Jeanne Moreau hayatını kaybetti... Jeanne Moreau kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Jeanne Moreau hayatını kaybetti... Jeanne Moreau kimdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 14:38

Jeanne Moreau, Paris’te hayatını kaybetti. Paris Belediye Başkanı, 89 yaşındaki Jeanne Moreau’nun evinde ölü olarak bulunduğunu söyledi. Haberi alan hayranları duydukları üzüntüyü Twitter’dan paylaştı. Peki Jeanne Moreau kimdir?

Haberin Devamı

Fransız olan Anatole-Désiré Moreau’nun çocuğu olarak Paris’ te dünyaya gelen Moreau, Paris Konsevatuarı’nda eğitim gördü. Sahneye ilk kez 1947 yılında Avignon Festivali’nde çıktı. 1951’den sonra sinema filmlerinde oynamaya başladı. 1958’de Louis Malle yönetmenliğindeki Elevator to the Gallows filmi ile dikkat çekti ve Yeni Dalga akımının ünlü yönetmenleriyle çalıştı.

1962’de, François Truffaut’ nun Yeni Dalga etkisiyle çektiği çarpıcı filmi Jules et Jim’deki rolü ile dünyaca tanınan bir oyuncu haline geldi. Moreau, Michelangelo Antonioni (La notte and Beyond the Clouds), Jean-Luc Godard (A Woman Is a Woman), Orson Welles (The Immortal Story), Luis Buñuel (Diary of a Chambermaid), Elia Kazan (The Last Tycoon), Rainer Werner Fassbinder (Querelle), ve Wim Wenders (Until the End of the World) gibi yönetmenlerle başarılı filmlere imza attı.

BAKMADAN GEÇME!