Kim, beni taklit ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kim, beni taklit ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2015 16:06

“Sırbistan’ın Lady Gaga’sı” olarak anılan Jelena Karleusa, son dönemde 20 yıllık müzik kariyerinden çok Amerika’nın ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian’a olan benzerliğiyle adından söz ettiriyor. Bitter dergisine konuşan Balkanların ünlü şarkıcısı, Kardashian’ın kendisini taklit ettiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
- 36 yaşındayım ve iki çocuk annesiyim. Hayranlarım bana ‘Diva’ der. 20 yıllık müzik kariyerimle eski Yugoslavya Balkan bölgesinde albümleri en çok satan sanatçıyım. 10 albümüm ve on binlerce insanın izlediği sayısız konserlerimle, Amerikan medyasının deyimiyle “Sırbistan’ın Lady Gaga’sı”yım. Aynı zamanda moda ikonuyum. Eşim Dusko Tosic, Türkiye’de futbol oynuyor.

Türkiye’yle bağlantınız, Gençlerbirliği’nde futbol oynayan eşiniz Dusko Tosic ile arttı mı? Türkiye’yle ilgili neler biliyorsunuz?
- Türkiye’yi o kadar çok seviyorum ki. Ülkenize aşığım! Kültürünüze bayılıyorum ve her şeyi biliyorum. Sırplar dizilerinize ve oyuncularınıza da hayran. Özellikle siyah bıyığı olan oyuncuya; Burak Özçivit... Müziğinizi, yemeğinizi, misafirperverliğinizi ve yazın otellerinizi çok seviyoruz. Ankara çok güzel bir yer ama İstanbul’u alışverişi için tercih ediyorum. Türkiye’de yakında konser vermeyi umuyorum. Bu fırsatı, Tarkan’a selam söylemek için kullanmak istiyorum. Onu çok seviyorum! Belki Sırbistan’a gelip konser vermesini ayarlayabiliriz. Emina ve kocası Mustafa Sandal’a da sevgilerimi yolluyorum. Çok güzel bir çiftler!

Stilinizle dikkat çekiyorsunuz ve Kim Kardashian’a benzetiliyorsunuz. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

- Durum aslında komik, çünkü gerçek olan şu ki o bana benziyor. Ben 20 yıldır sarışınım, bir yıldır bu saç kesimini ve bu tarzı kullanıyorum. Bu sadece benim, ve benim tarzım. Beni tanıyan herkes ve birlikte çalıştığım tüm insanlar, benim Kim Kardashian’a benzediğimi değil, onun bana benzediğini düşünüyor. Aylar, hatta yıllar önce paylaştığım fotoğraflara bakarsanız bunu siz de görebilirsiniz. Şunu da hatırlatmak isterim; Kim Kardashian’ın tarzımdan ilham aldığını çıkaran Amerikan medyasıdır. Ben böyle bir iddiada bulunmadım. Benim problemim, Avrupa’da tanınıyor olmam. O ise bir Amerikan yıldızı, o yüzden ilgi onun üzerinde. Bütün dünya artık gerçeği görebildiği için mutluyum. Kimseye saygısızlık yapmak istemiyorum ama dünyada bu konuyla ilgili medya çılgınlığı sinirlerimi bozmaya başladı. Bu sektörde çaba gösteren herkese saygı duyduğumu belirtmek isterim ama beni kimseyle kıyaslamayın. 20 yıllık başarılı bir kariyerim ve gerçek yeteneğim var.

FARK EDİLMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR

Kısa bir süre önce saçlarını sarıya boyatan Kim Kardashian ile benzerliğiniz kıyafet boyutundan daha öteye gitti. Bu benzerlik sizi şaşırtıyor mu, hoşunuz gidiyor mu?
- Hiç de şaşırmıyorum! Bir Amerikalı yıldız ilk defa benden ilham almıyor. Bu benim için bir iltifat ama aynı zamanda üzücü. Başka birinin çabasını, tarzını ve fikirlerini çalıp, dünyanın başka bir köşesinde yaşadığı için kimsenin fark etmeyeceğini düşünüyorlar. Herkes Avrupalı yıldızların ilham için Amerika’ya baktığını düşünüyor ama bu doğru değil. Amerika dünyanın merkezi değil. Bence moda ve müzik kurallarını belirleyen yer Avrupa. Gerçek yetenekler burada yaşıyor ve Amerika’dakiler ucuz ve yapay sanat sunuyor. Kim Kardashian ile aramda olan şey ilginç ve beni rahatsız etmiyor. Fakat dünyaya kim olduğumu açıklamak, tarzımın ve görüntümün kanıtını sunmak benim için rahatsız edici.

Sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyorsunuz. Orada size gelen tepkiler nasıl? Özellikle Kim Kardashian konusunda...
- Biz sosyal ağlar döneminde yaşıyoruz ve bence bu hayranlarımla en iyi iletişim kurma yolu. Mesela Instagram, dünyanın her yerinde insanların Kim Kardashian ve benim aramdaki benzerliği fark etmelerinin sebebi. Benim için iyi olan şey, bütün fotoğraflarımın doğru tarihlerinin olması, yani bir nevi moda kanıtı. (Gülüyor) Birinin tarzını çalmak suçmuş gibi konuştum... Ama hayır, taklit etmek, övgünün en büyük göstergesidir. Tabii benim problemim, dünya çapında beni tanımadıkları için Kim’in tarzını taklit ettiğimi düşünen insanların olması. Bu yüzden yorum kısmında beni yıllardır takip edip gerçeği bilen insanlar ve Kim Kardashian hayranları arasında sürekli kavgalar çıkıyor.

Bir fotoğrafınızı Kim Kardashian beğenmiş... Bu onun sizi takip ettiği ve beğendiği anlamına geliyor dersek doğru olur mu? Gerçekten sosyal medyadan birbirinizi takip ediyor musunuz?
- Evet, fotoğraflarımı beğeniyor ve bir tek o değil, kardeşi Khloe de beğeniyor. Kızlar benim tarzımı beğeniyor ve ben bunu bir iltifat olarak algılıyorum. Şunu belirtmem lazım ki pek çok ünlü Hollywood yıldızı hesabımı takip ediyor. Mesela Sofia Vergara, Eve, Trina, Amber Rose, Blackchina... Ünlü moda tasarımcıları, blogger’lar, makyaj sanatçıları, stilistler... O yüzden spot ışığı benim üzerimde. Bence Kim çok güzel bir kadın ve dediğim gibi, bütün bunları bir iltifat olarak algılıyorum. İlginç olanı, o benim fotoğraflarımı beğeniyor ama onun PR’ı bana tüm sosyal ağlarda saldırıyor.

STİLİSTE İHTİYACIM YOK

Moda, hayatınızın büyük bir bölümünü kaplıyor. Modayı siz nasıl tanımlarsınız?

- Müzik benim hayatım ve en iyi yaptığım şey ama modayla oynamak benim için hobi gibi bir şey. Benim bir stilistim yok ve her şeyi kendim, zevk için yapıyorum. Benim için bu çok kolay. Konserlerim fiziksel olarak zorlayıcı ve turneye çıktığımda çok yoruluyorum. Moda benim için terapi gibi, sakinleştirici bir şey. Bu kadar ileriye gideceğimi tahmin edemezdim. Ve şimdi tüm dünya beni moda anlayışım ve tarzımla tanıyor. Bu yüzden gerçek işimi açıklamam lazım. Kim bilir, belki bu noktadan sonra dünyaya müzik yeteneğimi göstermek daha kolay olur.

Neden bir stil danışmanınız yok?
- İhtiyacım yok. Bana neyin yakıştığını biliyorum ve Kim Kardashian’ın stilisti yaptığımı beğeniyorsa, bu bana bir iltifattır.

Stil konusunda kimlerden ve nelerden ilham alıyorsunuz?

- Belki bu bir yetenek ama modada bir sonraki büyük trendi her zaman biliyorum. Emin olduğum bir şey var; o da iyi bir tarzının ve zevkinin olmasının parayla bir alakası olmadığı! Ayrıca üstüne bir kıyafetin yakışması için kendini iyi tanıman lazım. Vücut yapına uymayan bir kıyafet giyemezsin. Kusurlarını kapatırken en iyi yerlerini odak noktası yapmalısın. Sana en iyi olan rengi, paça boyunu bilmen lazım. Kısa ve kiloluysan kendini güzel bir manken olarak göremezsin. Gerçekçi ve zeki olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

İLGİ ODAĞI OLMAYI SEVİYORUM

Tarzınızı oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz?

- Ben Aslan burcuyum ve bu yüzden süslenip ilgi odağı olmayı seviyorum. Biz Aslan burçları ışıldayıp alkış beklemeyi seviyoruz. (Gülüyor). Pantolonlarım her zaman olması gerektiğinden biraz uzun olur ki bacaklarım da uzun dursun. Kalabalık ve karışık desenler sevmiyorum. Bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor. Ama asla sentetik kumaşlar giymeyin. Her zaman ucuz ve zevksiz duruyor. Trendy olmaktansa şık olmak her zaman daha önemli.

Haberin Devamı

EŞİM, TEDAVİ GÖRMEM GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Gardırobunuzda en çok hangi parçalar ve renkler yer alıyor?

- Bazı insanlar ev veya araba almayı sever. Ama ben yüzlerce ayakkabı, kıyafet ve çanta alıyorum. Eşim, umutsuz bir alışveriş bağımlısı olduğumu ve tedavi görmem gerektiğini düşünüyor. (Gülüyor) Belki de haklı... Sadece ayakkabılarım 600’dan fazla ve botları saymıyorum. Her yeni ayakkabıyla yeni bir çanta da alıyorum. Bunlar için ne kadar yere ihtiyacım olduğunu tahmin edebilirsiniz. Ama beni yanlış anlamayın, bu benim hobim ve bu yüzden kendi paramı harcıyorum. Eşim bu açıdan çok şanslı bir adam. En sevdiğim renkler siyah, beyaz ve bej. Bu tonlarla oynamayı seviyorum.

BAKMADAN GEÇME!