Karl Lagerfeld kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Karl Lagerfeld kimdir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 15:10

Karl Lagerfeld, dünyanın en önemli modacıları arasında yer almaktadır. Birçok ünlü markayla çalışan Karl Lagerfeld, Almanya'da dünyaya geldikten sonra Paris'te yaşamaya başlamış ve birçok markaya destek vermiştir. Peki, Karl Lagerfeld kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Karl Lagerfeld, Alman asıllı, ünlü bir modacıdır. 10 Eylül 1933 yılında Dünya’ya gelmiştir. 

Almanya’nın Hamburg şehrinde Elisabeth Bahlman, Otto Lagerfeld çiftinin oğlu olarak doğmuştur. Ailedeki tek erkek çocuktur, iki tane kız kardeşi vardır. Asıl adı Karl Otto Lagerfeld’dır.

Babasının ismini de taşımaktadır fakat pek Otto ismini kullanmaz. Ailesi zengin ve tanınmıştır. Moda tasarımcısı, fotoğrafçı ve oyuncu olarak tanınır. Kendine öz bir tarzı vardır. Herkes bu tarzı ile onu hatırlar.

20. Yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından kabul edilmektedir.

Birçok yerden kendini duyurabilen Karl Lagerfeld bütün moda tasarımcıları tarafından tanınırken, çok beğenilmektedir. Kendisini genellikle neşeli bir insan olarak anlatsalar bile fotoğraflarında hep aynı surat ifadesini yapar. 

Haberin Devamı

Moda dünyasına 1972’de Chloe’yle adım atan Karl Lagerfeld, Chanel’i 1980’lerin fenomen markası haline getiren faktörlerden birisidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!