Hapisten kaçan üç kafadarın öyküsü

Güncelleme Tarihi:

Hapisten kaçan üç kafadarın öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 11:16

TRT’nin, televizyon ile sinemayı buluşturan soluklu projesi TRT TV Filmleri kapsamında yer alan “Şartlı Tahliye”, TRT Ev Sineması kuşağında seyirci ile buluşuyor.

Haberin Devamı

Başrollerinde Kerem Alışık, Tuncer Salman ve Cengiz Küçükayvaz’ın oynadığı Şartlı Tahliye 27 Ekim Perşembe akşamı 20.00’de TRT1 ekranlarında olacak.

Heyecan ve eğlence dolu sahneleriyle dikkat çeken “Şartlı Tahliye”nin konusu özetle şöyle:

Cezaevinden 30 sene sonra çıkan 3 yaşlı adam için yapacak tek bir şey kalmıştır. O da cezaevine girmelerine neden olan altını gömülü yerden çıkartmak ve yeni bir hayat kurmak. Ancak 3 kafadar için bu durum sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Şartlı tahliye ile salıverilen 3 kafadar daha tahliye olur olmaz belaya bulaşır ve işler onlar adına içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar. Önce eski arkadaşları, yeni düşmanları Kunduz ile takışırlar, ardından kendilerini bir anda kucaklarında bir bebekle hem jandarmadan hem de Kunduz’dan kaçarken bulurlar.

Haberin Devamı

Yönetmenliğini Barış Erçetin’in yaptığı “Şartlı Tahliye”nin senaryosu Ulaş Çobancı’ya ait. “Şartlı Tahliye”nin oyuncu kadrosu ise Kerem Alışık, Tuncer Salman, Cengiz Küçükayvaz, Halil İbrahim Kalaycıoğlu ve Alparslan Rüzgar Sancak’tan oluşuyor.

Hapisten kaçan üç kafadarın öyküsü

TOPLAM 33 FİLM EV SİNEMASI KUŞAĞINDA

2014 yılında başlatılan TRT TV Filmleri Projesi kapsamında bugüne kadar 33 özgün senaryo film olarak çekildi. Bu 33 film TRT1 ekranlarında “TRT Ev Sineması” adında özel bir yayın kuşağında her Perşembe günü saat 20’de seyircileriyle buluşmaya başladı. TRT bu proje ile Türk sinemasına ve televizyon sektörüne yeni hikâyeler kazandırmayı, genç sinemacıların özgün ve yenilikçi projelerine imkân sağlamayı hedefliyor.

TRT TV Filmleri projesine duyuru sonrasında toplam 864 senaryo başvurusu yapıldı. Bunlardan 599’u değerlendirmeye uygun bulundu. İkinci aşamada alanında uzman, bağımsız senarist ve dramaturglardan oluşan bir değerlendirme kurulu bu 599 senaryoyu tek tek ele aldı.

Bunların içinden komedi, drama, fantastik ve benzeri 12 farklı türde 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. Senaryo yazarları arasında sinema profesyonelleri olduğu gibi, gençler, öğrenciler ya da bambaşka mesleki alanlardan gelen insanlar da bulunuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!