Jabbar kimdir, gerçek ismi ne?

Güncelleme Tarihi:

Jabbar kimdir, gerçek ismi ne
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 14:58

Geçtiğimiz aylarda Raf isimli şarkısını müzikseverlerle buluşturan Jabbar, çeşitli nedenlerle gündeme geliyor. Jabbar, Serenay Sarıkaya ile seslendirdiği Haz şarkısı ile ismini geniş kitlelere duyurmuştu. Peki, Jabbar kimdir, gerçek ismi ne?

Haberin Devamı

Aslen İzmirli olan Jabbar, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Filoloji Bölümü'nden mezun oldu. Jabbar, yaşamının büyük bir bölümünü turistik belde Marmaris’te geçirdi. Müzik dünyasına ilk adımını attığı sıralarda, Jabbar ismini kullanmaya başlamıştır. Gerçek ismi Mücahit Turan’dır. Ancak, herkes onu Jabbar olarak tanıyor. Grubunun dağılması ardından müzik kariyerine tek başına devam eden Jabbar, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda müzik kariyeriyle ilgili sorulara yanıt vermişti. İşte, o röportajdan bir kesit:

Neden Jabbar?

Jabbar, aslında gurubumun ismiydi. Gurup arkadaşlarım ayrılınca bir şekilde üzerimde kaldı.

Neden ayrıldılar?

Başka işlere devam ettiler, herkes bir şekilde hayat mücadelesinde.

Grup ara sıra bir araya geliyor mu?

Toplanmaya çalışıyoruz tabii. Mesela geçtiğimiz hafta bir araya geldik.

Haberin Devamı

Ve çıkış şarkınız Raf… Hikâyesini anlatır mısınız?

Bir araya gelmiş iki farklı duygunun ürünü diyebilirim. Şarkının ilk bölümünde mutsuzluk, umutsuzluk ve karamsarlık hâkimken şarkının ikinci bölümünde biraz daha umuda dönüyor ve finalde “Ne olursa olsun, güneş doğacak, güzel şeyler olacaktır, sen sadece çıkış yolunu bul” diyor… İnsana pozitif bakmayı gösteren bir iyileşme süreci diyebiliriz Raf’ın kendisine… Ayrıca Mesut Yılmaz, namı diğer Deeperise’la bir araya gelip bir şeyler üretmemize neden olduğu için Raf benim için çok değerli…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!