Kırmızı halıya nasıl hazırlanmalı

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı halıya nasıl hazırlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 15:54

Bu sene 43.’sü düzenlenecek Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’ne sayılı günler kaldı… Hayranı olduğu sanatçılarla birlikte ödül töreni heyecanını yaşayacak olan, güçlü ve sağlıklı görünen saçları ile fotoğrafını paylaşanlar arasından Pantene ve Hürriyet özel jürisi tarafından seçilen 10 şanslı kız, Pantene Kırmızı Halıya Hazırlık Akademisi ile bu özel geceye hazırlanmaya devam ediyor. 10 kız bu hafta Sibel Arna, Başak Dizer ve blogger’lar; Çizenbayan, Rüya Büyüktetik ve Cansu Akın’la bir araya geldi.

Haberin Devamı

BAŞAK DİZER, SİBEL ARNA VE BLOGGERLARLA KIRMIZI HALI AKADEMİSİ

PANTENE SAÇI NEDİR?

Bilgehan Uyar Erol (P&G Saç Bakım ve Güzellik Kategorisi İletişim Grup Müdürü)

Bu yıl 43.’sü düzenlenecek olan Pantene Altın Kelebek Ödül Gecesi hazırlıkları, oylamaya katılarak seçilen 10 şanslı kız ve tüm ekip için de büyük bir heyecan ile başladı. Başak Dizer ve Sibel Arna, Türkiye’de en çok takip edilen 2 blogger ve 1 Youtube fenomeni ile beraber, 10 şanslı kıza böylesi eşsiz bir gece için nasıl hazırlanmaları gerektiği ve sağlıklı görünen güçlü saçlara sahip olmak için günlük saç bakımı hakkında ipuçları verdi. Bir kadının kırmızı halıda ışıltısını tamamlayan en önemli unsur kesinlikle saçlarıdır. Bu özel gecede seçilen 10 şanslı kız Pantene Saçı ile sağlıklı görünen, güçlü ve parlak saçları ile göz dolduracak.  

Haberin Devamı

Kırmızı halıya nasıl hazırlanmalı

Başar Dizer’den öneriler…

◊ Kırmızı halı denilince ne hissediyorsun?
- Kırmızı halı son dönemlerde de çok öne çıkmış bir şey. Çünkü artık galalar, ödül törenleri, açılışlarda yapılıyor ve yansımaları çok büyük olduğu için heyecanı herkes tarafından takip ediliyor. Hepimiz sosyal medyanın içindeyiz ve sık kullanıyoruz. Kırmızı halıda bakımlı görünmek kızlar tarafından da biliniyor. Kızlara tavsiyem böyle bir fırsatınız varken bunu iyi değerlendirin.

◊ Türkiye’nin Oscar’ı olarak gösterilen Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’ne sen nasıl hazırlanmayı düşünüyorsun?
- En önemli 2 tane konu var;
1- Elbise: Kıyafetleri tam istediğimiz gibi değil, vücut tipimize uygun seçmemiz en önemli kural. Burada bence en önemli şey, vücut şeklimize uygun giyinmek. Güzel olan yerlerimizi öne çıkarırken, hatalar varsa örten bir kıyafet tercih etmemiz gerekli.
2- Saç-makyaj: Makyajdan önce saçın belirli bir bakıma girmesi gerekir. Saçımıza son dönem bakım yaptırmak yerine, çok daha öncesinden bakımlarınızı yapmanız gerektiğini düşünüyorum.

◊ Bir gününüz nasıl geçiyor?
- Benim asıl mesleğim moda tasarımı, eğitimim bu; fakat yaptığım iş styling. Styling ofis ve moda showroom’um var. Showroom’da ne yapıyoruz? Kendi müşterilerimizin, kurumsal markaların, tasarımcıların yeni sezon ürünlerini sergiliyoruz. Bu ürünler de ünlü isimler, moda editörleri veya stilistler tarafından alınıyor. Dizilerin başrollerine, TV programları sunucularına veya moda dergi çekimlerine gönderiliyor. Ayrıca aynı ofisten bütün dizilere styling yapan bir ekibim var. Kendim styling’ini yaptığım 3 tane de set yönetiyorum. Gün içinde mutlaka sahada veya dışarda oluyorum. Ayrıca markaların katalog çekimlerini yapıyorum. Genelde showroom veya setlerdeyim. Ayrıca 5 senedir de Hürriyet Cumartesi’de erkek modası yazıları yazıyorum.

◊ Modayla ilişkiniz nasıl başladı?
- Londra’da Central Saint Martins’de moda okudum. Marmara Üniversitesi’nden mezun olur olmaz oradan Londra’ya gittim. Benim için eğitim çok keyifliydi. Asıl moda başlangıcım 3 buçuk yıl Vakko’da tasarımcı olarak çalıştığım zaman başladı. Pişmek ve öğrenmek için Vakko’da çalışmaktı benim için okul. Ardından Bilstore’da da tasarımcı olarak koleksiyon yaptım.
Ortağım Deniz Marşan ile birlikte showroom ve styling işine girdiğimden beri artık tasarım değil, styling yapıyorum. Yurtdışında okumanın bana çok desteği oldu çünkü moda söz konusu olduğunda ülkemiz fazla imkanlı bir yer değil maalesef.

◊ Spor yapıyor musunuz? Beslenme reçeteniz var mı?
- Sporsuz olmuyor artık. Sağlıklı kalmak için ve gün içinde enerjinizi doğru paylaştırmak için spor yapıyorum. Her gün yapamıyorum, öyle bir şey yok ama haftada iki üç günümü spora ayırıyorum. Sporun etkisi önemli. Beslenme reçetem yok ama sağlıklı beslenmeyi tercih ediyorum. Yediğim her şeyin sağlıklı olması benim beslenme reçetem.

Haberin Devamı

10 KIZ İLE SORU CEVAP

◊ Blogger olmayı açıklar mısınız?

- Rüya Büyüktetik: Ben küçükken Barbie bebeklerimi giydirirken gibi başlamadı benimki. Sadece çok seviyordum ve üniversitedeyken, Ankara’da edebiyat okurken, tam o dönem blog’ları keşfetmiştim. Şimdi çok popüler olan, o zamanlar yeni keşfedilen dönemlerdeyken adım attım bu işe. O dönem blog veya sosyal medya bu kadar gelişmemişti. Bir blog açsam mı derken, açtım ve yavaş yavaş geliştirdim. Şimdi ise tek alanım, tek işim oldu blog. Instagram, Twitter, Snapchat gibi mecralarla sektör gelişiyor. Ben de severek devam ettiriyorum.
- Çizenbayan: Öncelikle benim blog’um için life-style diyebilirim. Çok geniş alanlı bir şey blogger’lık. Blog istenilen konuda, popüler güncellemelerle kendimizi ifade ettiğimiz mecra. Her konuda blog açılabilir. Doğru öneriler, doğru ipuçları, postlarla paylaşımlarla olabilir.
- Cansu Akın: Ben de kendimi modayla bağdaştırmıyorum. Bazen fotoğraflar, videolar çekiyorum ancak benim alanım güzellik ve bakım. İlk başta müzikle ilgili bir blog açmıştım. Ardından Youtube kanalı açtım ve 1 sene oldu, kendimi paylaşıyorum, bakımlarımı…

Haberin Devamı

Kırmızı halıya nasıl hazırlanmalı


◊ İnsanlar sizi neden takip ediyor?
- Rüya Büyüktetik: Blog’larda kişileştirme gibi özgür bir alanımız var ve çok ulaşılır bir şekilde sunuyoruz. Dergideki editoryal bir çekimi uygulanabilir halde sunuyoruz. İkincisi ise bence gittiğim seyahatlerden bile size bir göz sunuyorum. Oradaki yemeği, oteli, giydiğimi, içtiğimi bizimle birlikte deneyimleri paylaşıyor, fikir sahibi olabiliyor.
- Çizenbayan: Manken, model gibi değil de okuyucular gibi insanlar olduğumuz için olabilir. Belki de ‘biz de bunu yapabiliriz’ dedirttiğimiz için.
Moda çekimindeki manken değil de, bizim yaptığımızda ‘Ben de yapabilirim’ dedirttiğimiz için. Paylaşırken de belki fotoğraflar güzeldir, samimi yazıyoruzdur ve takip ediliyordur.
Misyonumuz ‘bunu siz de yapabilirsiniz’ lafı bence blogger’lar olarak. Hep beraber paylaştıkça, yaşadığımız şeyler takipçi olarak dönüyor bize.
- Cansu Akın: Ben blogger’lığı iş olarak son 1 yıldır söylemeye başladım. Direkt birebir iletişim kuruyorum ve video üzerinde paylaşımlar yapıyorum.
Videoda konuşamadığım zamanlarımdan bugüne amatör olarak geldim ama amatörlüğümü kaybetmek istemiyorum. Düştüğüm görüntüyü de koyuyorum, saçım bozukken de paylaşım yapıyorum.
Bu amatörlüğümü samimi gördükleri için beni takip ediyor olabilirler. Benim ailem, hayatım her şeyim ortada. Onu seviyor, çekici görüyor olabilirler.

Haberin Devamı

Sibel Arna’dan öneriler…

◊ Kırmızı halı senin için ne ifade ediyor?
KIYAFET: Yılları bu işte geçirdiğim için şöyle bir şey var; her şeyi son dakikaya bırakabiliyorum. Elbisemi 1 gün önce bulmuştum geçen sene. Nasıl olsa bulurum rahatlığı oluyor. Garanti olabilecek elbiseyi almıştım. Artık çok şanslıyız, çok fazla seçenek var. Çok yormayın kendinizi…
SAÇ-MAKYAJ: Pantene bu konuda avantajımız diyebilirim. Saçlarıma verdiği sağlıklı görünüşle, saçların kötü gözükme ihtimalini yok dedirtecek kadar aza indiriyor.
Doğru ürünleri kullanarak şekillendirme için iyi bir baz hazırlayıp, güzel bir ele de teslim edince kendinizi, saçlarınız güzel oluyor.
Geceye doğru yüzünüzde bir sivilce mi çıktı, işi komediye vurun. Çenenizdekine isim falan verin. (Gülüyor) Sivilceniz olabilir, ama bu özgüvenli duruşunuzu ihmal etmesin. Dediklerimi unutmayın, o gece eğlenin ve ışıldayın.

◊ Kırmızı halı röportajları yaparken nasıl bir gidişat izliyorsunuz?
Bu yıl 43. Altın Kelebek düzenleniyor. Pantene sponsor olmaya başladıktan sonra, bir güzellik markası olduğundan mütevellit, insanlar kırmızı halıya daha özenli gelmeye başladı. Hepsinde ‘biraz daha kendime çekidüzen vereyim’ mesajı uyandı.
Dolayısıyla geçen sene özellikle çok çok özenli gelenler oldu geceye.
Kırmızı halıda soruyorum, ‘Bana özel tasarladı’ cümlesini çok sık duydum. Aylar öncesinden sipariş verip, ödül töreni için bu saygıyı gösterdi ünlüler.
Bu sene daha güzel olacağını düşünüyorum. Az özen gösterenler, daha da özen göstererek gelecek bence çünkü geçen sene çok şık isimler vardı.

◊ Kadınlar daha mı avantajlı peki?
- Saç aksesuvarları, mücevherler kullanılıyor evet ama bir yandan da dezavantajı var. Profesyonel olmayan, işi bilmeyen biri çok detayla ilgilenirken kafası karışabilir ve tabiri caizse saçmalayabilir. Dolayısıyla yanınızda her zaman az aksesuvar, abartısız makyaj kullanma fikrini eksik etmeyin, kötü görüntüyle karşı karşıya gelmeyin. Çok yapay, kalıp olmak artık güzel durmuyor.

◊ Son dönemlerde yaygınlaşan eskisi gibi doğal kadın görünümlü günlere dönüyoruz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Kesinlikle öyle. O kaynaklı saçların görüntüsünü artık daha az görüyoruz. Lensler de öyle. Abartılı makyajlar yok, solaryuma artık daha az giriyorlar, o platin saçlar azaldı.
Doğal ünlülerimiz sayesinde bu azaldı.
Sağlıklı görünen doğal saçlar artık daha ön planda. Yaşına yakışan şeyler önemli.
Bir süre doğallığın keyfini sürün, o beyazlar çıkacak ve mecbur boyanacak, dökülecek, açılacak.
Yaş ilerledikçe zaten kendinizle oynayacaksınız, bu yüzden doğallık dönemlerinizin keyfini sürün.

Haberin Devamı

ÜÇ BLOGGER’DAN STİL ÖNERİLERİ

CANSU AKIN

KIYAFET: Bu benim ilk kırmızı halı deneyimim olacak. O yüzden çok heyecanlıyım. Ne giysem diye aramalar yapıyorum, saç-makyaj modellerine bakıyorum, yurtdışından kırmızı halıları ve trend stilleri araştırıyorum. Fikir topluyorum açıkçası. Elbise konusuna değinirsem; ben uzun bir elbise giymeyi düşünüyorum.
SAÇ: Örgü modelleri bu sene çok moda!
Saç Bakım Önerisi; “Bakımsız bir saçla saçınız ne yaparsanız yapın güzel durmaz. Bakımsız saç, aldığı şekli yitirir veya düşürür. Ben yıllardır Pantene’in Argan Yağlı Elixir’ini kullanıyorum.

ÇİZENBAYAN

KIYAFET: Benim de ilk kırmızı halı deneyimim olacak. Heyecanlıyım o yüzden. Ben aslında o güne birkaç kıyafet seçeceğim ve kombinlerimi hazır tutacağım. O güne başladığımdaki moduma göre giyeceğim kıyafete karar vereceğim. Çünkü bana göre insanın moduyla kıyafetleri doğru orantıdayken uyum sağlıyor. Muhtemelen ben de uzun ve sade bir elbise giyeceğim.
SAÇ: Saç ve makyajda genelde çok abartı tercih etmiyorum. Saçta ve ciltte en önem verdiğim şey sağlıklı ışıltıların olması. Günlük hayatımda spor tercihler ve doğal tonlar kullandığım için o gece için farklı hissediyorum.,

RÜYA BÜYÜKTETİK

Bu benim ikinci Pantene Altın Kelebek Ödül töreni deneyimim olacak ama heyecan hâlâ en üst seviyede. Azalmadı, arttı.
KIYAFET: Bu sene bakarsanız genel anlamda kıyafetlerde sadelik ön planda. Abartılı kıyafetler yok. Dünya trendlerinde artık ağır kıyafetler görmüyoruz. Benim de kıyafetim hâlâ belli değil, araştırıyorum. Geçen sene siyah bir kıyafet tercih etmiştim.
SAÇ: Saç önemli gerçekten çünkü ne kadar güçlü olursa, şekillenmesi o kadar kolay oluyor. Bunun için de zaten öncesinde saç bakım kremini hayatınızın bir parçası olarak entegre etmelisiniz.
Önemli olan aynı şampuan gibi her yıkamada kullanmanız gerektiğini bilmeniz. Böylece saçlarınızı çok daha sağlıklı bir görünüm veriyor.
İkinci tavsiyem ise şu küçük mucizelerimiz, Pantene Saç Bakım Yağlarından saç tipinize uygun olanını çantanızdan eksik etmemeniz gerektiği.
10 dakikada bile kabaran saçlar var, Argan Yağlı Elixir ve Keratin Onarıcı E Vitaminli Yağ saçlara mükemmel bir görünüm veriyor.

 

BAKMADAN GEÇME!