İlk kez düzenlenmesine rağmen coşkulu geçti

Güncelleme Tarihi:

İlk kez düzenlenmesine rağmen coşkulu geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 11:38

Londra’da ilk kez Türk Tiyatro Festivali düzenlendi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Edmonton bölgesindeki Millfield Art Centre’da düzenlenen festivalden elde edilecek gelir, İngiltere’de çocukları şiddete ve suiistimale karşı koruyan NSPCC adlı hayır kurumuna bağışlanacak.

Haberin Devamı

FESTİVALE Türkiye’den ünlü oyuncular Oktay Kaynarca, Turgay Tanülkü, Levent Ülgen, Yurdaer Okur, Devrim Evin, İnci Türkay, Tuncer Cücenoğlu, Galip Erdal, Jehan Barbur, Berkay Çelen katılırken, Orhan Aydın vize, Hasibe Eren de sağlık sorunu nedeniyle katılamadı. 

Tiyatro oyuncusu ve oyun yazarı Saray Karakuş ile film yapımcısı Ümit Baysal’ın düzenlediği festivalin onur konuğu, usta tiyatrocu Müşfik Kenter’in kızı Melisa Kenter oldu.

İlk kez düzenlenmesine rağmen coşkulu geçti

Festivalin açılışı oldukça coşkulu oldu. Türkiye’den gelenlerle Londra’da yaşayan oyuncular, renkli görüntülere yol açtı. Katılımcılar arasında Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Brett, Nesimi Erbil, Güney Doğan, BAF Başkanı İsrafil Erbil, Avukat Serpil Ersan ve Belediye Meclis Üyesi adayı Elif Erbil de yer aldı. Gecenin sunuculuğunu Türkiye’den katılan oyuncu koçu ve oyuncu Gülay Say, üstlenirken gala gecesine Türkiye’den katılan sanatçılara ‘onur ödülü’ verildi. Tören öncesi şarkıları ve sesiyle herkese romantik dakikalar yaşatan Jehan Barbur, akıllardan silinmeyecek bir performansa imza attı. Gitarist Berkay Çelen ile sahne alan müzisyen ve oyuncu Barbur, aralarında ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminden etkilenerek yazdığı yeni albüm şarkısını enstrümansız söyledi. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Barbur, programını ‘Gidersen’ adlı eseriyle alkışlar arasında sonlandırdı.

Haberin Devamı

İlk kez düzenlenmesine rağmen coşkulu geçti

RAN ADLI OYUNU SAHNELEDİ

Entropi sahnesinin kurucusu Yurdaer Okur da, ‘Ran’ oyununu sahneledi.
Organizatörler Karakuş ve Baysal, “Konuklara ‘Hoşgeldiniz’ dedikten sonra festival çalışmaların yaklaşık bir yıl sürdüğünü belirtti. Katılımları nedeniyle Türkiye’den gelen sanatçılar başta olmak üzere Londralı tiyatro gruplarına, tiyatro severlere, izleyicilere ve sponsorlara ayrı ayrı teşekkür ettiler.
Ödül törenin de, Oktay Kaynarca, Turgay Tanülkü, Levent Ülgen, Yurdaer Okur, Devrim Evin, İnci Türkay, Tuncer Cücenoğlu, Galip Erdal, Jehan Barbur ve Berkay Çelen’e onur ödülü verildi. Geceye katılamayan Orhan Aydın ile canlı bağlantı sağlandı, Aydın’ın ödülü Tuncer Cücenoğlu’na, Hasibe Eren’in ödülü de Galip Erdal’a teslim edildi.
Gecenin son tiyatro oyunu da sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Turgay Tanülkü’nün kaleme aldığı ve oynadığı ‘Hücre’ oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!