Herkes onların aşkını konuştu

Güncelleme Tarihi:

Herkes onların aşkını konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 08:30

Magazin Konseyi, 45.Pantene Altın Kelebek Ödüllerini kaleme aldı.

Haberin Devamı

Salonda mest olduk

Mazhar-Fuat-Özkan gecenin en renkli isimlerindendi. Hem sahnede hem kuliste ilgi odağı oldular. Ustaların Pantene Altın Kelebek’teki performanslarını nasıl buldunuz?

Herkes onların aşkını konuştu

Ömür Gedik: Canlı yayında iki gitar ve çıplak sesle ancak ustalar böyle bir performans sergilerdi. Ödül törenlerindeki izleyiciyi coşturmak da kolay değildir. Onu da başardılar. Sahne arkasında da son derece neşeli ve hareketliydiler.

Onur Baştürk: Çok samimi bir performans sergilediler. O sırada seyirciler arasındaydım, herkes bayıldı. Şarkılara eşlik etti. Hele “Sarı Laleler” şarkısında mest olduk diyebilirim. Hatta dedik ki, şimdi MFÖ’nün ardından bir de Sezen Aksu çıksa. Belki Sezen de önümüzdeki yıl çıkar, belli mi olur?

Cengiz Semercioğlu: Bayılıyorum ben bu üçlüye... Hem muhabbetlerine, hem şarkılarına, hem de sahnelerine... Bir gün önce Ankara’da konserleri olmasına, enstrümanların bile gelmemiş olmasına rağmen sağ olsunlar bizi kırmayıp büyük renk kattılar geceye. Mazhar sahneye çıkmadan “Bak bir şarkı söyler ineriz baba” dedi ama çıkınca peş peşe söylediler, çok da güzel yaptılar. Harikasınız MFÖ.

Haberin Devamı

O yaşta bu yükün altına girmek kolay değil

Aleyna Tilki’nin gözyaşları hakkında yorumlarınız nedir? “Ben aslında hiç çocuk olmadım” dedi. Genç yaşta gelen büyük şöhretin yorgunluğu mu bu? Aleyna’nın sahne performansı nasıldı?

Herkes onların aşkını konuştu

Cengiz Semercioğlu: Aleyna’nın gözyaşları şöhretin omuzlarına yüklediği ağır yükün isyanı aslında. Kendi dediği gibi 14 yaşından beri tanıyoruz

Aleyna’yı ve aldığı ödülü sonuna kadar hak ettiğini sahnedeki performansıyla kanıtladı. Kelebek, Aleyna’nın omzuna konmakla çok doğru yaptı.

Ömür Gedik: Yaşadıklarını, eleştirildiği noktaların nedenlerini açıkça anlattı Aleyna, “ben hiç çocuk olamadım” dedi. Hiç kolay değil, o yaşlarda bu yükün altına girmek. Umarım bunun zorluklarını atlatır zamanla. Performansına gelince... Performansı, dansları ve duruşunu beğendim.

Haberin Devamı

Onur Baştürk: Hepimiz şaşırdık ama Aleyna’nın gözyaşları samimiydi bence. Kendini tam ifade edememenin bir sıkıntısı da var sanki. Ama şu da var. Sahne performansında kimseyi takmayan, aşırı cool, özgüveni tavan, cayır cayır o şarkıdan bu şarkıya atlayan Aleyna’yla gözyaşları içindeki Aleyna sanki iki ayrı insan gibi.

O noktada kafam karışmıyor değil hani.

Herkes onların aşkını konuştu

Gecenin son anına kadar kalan Cem Yılmaz ve Defne Samyeli’nin ilişkisini nasıl buldunuz? Cem Yılmaz, Kenan Doğulu’ya “Ya Yalın gördün mü” diyerek sizce neyi kast etti?


Herkes onların aşkını konuştu

Onur Baştürk: Herkes Cem’le Defne’nin aşkını konuştu. Birbirlerine bakışlarını, sahneden Cem’in Defne’ye “Gençliğimize” demesini... Hain yorumlar da vardı tabii. “Geçen sene Defne VIP’de oturamıyordu, şimdi ise en önde” şeklinde gibi... Cem Yılmaz’ın Yalın esprisi ise tıpkı Mustafa Sandal esprisi gibi bir şey. Ama Yalın alınmaz böyle bir şeye.

Haberin Devamı

Ömür Gedik: Benim gördüğüm bütün gece el eleydiler. Defne, Cem sahnedeyken hayranlıkla onu izledi. Cem de sahneden ona seslenmeyi ihmal etmedi. Çok tatlıydılar bence. Cem’in Yalın esprisi ise geçmişe, Kenan Doğulu ve Yalın arasındaki gerginliğe ince bir gönderme.

Cengiz Semercioğlu: Geçen sene Cem Yılmaz, Tarkan’a ödül verirken de Yalın esprisi yapmıştı. Cem Yılmaz’ın Altın Kelebek’teki Yalın esprileri gelenek haline geldi artık! Cem Yılmaz ödül törenine sevgilisiyle gelecek de, sonuna kadar sevgilisiyle yan yana oturacak. Görülmüş şey değil. Bu bile Cem-Defne aşkının güçlü olduğunu göstermeye yeter.

Ödülü sonuna kadar hak etti

Edis ve kazandığı en iyi erkek şarkıcı ödülü hakkında neler söyleyeceksiniz? Sahnedeki performansını beğendiniz mi?

Haberin Devamı

Herkes onların aşkını konuştu

Onur Baştürk: Edis kadar iyi dans eden, dans ederken de iyi şarkı söyleyebilen bir pop şarkıcımız yok.

Onun gelişiyle dengeler gerçekten değişti. Performansı sırasında en çok şarkılar arasındaki geçişi beğendim.

Bu ödülü de sonuna kadar hak etti.

Cengiz Semercioğlu: Edis bu yılın bütün ödüllerini alsa hak ediyor.

Gece için ne kadar özendiğine, nasıl hazırlandığına, tekrar tekrar provalar yaptığına gözlerimle şahit oldum.

Edis sahnede dansıyla, şarkılarıyla ve şovuyla büyüdü. Gece öncesinde çok heyecanlıydı.

Sonrasında kuliste, “İyi ki varsınız, iyi ki böyle bir ödülü verdiniz bana” dedi.

Ben de, “İyi ki sen de varsın Edis” dedim. Şarkılarınla hepimize iyi geliyorsun.

Haberin Devamı

Ömür Gedik: Edis bütün yaz boyunca Açıkhava dahil verdiği bütün konserleri doldurdu. Tartışmasız bu yılın en dikkat çeken erkek şarkıcısıydı.

Gecedeki performansıyla da başarısının bir tesadüf olmadığını kanıtladı.

Törene damga vuranlar

Gecede en çok konuşulan, törene damga vuran üç büyük olay size göre neydi?

Cengiz Semercioğlu: 1. Cüneyt Arkın’ın ayakta alkışlanması, 2. Çocuk oyuncuların gözyaşları ve 3. Ezhel ve Gazapizm’in sahnede olması...

Onur Baştürk: 1. Aleyna’nın gözyaşları, 2. Cem Yılmaz’ın tüm esprileri ve 3. Ezhel’in başarısı

Ömür Gedik: Aleyna’nın konuşması ve performansı, Cem Yılmaz’ın esprileri ve gecenin üç boyutlu açılış sahnesi.

Herkes onların aşkını konuştu

Cüneyt Arkın gözyaşlarını tutamadı

Gecenin en çok alkışlanan ismi Cüneyt Arkın oldu. Cüneyt Arkın ve Türker İnanoğlu gibi iki duayen ismin yan yana gelmesi ve Arkın’a gösterilen ilgiyi nasıl buldunuz?

Onur Baştürk: Ortak değer denilen bir şey var. Cüneyt Arkın da o değerlerden biri. Dolayısıyla bu değerler asla unutulmuyor, her zaman onları gördüğümüzde saygıdan ceketimizi ilikleme ihtiyacı hissediyoruz. O alkışlar da bunun bir göstergesiydi.

Cengiz Semercioğlu: Sahneye çıkarken de inerken de Cüneyt Abi’nin yanındaydım. Sahneden döndükten sonra tekerlekli sandalyesine oturttum Cüneyt Abi’yi... Gözleri dolu şekilde seyirciyi izliyordu hâlâ sahne gerisinden... “Türk halkı vefakârdır Cengiz... Hem de çok vefakârdır” dedi. Tutamadığı gözyaşlarını eliyle sildi. Hemen sonra da, “Ödülüm nerede” dedi. Kucağına aldı ödülünü. Cüneyt Arkın’ın
teşekkürü böyle duygusal oldu.

Ömür Gedik: Cüneyt Arkın sahneye çıkarken salondaki herkes aynı anda ayağa kalktı ve alkışlamaya başladı. İki efsaneyi, iki duayeni yan yana görmek güzeldi gerçekten de. Saygıda kusur edilmedi tabii ki.

Gelecek sene de sunsunlar

Gecenin sunucuların Çağla Şıkel ve Cem Davran’ın performansını nasıl buldunuz?

Herkes onların aşkını konuştu

Ömür Gedik: Güzel bir ikili oldular. Disiplinli, özenli, dikkatli ama bir o kadar da sıcak ve samimiydiler. Cem Davran’ın sıra “En iyi YouTuber” kategorisine geldiğinde “İşte annemim en sevdiği bölüm” demesi çok iyiydi.

Onur Baştürk: Çağla Şıkel’in gecenin başında video mapping’le beraber yaptığı şov şahaneydi bir kere. Şu ana kadar yapılmış en iyi Altın Kelebek açılışıydı. Sunuculuk performansında da asla teklemedi, su gibi aktı. Cem Davran’la da gayet uyumluydular. Bence gelecek sene de onları sahnede beraber görürüz gibi geliyor.

Cengiz Semercioğlu: Ben Altın Kelebek toplantılarında yıllardır hep aynı şeyi söylerim; “Anahtarı teslim et Cem Davran’a, sorunsuz yayın versin sana”... Bu kez Çağla da çok iyi ayak uydurdu Cem’e. Üç kıyafet değiştiren Çağla güzelliğiyle da sahneyi doldurdu. Cem ve Çağla’ya bir kez de buradan teşekkür ediyorum, tek bir aksama olmadan 3.5 saatlik canlı yayını toparladıkları için...

3 dakikada böyle olunuyorsa donmaya razıyız

Gecenin son ödülünü veren isim Nesrin Cavadzade’ydi. Güzelliğini eksi 140 derecede 3 dakika kalarak koruyormuş. Nesrin’in kıyafeti ve sosyal medyadaki duruşunu nası buluyorsunuz?

Herkes onların aşkını konuştu

Onur Baştürk: Vayyy, o zaman ben de Nesringillerdenim! Çünkü o eksi 140 derece olayını üç-dört defa denedim. Şahane bir şey! Bu soğuk terapiyi, yurtdışında genelde futbolcular ve şarkıcılar deniyor. Zinde kalmak ve formu korumak için. Bu arada Nesrin’in kıyafeti 10 numaraydı, çok cesurdu, çok yakışmıştı.

Cengiz Semercioğlu: Sosyal medyayı en iyi kullanan isimlerden biri olduğu için YouTuber ödülünü verdi Nesrin... Sosyal medyada çok cool fotoğrafları, normal hayatında da öyle... Nesrin’in uyguladığı bu yönteme ‘cryoteraphy’ deniyor. Bence de gecenin en iyi giyinen isimlerindendi.

Ömür Gedik: Eksi 140 derecede 3 dakikada böyle olunuyorsa donmaya razıyız hepimiz. Kıyafet konusunda cesur ama zahmetli bir tercih yapmış. Derin göğüs dekoltesi nedeniyle kollarını açtığında frikik vereceği için kimseye sarılamadı gece boyunca. Bu da aynı eksi 40 derecede kalmak gibi güzel görünmenin faturası işte. Nesrin’in sosyal medyadaki duruşu da aynı ödül törenindeki gibi, güzel, şık ve özenli.

Musti büyütmez böyle şeyleri

Cem Yılmaz’ın, “Mazhar abi şarkıların yüzde 75’ini seyirciye söyletti, ben bir an kendimi Mustafa Sandal konserinde zannettim. O da şarkılarının yüzde 85’ini seyirciye söyletiyor” esprisini nasıl buldunuz? Mustafa alınır mı buna?

Cengiz Semercioğlu: Cem Yılmaz her zaman bir ünlüyü diline doluyor. Bu kez de Mustafa Sandal’ı taşladı. Mustafa bozulur mu bozulur, “Konuyla benim ne ilgim var” diyebilir. Ama gülüp geçmek lazım, Musti de çok büyütmez böyle şeyleri.

Onur Baştürk: Alınabilir bence. Oysa Cem çok güzel taşlama yapıyor. Lakin bu tarz esprileri herkes kaldıramıyor. Hele ki bizim eğlence sektöründe. Oscar törenlerinde ünlüler hakkında ne espriler yapıyorlar, hatırlayın.

Ömür Gedik: Cem’in gece boyunca esprileri çok iyiydi. “İyi ki var hayatımızda” dedirtti bir kez daha. Mustafa Sandal alınmaz diye düşünüyorum. Şuradan bakalım olaya; sonuçta şarkıların biliniyorsa, popülerse seyirciye söyletebilirsin. Bu da kötü bir
şey değil.

Hem çok güçtü hem çok kırılgan

Sıla’yla ödül töreni öncesinde sahne arkasında bir araya geldiniz. Yaşadığı sıkıntılı dönem sonrasında Sıla’yı nasıl buldunuz? Keyfi yerinde miydi, nasıl görünüyordu?

Herkes onların aşkını konuştu

Cengiz Semercioğlu: Sıla’nın kulisindeydim, Kenan Doğulu ve Beren Saat’le birlikte çok keyifliydiler ve hep birlikte Aleyna’nın performansını izledik. Daha sonra Sıla’nın kulisine Demet Akalın’la gittik. Sarmaş dolaş oldular, biliyorsunuz şiddet konusunda Demet, daha ilk dakikada destek vermişti Sıla’ya. Ben çok keyifli gördüm Sıla’yı, Onur Ödülü almanın mutluluğu da vardı... Derin yırtmacıyla da Black Swan (Siyah Kuğu) gibiydi...

Ömür Gedik: Sıla sahne arkasında neşeli, rahat, güler yüzlü ve son derece pozitifti. Aynı sahnede olduğu gibi. “Hayattaki amacımız her zaman üretmek olmalı” mesajı da çok yerindeydi.

Onur Baştürk: Bence morali gayet yerindeydi. Onur Ödülü alıyor olmanın haklı gururu vardı üzerinde. Bir de MFÖ’den ödülünü alacağı için ekstra heyecanlıydı. Bir de her zamanki gibi hem çok güçlü, hem de çok kırılgan duruyordu.

Az daha öpüyordu

Deniz Seki, “Yılın şarkısı” ödülünü Gazapizm’e verdi, kendisi de yeni albümü “Uzun Hikaye”yi geçtiğimiz hafta çıkardı. Deniz Seki sıkıntılı dönemi atlattı mı, gecede nasıl buldunuz Deniz’i?

Herkes onların aşkını konuştu

Onur Baştürk: Deniz Seki kulisteyken üzerindeki kıyafetin hikayesini anlattı bana. Meğer ilk Popstar döneminde giydiği bir kıyafetmiş. Özenle saklamış bu kıyafeti. “Bunun içine girebildiğime göre iyi zayıflamışım değil mi?” diyordu gülerek. Keyfi yerindeydi. Hem albümü çıkardığı için hem de bu ortamları özlediği için...

Ömür Gedik:
Kuliste bir araya geldiğimizde bir gece öncesinde sahnesi olduğu için yorgun olmasına rağmen enerjisi yerindeydi. “Güzel kokalım, güzel hissedelim” diye parfüm sıkıyordu etrafa neşe saçarken. Sıkıntılı dönemi çoktan atlatmış.

Cengiz Semercioğlu: Deniz Seki eski Deniz Seki olmanın heyecanını yaşıyor. Hem müzikalite, hem de görüntü olarak... Yeni albümü “Uzun Hikaye”yi çıkaralı 5 gün oldu, daha ilk gelen tepkilerden mutlu. Gazapizm’i çok da güzel anons etti sahnede. Ama Anıl Acar (Gazapizm), teşekkür edip sarılırken bir ara dudaklarından öpecek sandım Deniz’i...

8 bin liralık şapka 

Hadise’nin şapkasını ve kıyafetini nasıl buldunuz? Sosyal medyada gecenin en çok konuşulan konuları arasındaydı.

Herkes onların aşkını konuştu

Onur Baştürk: Hadise’nin Dior kostümü geceye damga vurdu, çok konuşuldu. Şahsen çok konuşulan o şapkayı sevdim. Sadece sahneye çıktığında yüzünü fazla kapatmıştı, biraz kaldırılabilirdi. Evet bu bir kırmızı halı kıyafeti değildi ama Hadise bir pop şarkıcısı ve bu tür törenlere şarkıcılar ters köşe kıyafetlerle gelebilir pekala.

Cengiz Semercioğlu: Altın Kelebek’e değil de, İngiltere Kraliyet Ailesi onuruna düzenlenen Royal Ascot, at yarışlarını izler gibiydi Hadise... Ben en çok Hadise’nin arka sırasında oturana üzüldüm. Ne Edis’i izleyebilmiştir ne de sahnedeki müthiş töreni. 8 bin liralık Dior şapka uğruna bizde Hadise’nin yüzünü göremedik.

Ömür Gedik: Hadise’yi ilk gördüğümde şapkasından önce onun o olduğunu anlamadım. Ama kuşkusuz şapkayla gecenin en dikkat çeken aksesuvarına da imza atmış oldu. Cem Yılmaz kovboy esprisini yapınca o şapka daha sempatik görünmeye başladı hepimize.

Yapımcıdan tavsiye

Cam Yaman ve Demet Özdemir, Kırmızı Halı’da ısrarla sorduğumuz ‘aranızda aşk var mı’ sorusuna net bir yanıt vermedi. Ne diyorsunuz, size göre bu ikili arasında aşk var mı yok mu?

Herkes onların aşkını konuştu

Cengiz Semercioğlu: Bana yapımcı tavsiyesi varmış gibi geldi. Hani bu işi ortada bırakın, dizinin reytinglerine katkısı olur gibi bir tavsiye. Onur da ben de o kadar sıkıştırmamıza rağmen yine ortada bıraktılar iddiaları. Bu röportaj üzerine Erkenci Kuş, 1-2 puan daha koyar reytinglerin üzerine.

Onur Baştürk: Valla Cengiz’le beraber ısrarla bir “evet” ya da “hayır” yanıtı almak istedik, ama sadece Can Yaman bir ara “Hayır” dedi. O da çok ısrar edince. Galiba bu belirsizliği sürdürmek hoşlarına gidiyor. Bu yüzden en sonda “O zaman sizi nikâh masasına alalım” dedim ya!

Ömür Gedik: Olsa da olmasa da söylemiyorlar işte. Böyle gizemli olması herkesin hoşuna gidiyor demek ki.

10 Altın Kelebek daha alır

Sibel Can, 10’uncu kez Altın Kelebek kazandı. Ve Eypio’yla birlikte sahneye çıktı. Sibel Can’ın her döneme damga vurmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Herkes onların aşkını konuştu

Onur Baştürk: Sibel Can günceli iyi takip ediyor ve bu yüzden her dönem ilgi görmesini biliyor. Eypio düeti de bunun bir göstergesi.

Cengiz Semercioğlu:
Sibel Can bu vizyonuyla, kendini sürekli yenilemesiyle bir 10 Altın Kelebek daha alır benden söylemesi. Ödülünü birlikte geldiği oğlu Emir için aldı, sahnede de Eypio’yla göz doldurdu...

Ömür Gedik:
Sibel Can çok klasik gibi görünse de zamana ve trendlere ayak uydurmasını çok iyi biliyor. Öyle nokta atışları yapıyor ki, bir bakıyorsunuz hiç alakasız diyeceğiniz bir yerde bile onu görebiliyorsunuz. Eypio düeti de işte onlardan biri ve gayet de doğru bir seçim.

Türk rap’i rüştünü ispatladı

Pantene Altın Kelebek’e Ezhel ve Gazapizm gibi rap’çiler de damga vurdu. Altın Kelebek’te bu isimlerin ödüllendirilmesi Türk rap’inin yükselişinin resmi şekilde belgelenmesi olabilir mi?

Herkes onların aşkını konuştu

Ömür Gedik: Halkın sevdiği ne varsa Altın Kelebek de onu seviyor. Çünkü halkın nabzını tutuyor. Bu yıl pop işler değil, Ezhel ve Gazapizm şarkıları ortalığı kasıp kavurdu. Ödül törenine rap’in damga vurmasına şaşmamak lazım.

Onur Baştürk:
Kesinlikle öyle! Türk rap’i yükseliyor ve bu gidişat Altın Kelebek gibi geniş kitlelerin takip ettiği bir ödül töreniyle tescillendi. Üstelik Altın Kelebek’in ne kadar güncel olduğu da cümle aleme kanıtlandı.

Cengiz Semercioğlu:
Altın Kelebek popüler kültürde yükselen trendlerin en güzel görüleceği yerdir. O yıl ne yükseliyorsa bilin ki Altın Kelebek’ten ödülle döner. İşte Ezhel, işte Gazapizm... Nice popçuları devirip sahneye bileklerinin hakkıyla çıktılar. Türk rap’i bu yıl kazandığı Altın Kelebek’lerle rüştünü ispatladı.

SONY EFSANESİ 24 YIL SONRA GERİ DÖNDÜ | TEKNOLOJİ KUTUSU

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!