Kayahan’ın mezarı anıtsal olarak yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Kayahan’ın mezarı anıtsal olarak yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 12:45

Müzik dünyasının efsane isimlerinden Kayahan’ın mezarı eşi İpek Açar'ın tasarladığı gitar ve deniz feneriyle anıtsal hale getirilerek yenilendi. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Geçen yıl kaybettiğimiz  Kayahan'ın Kanlıca Mezarlığı'ndaki kabri, eşi İpek Açar tarafından anıtsal hale getirildi. Sanatçının mezarı, müzik ve denizi simgeleyen gitar ve deniz feneriyle donatıldı.

Kayahan'ın ünlü "yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz" sözüne de mezarda yer verildi. Heykeltıraş Orhan Algök tarafından hazırlanan, tasarımı İpek Açar'a ait anıt mezarda yer alan gitar ve deniz feneri paslanmaz çelikten yapıldı.

Kayahan’ın mezarı anıtsal olarak yenilendi

Kayahan kimdir?

Sahne ismi ile Kayahan tam ismi ile Kayahan Açar, 29 Mart 1949 yılında İzmir’de dünyaya geldi. Çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara'da geçirdi. Daha sonra İstanbul’a yerleşti. İstanbul'dan sonra uzun süre Balıkesir-Gömeç’teki İnta Sevgi Köyü’nde Geceler Caddesi ve Mavilim Caddesi’nin kesiştiği Hülyam Çıkmazı’nda yaşadı. Bu köydeki bütün cadde ve sokaklar, Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden oluşmaktadır. Şimdiye kadar üç kırkbeşlik, bir uzunçalar, onbir kaset ve CD’si müzik arşivlerindeki yerini aldı. İlk olarak Nilüfer’e verdiği güzel şarkılarla ismini duyurmaya başladı. Nilüfer’in de yorumladığı “Geceler”, “Kar Taneleri”, “Esmer Günler” gibi şarkılar klasik haline geldi. Geçen yıl Nisan ayında hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!