Mücevher tasarımcısı Zeynep Erol koleksiyonunu anlattı

Güncelleme Tarihi:

Mücevher tasarımcısı Zeynep Erol koleksiyonunu anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 17:08

Mücevher tasarımcısı Zeynep Erol, yeni koleksiyonu “Lokum Gibi”de Türk tatlılarını üç boyutlu hale getirdi. Erol’la 60 parçadan oluşan koleksiyonunu konuşmak için Nişantaşı’ndaki showroom’unda bir araya geldik. Erol, “Tasarımları yaparken çok eğlendim. Koleksiyonu üç ayda tamamladım. Ağustostan beri koleksiyon için bol bol tatlı yedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

*Tasarım takı koleksiyonlarıyla adınızdan söz ettiriyorsunuz. Biraz kendinizden bahseder misiniz?
- 26 yıldır bu işin içindeyim. Tamamen üretim ve tatmin odaklı bir iş yapıyorum. Her yıl yeni koleksiyon ve iki senede bir sergi açıyorum. Her sergi veya koleksiyon hayatımdan bir öykü taşıyor.
*Vitrinlerde bu sezon imzanızı taşıyan Lokum adlı yeni koleksiyonunuzu göreceğiz. Koleksiyonun adı nereden geliyor?
- Lokum gibi olduğu için bu adı koydum. Çünkü tamamen Türk tatlılarından esinlenerek tasarım yaptım. Yaşadığım sağlık sorunları beni tatlılıklara itti. Beni hafifleten, eğlendiren bir koleksiyon oldu.

Mücevher tasarımcısı Zeynep Erol koleksiyonunu anlattı



KOLEKSİYON İÇİN BOL BOL TATLI YEDİM

*Neden Türk tatlılarını seçtiniz peki?
- Türk tatlıları bizi ruhen tatmin ediyor. Baktıkça veya düşündükçe gülümsetiyorlar ve canımız çekiyor. Ben de bu duyguları anlık olsa da yaşayalım diye bu koleksiyonu yaptım. Çünkü hayat anlardan ibaret. Acılar, iyi şeyler, kötüler hepsi geçiyor. Madem zorluklardan geçiyoruz iyi şeylerle dengelemek istedim.
*Koleksiyondaki her parçanın adı ayrı bir Türk tatlısı o zaman...
- Evet, evet. Akide şekeri, şekerpare, lokum, bülbül yuvası, kuş gözü, incir tatlısı, baklava, gül tatlısı, gelin bohçası... Bütün Türk tatlıları koleksiyonda var.
*Koleksiyonu hazırlama süreci nasıl geçti?
- Tasarımları yaparken çok eğlendim. Koleksiyonu üç ayda tamamladım. Ağustosun sonundan beri koleksiyon için bol bol tatlı yedim. (Gülüyor)
*Tasarımlarınızın fiyat aralığı nedir? Ulaşılabilir bir koleksiyon mu yapıyorsunuz?
- Benim koleksiyonlarımın en önemli özelliği her parçanın gümüşünü de yapıyorum. Herkesin durumu farklı. Koleksiyonlarımda tasarıma önem verdiğim için tasarıma taş ekleyince pahalı, gümüşken daha uygun oluyor. Pırlanta yerine de zirkon kullandığım oluyor. Tasarım almak isteyen alabilmeli, ulaşabilmeli. Tasarımlarım 50 euro’dan başlıyor ama uç noktayı belirleyemem. Ortalama 3-4 bin euro oluyor. Ben pahalı mücevher satmıyorum, ben tasarımları uygun fiyatla satmaya çalışan bir sanatçıyım.

Haberin Devamı

Mücevher tasarımcısı Zeynep Erol koleksiyonunu anlattı

Haberin Devamı

KARAT DEĞİL SANAT ÖNEMLİ

*Kadınlar takı, mücevher ve değerli taşlara önem verir. Tasarım takılar mı, karatı bol olan takılar mı daha çok alıcı buluyor?
- Ben mücevher yapmıyorum aslında, takılabilir heykelcikler yapıyorum. Altın ve taş taktığım için alıcı bunu mücevher sanıyor. Mühim olan buradaki sanat eseri. Kaç karatlık bir yüzük taktığınız önemli değil, taktığın heykelciğin sanatı önemli.
Duygu önemli. Kadınlar heyecan duyduğu takıyı almalı. Karata göre değil, işçilik ve tasarıma göre almalılar. Anlamı o zaman olur, sizi heyecanlandırdığı zaman. En çok kendi ruhuna uygun olanı seçmeliler.
*Tasarımın da bir trendi oluyor değil mi?
- Tabii o senenin rengi, madeni moda oluyor. Ben ona göre yapmıyorum ama onun da buna uygun bulabileceği farklı taşlar, madenler bende oluyor. Hem rose, hem beyaz, hem de yeşil altın kullanıyorum.
Moda olduğu için değil, farklı seçenek yapıyorum ki tasarımdan çok modayı takip eden kadınlar da kullanabilsin. Ancak kadınlar “ömrümün sonuna kadar takabilirim” dedikleri takıyı almalılar. Bu senenin trendi diye alınanlar sonra ziyan oluyor.
*Müşterileriniz arasında ünlü isimler var mı?
- Zuhal Olcay çok iyi bir müşterim. Ceyda Düvenci, Hülya Avşar, Derya Baykal da müşterilerim arasında.

Haberin Devamı

Mücevher tasarımcısı Zeynep Erol koleksiyonunu anlattı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!