Karneler Engin Altan'dan

Güncelleme Tarihi:

Karneler Engin Altandan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 11:23

‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin oyuncuları Engin Altan Düzyatan, Osman Soykut, Cengiz Coşkun ile filmin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ, Tekden Koleji’nde öğrencilerle bir araya gelerek karnelerini verdi.

Haberin Devamı

Tekden Ortaokulu’nda düzenlenen programa Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları Engin Altan Düzyatan, Osman Soykut, Cengiz Coşkun ile filmin yapımcı ve senaristi Mehmet Bozdağ ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Tekden Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, “Şu anda o kadar önemli pozisyondasınız ki sizin kadar şanslı bir okul yok. Çünkü ‘Diriliş Ertuğrul’ ekibi ilk defa bizim okuldalar. O bakımdan sizleri de tebrik ediyorum. Çok değerlisiniz. Bu yüzden çok değerli arkadaşlar sizlerle buluştular” diye konuştu.

Karneler Engin Altandan


‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin yapımcısı ve yönetmeni Mehmet Bozdağ ise, “Tekden Ortaokulu’nda olmak bizim için gurur kaynağı. Burada emin ellerdesiniz. Bende hepiniz gibi Kayseriliyim. Kayserili olmaktan dolayı da gurur duyuyorum. Biz kahraman ecdadımızın tarih sahnesine çıkış sürecini anlatıyoruz. Kahraman ecdadımız tarihe çıktıktan bu yana 6 asır boyunca dünyanın en büyük devletlerinden birisi olmuştur. Bize de hamd olsun ki onların hikayesini anlatmak nasip oldu. İnşallah bir gün bu millet tarih sayfasına yeniden çıkar ve sizler de o destan yazanlardan olursunuz. İlerleyen asırlarda da sizin hikayeniz yazılır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Karneler Engin Altandan


Dizide Süleyman Şah ile ilgili soru üzerine Bozdağ, “Tarih kitaplarında yazdığı gibi Süleyman Şahımız sulardan geçerken Fırat Nehri’nde boğularak vefat edecek ama hangi bölümde olacağı belli değil” dedi.

Karneler Engin Altandan


Dizinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan ise, “Sizinle bir arada olmak bizim için çok keyifli. Sizin bu güzel enerjiniz bizi çok mutlu etti. Her şeyden önce tarih sahnesindeyiz. Tarihi bir iş yapıyoruz. Ertuğrul Gazi gibi bir karakteri oynuyorum. Şimdiye kadar yaptığım işlerde tarihi bir karakter daha önce canlandırmamıştım. Doğal olarak çalışma süresi de dahil olmak üzere hazırlanması bizim için daha yorucu bir süreçti. Şimdiye kadar oynadığım, beni en mutlu eden karakterdi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Karneler Engin Altandan


Düzyatan ayrıca, “Diriliş Ertuğrul gibi bir diziyi çekmek gerçekten çok zor. Bu projenin doğru ellere geçmesi lazım. Senaryo ilk elimize geldiğinde aslında kabul etmedik. Yapılıp yapılamayacağı konusunda emin değildik. Tarihi projelerin şöyle bir sıkıntısı var; eğer iyi yapılmazsa komik duruma düşebilirsiniz. Sonra Mehmet beyle yaptığımız toplantıda onun gözündeki enerjiyi gördükten sonra biz işin içine dahil olmaya karar verdik. İşin içine dahil olduktan sonra da Mehmet beyin ve bizim hayal ettiğimizden daha iyi bir iş ortaya çıkarttık. O yüzden de çok mutluyuz” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin ‘Ünlü biri olmak nasıl bir duygu?’ sorusu üzerine Düzyatan, “Çok rahat değilim. Normal bir insanın hareket ettiği gibi hareket edemiyorum. Bir yerden bir yere yürümem vakit alıyor. Yıllardır Taksim’e gidemiyorum. Çünkü o sokağın başından aşağı inmem benim fotoğraf çekmekle beraber 6 saat falan sürüyor. Öyle bir şey olduğu için de tabi biraz hayatınızı kısıtlıyorsunuz. Her istediğinizi yapamıyorsunuz ama böyle bir sevgiyi gördükten sonra hayatım kısıtlandı diye düşünmüyorsunuz. Bir şekilde bunu bir yaşam şekli haline getiriyorsun. Herkes gibi yaşayamıyorum diye üzülmüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Karneler Engin Altandan


Dizi oyuncusu Cengiz Coşkun ise, “O kadar güzel bakıyorsunuz ki bizi karşınızda heyecanlandırıyorsunuz. Sizin bu güzel enerjiniz bizi ekstra motive ediyor. O yüzden Tekden Koleji’nde olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu. Osman Soykut da, “Tekden Koleji’nin enerjisini depolayıp götüreceğim. Ben bu enerjiyi kendi hayatımda kullanacağım” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından oyuncular, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!