Bensu Soral: “Yurt dışına yerleşmek istiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Bensu Soral: “Yurt dışına yerleşmek istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 14:55

Bensu Soral, 29 Kasım’da düzenlenecek Pantene Altın Kelebek Ödülleri töreninde, “Yıldızı Parlayanlar” kategorisinde ödül alacak. Haftalardır kırmızı halı heyecanı yaşayan genç oyuncuyla büyük gün öncesi bir araya geldik. Soral, hem heyecanını bizimle paylaştı hem de kariyeri ve geleceğiyle ilgili planlarını anlattı.

Haberin Devamı

* Sizi en son, vaktinden çok önce reyting kurbanı olan “Tatlı Küçük Yalancılar” dizisinde izledik. Sektördeki bu durum sizi demoralize etmiyor mu?
- Belki 5 bölüm filan sürseydi kötü olabilirdim. Ama 13 bölüm çektik ve çok tadında bitti. Çok güzel bir yaz işi olarak kaldı. Mutluyum böyle bir iş yaptığım için. 
* Her yeni iş sana oyunculuk anlamında bir şeyler katıyordur. O anlamda yıllarca tek bir işe takılıp kalmamak avantaj belki...
- Benim şu ana kadar oynadığım karakterler aşağı yukarı birbirine yakındı. O yüzden ekstra bir şey kattıklarını söyleyemem aslında. Ama set ortamında yönetmenden ve rol arkadaşlarından çok şey öğreniyorsun. 
* Hep benzer roller üstlenmek, oyunculuğuna ket vurmuyor mu? 
- Tabii ki. Zaman zaman ben de bunun stresini yaşıyorum. Aslında farklı roller almam daha iyi olur. 
* Peki nasıl bir karakter olsun istersin? 
- Kötüyü oynamak istemem açıkçası. Belki sinema filmde olabilir ama dizide hayır. Çünkü bir kez kötü rol alınca üzerine yapışabiliyor, kariyerine o şekilde devam ediyorsun, bu da beni korkutuyor. İyi ama keskin tavırları olan bir kızı canlandırmayı tercih ederim. 

Haberin Devamı

Bensu Soral: “Yurt dışına yerleşmek istiyorum



DİŞLERİME TEL TAKTIRDIM ONLAR ÇIKANA KADAR DİZİ YOK

* Yaşının karakterlerini mi oynamak istersin yoksa senden yaşca büyük birini mi? 
- Yaşımı, hatta yaşımdan küçük karakterleri... 
* Neden?
- Şansım yaver giderse ileride zaten büyük yaşları oynayacağım (gülüyor). Ve o dönem geldiğinde, bu yaşları istesem de oynayamayacağım. Tadını çıkarayım şimdilik.
* Bu arada dizi çalışmalarına ara vermişsiniz diye duydum, yanılıyor muyum?
- Çok ara vermek denemez. Dişlerime tel taktırdım, onlar çıkana kadar dizi yapmak istemiyorum. 
* Ne zaman çıkacak teller?
- Aralık sonunda özgürüm (gülüyor). 
* Tek sebep diş telleri miydi yoksa biraz tembellik yapma arzusu mu var?
- Açık söylemek gerekirse biraz da gezmek istiyorum. Okulumu dondurmuştum, tekrar ona başladım. Yoksa başka türkü bitmeyecek. 
* Hangi okul?
- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Grafik Bölümü’nde okuyorum. 
* “Tatlı Küçük Yalancılar”daki Şükrü Özyıldız ile olan öpüşme sahneleriniz çok konuşuldu. Bu durum sizi rahatsız etmiş miydi?
- Neden rahatsız etsin, bence çok doğal bir sahneydi. Diğer sahnelerden farkı yoktu. Sonuçta her sahne oyunun bir parçası, gerçek değil. Benim bir şeyler hissetmem de mümkün değil haliyle... Şükrü ile koltukta oturup konuşmam ile öpüşmem arasında fark yok.
* Ama o sahnenin Şükrü Özyıldız ile sevgilisi Şükran Ovalı’nın arasını açtığı, hatta bu yüzden kısa bir ayrılık yaşadıkları iddia edildi. 
- Beni bilen biliyor. Öyle dedikodulara ne ben, ne ailem ne de yakın çevrem takılır. 

3-4 YIL SONRA YURTDIŞINA YERLEŞMEYİ PLANLIYORUM

* Oyunculuğa istemeden başlamışsınız, doğru mu? 
- Evet, normalde bu iş hiç aklımda yoktu. Biliyorsunuz ablam (Hande Soral) oyuncu ve onun ne kadar yorulduğunu görüyordum. Ben de onun aksine fazlasıyla rahat bir insan olduğumdan, bu iş hiç sıcak gelmiyordu. Ablamın yönetmen ve oyuncu arkadaşları, “Gel seni de alalım dizilere” diyordu, ben her seferinde “Yok, önce okulum bitsin” diyordum. Derken bir gün menajerim “Bak bir iş var, az çalışacaksın, yorulmayacaksın” dedi, ikna etti. Devamı da geldi. Ve severek, isteyerek yapıldığında o kadar zor olmadığını gördüm. 
* Ablandan oyunculuk anlamında destek alıyor musunuz?
- Almaz mıyım? Proje seçiminden ezbere her konuda çok yardımcı oluyor. 
* “Evet, artık oyunculuk yapmak istiyorum” diyeceğiniz noktaya geldiniz mi?
- Oyunculuk yapmaktan çok memnunum. Ama üç ya da dört yıl sonra Türkiye’den gitmeyi düşünüyorum.
* O neden?
- Farklı yerlerde yaşamak, hayatın tadını çıkarmak gibi bir niyetim var. Grafik tasarıma ağırlık vereceğim.

Haberin Devamı

Tiyatro için fazla heyecanlıyım

* Ufukta bir sinema projesi var mı?
- Daha önce çok güzel teklifler geldi ama farklı sebeplerle hiçbirine “evet” diyemedim. Bir süredir de diş teli engelim var...
* Ya tiyatro? 
- Tiyatro için fazla heyecanlı bir kızım. İsterim ama benim için zor çok.

Bensu Soral: “Yurt dışına yerleşmek istiyorum

KIRMIZI HALIDA SADE VE ŞIK OLACAĞIM

* Bu yılki Pantene Altın Kelebek Ödülleri töreninde, “Yıldızı Parlayanlar” kategorisinde ödül alacaksınız. Neler hissediyorsunuz? 
- İlk duyduğumda çok şaşırdım, hiç beklemediğim bir ödüldü. Elbette ki kariyerim açısından çok iyi ve gurur verici bir ödül. Kendimi çok şanslı hissediyorum.
* Kırmızı halı hazırlıkları başladı mı? 
- Çoktan başladı... Fazla süslü biri olmadığım için sade bir şıklık tercih ettim. Kırmızı halıda kendi yaşıma uygun bir kıyafet, saç ve makyajla yürüyeceğim.
* Özel güzellik ritüelleriniz var mı?
- Var... Mesela annemin tavsiyesidir, yüzüme kahve telvesiyle peeling yapıyorum. Onun dışında kozmetik ürün alışverişinde de ablamdan fikir alıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!