudal, İstanbullu tanınmış bir aydın. Her şeyi terk edip teknesiyle Ege’ye yelken açıyor. Üçü de, hem kendilerinin hem de ülkelerinin ruhunun derinlerine doğru çalkantılı bir yolculuğa çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!