Müge Zümrütbel'in solo albümü

Güncelleme Tarihi:

Müge Zümrütbelin solo albümü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 14:04

Sertab Erener, Zerrin Özer, Nilüfer ve daha pek çok şarkıcıya sahne ve albüm kayıtlarında vokal yapan Müge Zümrütbel, ilk solo albümüyle dinleyiciyle buluştu.

Haberin Devamı

Mayıs ayında ilk albümünü müzikseverlerle buluşturan Müge Zümrütbel, çıkış şarkısı “Yalan”ın ardından, albümle aynı adı taşıyan, söz ve müziği Zeki Güner’e düzenlemesi Hakan Yeşilkaya’ya ait “Sevgili” şarkısına klip çekti.

Müge Zümrütbelin solo albümü


Sektörde uzun yıllardır gerek vokalistliğiyle gerek dizi, sinema ve reklam müziklerine ses vermesiyle tanınan Müge Zümrütbel sektör tecrübeleri öncesinde de parlak bir müzik eğitimi geçmişine sahip. İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladığı müzik eğitimine, bir yıl sonra İstanbul Üniversitesi Yarı Zamanlı Şan Bölümü’nü de ekleyip iki okulu beraber okuyan, liseden sonra Mimar Sinan Üniversitesi’ni birincilikle kazanarak yoğun bur müzik eğitiminden geçen Müge Zümrütbel, sektördeki tecrübelerinin şarkıcılığına katkılarını ise şöyle özetliyor: “Evet eğitimimin müzik hayatıma olan katkıları tartışmasız, fakat söz konusu sahneden seyirciye seslenmek, onlarla diyaloğa girmek, karşılarında güvenle ve sahneyi doldurarak durabilmek olunca iş değişiyor. Bu tecrübe işi ve ben bunu en iyilerle çalışarak öğrendiğim için çok şanslıyım. Bayrağı devralmak için çalışıyorum. ”
İşin mutfak tarafını da öğrenmek isteyen Müge Zümrütbel, müzik eğitimlerinin yanında, Galatasaray İletişim Teknoloji Müzik Akademisi'nde iki yıl "Ses Mühendisliği" okuduktan sonra son olarak Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü’nden başarıyla mezun oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!