Modacı Begüm Salihoğlu bilinmeyenlerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Modacı Begüm Salihoğlu bilinmeyenlerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 17:08

Adını “Türk modacı” olarak Avrupa ve Amerika’da da duyuran, Adriana Lima ve Lindsay Lohan gibi dünya yıldızlarına kıyafet hazırlayan Begüm Salihoğlu, başarısı konusunda tevazu göstermiyor: “Begüm Salihoğlu moda kurbanı değil, önceliği kaliteye, kumaşlara, dikime veren, kendi modasını yaratan trensetter olan cesur kadının markası...”

Haberin Devamı

* Dünyanın en zor girilen moda okullarından birinden mezunsunuz. Parsons The New School for Design’a girmeyi nasıl başardınız?

- Parsons, New York’un göbeğinde, filmlerde gördüğümüz, dergilerde okuduğumuz önemli insanların çıkış yaptığı yer olarak hep aklımdaydı. Olacaksa en iyisi olsun dedim. Sadece moda tasarımı ile yetinmeyip çift lisans istediğimden, Parsons’ın da endüstriyel tasarımda en iyi olduğunu bildiğimden, hedef olarak orayı belirledim.

* Parsons mezunu olmak size ne kattı?

- Yurtdışında okumak insana sadece farklı deneyimler kazandırıyor. “Sex and the City”nin göbeğinde olmak, filmin çekildiği sokaklarda, restoranlarda gün geçirmek bir yana; okulum bana birçok önemli sektör bilgisi verdi. Ayrıca okul mezunu komitesinde ayrıcalıklı fırsatlar yakalamama öncülük etti. Ben Alessandro Dell’acqua ve Jill Stuart gibi önemli tasarımcıların yanında çalıştım mesela; bu da Parsons’ın verdiği diploma sayesindeydi.

* Beyonce’nin sahibi olduğu markanın düzenlediği “House of Dereon” yarışmasında da birinciliğiniz var. O ödülün hikayesinden söz eder misiniz?

- Hocalarım beni yarışmaya katılmaya zorladı. Artık Beyonce’nin House of Dereon markası kalmadı ama kariyer başlangıcı için motive ediciydi.

Haberin Devamı

Modacı Begüm Salihoğlu bilinmeyenlerini anlattı


ADRIANA VE LINDSAY’LE ÇALIŞMAK HEYECAN VERİCİYDİ

* Begüm Salihoğlu markasının farkı ne?


- Begüm Salihoğlu moda kurbanı değil, önceliği kaliteye, kumaşlara, dikime veren, kendi modasını yaratan ve trensetter olan cesur kadının markası. Geçici değil, kalıcılıktan yanadır ve zamansızlaşabilmek adına modayla oyunlar oynar. Bu sayede 10 yıl sonra baktığınızda da aynı şıklığı ve kaliteyi görürsünüz.

* Adriana Lima dahil birçok ünlü ismi giydirdiniz. Unutulmaz anılarınız vardır, bizimle paylaşır mısınız?


- (Gülüyor) Aslında çok şey var ama bazen susmak lazım. Şu an bana komik ya da unutulmaz gelen anı, anlattığımda birini kırabilir.

* En çok kimleri giydirmeyi seviyorsunuz?


- Esra Oflaz Güvenkaya, Buse Terim, Özge Ulusoy, Merve Boluğur, Beren Saat... Herkes benim için çok özel, bu liste saymakla bitmez. Adriana Lima ve Lindsay Lohan ise tabii en heyecan vericilerdi.

* Markanızı nerelerde bulabiliriz?

- Couture koleksiyonu Nişantaşı’ndaki showroom’umda satılıyor. Daha öncelere ait tasarımlar ve hazır giyim koleksiyonum ise 365ist.com’da var. Ayrıca Demsa Group’a özel exclusive bir koleksiyonum da yeni sezonda Brandroom Nişantaşı’nda yer alacak.

Haberin Devamı

İŞİN GELİNLİK TARAFI ÇOK İLERLEDİ

* Siz de trendlere uyup perakende markalarıyla işbirliği yapıyor musunuz?

- Yapıyorum. Amerika’dayken Target için mayo tasarladım. Roman’a gece kıyafeti koleksiyonu yaptım. Önümüzdeki dönem için de görüşmelerim var.

* Önümüzdeki dönem demişken, yeni projelerden de söz eder misiniz?

- İşin gelinlik tarafı çok ilerledi. Neredeyse müşterilerimin yüzde 50’si gelinlik talep edenler. Bu, beraberinde nedime ve mini gelin taleplerini de getirdi. Ayrıca bebek ve çocuk gece elbiseleri yapıyorum. Önemli tamamlayıcılar olduğundan gelin aksesuvarlarının üretimine de başladık. Birkaç dizinin başrol oyuncularının kıyafetlerini hazırlamam yönünde talepler geldi, onların görüşmeleri de sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!