Her zamankinden daha formda!

Güncelleme Tarihi:

Her zamankinden daha formda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 01:47

Abartmıyoruz, şimdiye dek hiç bu kadar fit olmamıştı. Ve bu vücudu –inanması zor ama- kişisel eğitmen ya da beslenme uzmanından yardım almadan, tek başına şekillendirdi. Women’s Health dergisi bu başarıya kayıtsız kalmadı, Britney Spears’ın egzersiz günlüğünden birkaç sayfayı okurlarıyla paylaştı.

Haberin Devamı

Dürüst olalım: Bundan 16 yıl önce yayınlanan “...Baby One More Time” klibinden bu yana (çoğumuz Britney Spears’ın büyümesine şahit oldu. O zamandan beri, Louisiana-Kentwood’lu şarkıcı iki çocuk sahibi oldu (Preston 9, Jayden ise 8 yaşında; babaları ise eski kocası Kevin Federline)... Ve vücudu MTV’de sahne alma ölçüleri ile gerçek bir anne ölçüleri arasında gidip geldi.
Ve şimdi... 33 yaşındaki şarkıcının karın kasları kıskanılacak derecede düzgün, kolları şekilli, bacaklarıysa ince ve seksi. Ancak 1.63 oyundaki bu küçük ve güçlü kadın, poposundan pek de memnun olmadığını söylüyor ve “Keşke biraz daha küçük olsaydı” diyor (hem de birçok kadın buna sahip olmak için varını yoğunu vermeye razıyken!)...

İKİ DOĞUM YAPINCA KALÇAM GENİŞLEDİ

Öyle görünüyor ki Britney son zamanlarda kendi şarkılarından bazılarını dinliyor. Mesela şöyle sözleri olanları: “Seksi bir vücut mu istiyorsun?/ Bikininle seksi görünmek mi istiyorsun?/ Çalışsan iyi edersin!”
2015 yılı Eylül ayına kadar sürecek olan Piece of Me şovuna beş haftalık ara verdiği sırada haftada birkaç gecesini Las Vegas’daki Planet Hollywood Resort ve Casino’da geçirmesine rağmen, fitness programının bir an olsun dışına çıkmadı. Tüm bunlarla uğraşırken bir yandan da bir iç çamaşırı mağazası açtı ve kendi imzasını taşıyan 17 farklı parfümün tanıtımını yaptı.

İHANETE UĞRAMANIN GÜZEL YANI BAŞKALARIYLA GÖRÜŞMEKTE ÖZGÜR OLMAN

“Jayden’ın doğumundan sonra eski fiziğime tekrar kavuşmak benim için gerçekten çok kolay oldu. Ama beş yıl sonra vücudumda değişiklikler fark ettim. İki doğum yaptığım için kalçam genişlemişti. Bu yüzden düzenli bir şekilde egzersiz yapmak benim için çok önemliydi. Burada en temel nokta süreklilik” diyor Britney Spears...
Britney aslında daha önce Los Angeleslı meşhur bir kişisel eğitmenin kendisi için hazırladığı boot camp programıyla çalışıyormuş. Ama artık değil: Şu an sahip olduğu vücudunu şekillendirirken, katıldığı bazı grup fitness ve yoga dersleri dışında kimseden yardım almamış. Yani kendi koçluğunu kendisi yapmış.
“Her gün egzersiz yapmak zihinsel ve fiziksel olarak benim için çok önemli. Bunu yapmak beni yormuyor. Kişisel eğitmenlerin işi seni motive etmek ama benim motivasyon konusunda bir problemim yok. O yüzden kimseye ihtiyaç duymuyorum” diyor.
Britney’nin hayatından çıkardığı tek kişi kişisel eğitmeni değil. Röportajımızdan birkaç hafta sonra, başka bir kadınla öpüştüğü videoları internette dolaşan 18 aylık sevgilisi David Lucado’dan da ayrıldı. Tüm programlarını iptal ederek evde oturup ağlamak yerine, 90 dakika boyunca ara vermeden şarkı söyleyip dans ettiği şovuna devam etti. Yaşadığı bu olaydan bir süre sonra, Las Vegas’ta gerçekleştirdiği bir şovunda sahneden seyircilere şöyle bağırdı: “Erkek arkadaşının seni aldatmasının en güzel tarafı artık başkalarıyla görüşmekte özgür olmak!”
Söylediği gibi de yaptı: Britney’nin adı, geçtiğimiz günlerde yazar ve yapımcı Charlie Ebersol ile anılmaya başladı. Umarız Charlie de tenis oynamak, yürüyüş yapmak, yüzmek, yoga yapmak, dans etmek ve Disneyland’da çocuklarla birlikte boş boş dolaşmaktan hoşlanıyordur! Britney bunların hepsini yapıyor ve dahası, bu onun muhteşem bir vücuda sahip olmasına da yardımcı oluyor. Detaylar derseniz... İşte Britney’nin WH okuyucularına özel hazırladığı iki haftalık egzersiz günlüğü.

Haberin Devamı

BRITNEY İLE 14 GÜNDE FORMA GİR

Haberin Devamı

1. GÜN: 45 dakikalık kardiyo ve hafif ağırlıklar
“Haftaya güzel başlamak için evimdeki spor salonuma gidiyorum. Kısa zamanda etkili sonuç veren egzersizleri seviyorum. 20 dakikalık yoğun bir kardiyo egzersiziyle başlıyorum (genellikle koşu), ardından hafif ağırlıklarla çalışıyorum ve pushup, squat ve situp gibi vücut ağırlığı egzersizleri yapıyorum. Son olarak esneme hareketleriyle bitiriyorum.”
2. GÜN: Drenched Fitness’da sıkı bir egzersiz
“Totally Drenched dersine bayılıyorum. Çok yüksek bir enerjiye sahip ve koşu bandı egzersizini dairesel antrenmanla birleştiriyor. Ve bir grupla birlikte çalışmak kendimi daha fazlası için zorlamama yardımcı oluyor.”
3. GÜN: 30 dakikalık yüzme
“40 turu tamamlıyorum. Yüzmek daima kalp atışlarımı hızlandırıyor.”
4. GÜN: Bir saat “Totally Drenched”
“Sabahları smoothie içmenin çok faydasını görüyorum. Bazı günler üçüncü seti yapabilmek için bu ekstra enerjiye ihtiyacım oluyor.”
Britney Spears, egzersizden önce ise süt, buz ve protein içeren bir shake karışımını blender’dan geçirip içiyormuş: “Hem tadı güzel, hem de protein depolamış oluyorum.”
5. GÜN: 90 dakikalık
dans provası
“Vegas’taki şovumuza bir süre ara verdik. Hareketlerimi unutmamak için koreografinin provasını yapmayı seviyorum. Chase ve Nikky de (dansçılarından ikisi) benimle birlikte prova yapıyor.”
6. GÜN: Bir saat “Totally Drenched” ve 30 dakika yüzme
“Biraz zorlanmanın zamanı geldi, bugün iki egzersiz birden yapacağım. Kendimi çok iyi hissediyorum. Drenched’de yaptığım zorlu egzersizlerden sonra yüzmek beni çok rahatlatıyor.
Bu gece iyi uyuyacağım!”
7. GÜN: 45 dakikalığına hafif ağırlıklar ve kardiyo
“Erken kalkıyor ve evdeki spor salonuma gitmeden önce yumurta beyazından omlet ve bir dilim tam buğday ekmeğimi yiyorum.”
8. GÜN: Bir saatlik Power Yoga
“Yoga için sabırsızlanıyorum. Bacak kaslarım biraz gergindi, o yüzden down dog pozisyonunda biraz daha uzun zaman harcadım.
Çocuklarım jimnastik sınıfına gidiyor. Geçen gün ben de hâlâ ters takla atıp atamadığımı merak ettim. Denedim ve yapabildiğimi gördüm!”
9. GÜN: Bir saat Totally Drenched dersi
“Drench Fitness’ın bu dersine katıldıkça kendimi giderek daha güçlü hissediyorum ve bu hisse bayılıyorum.”
10. GÜN: 30 dakika yüzme; bir saat dağ yürüyüşü
“Havuza atlayıp turumu tamamladıktan sonra, Malibu’da yürüyüş yapıyorum. Böyle bir manzarada zaman su gibi akıp geçiyor. Dağ yürüyüşünün ne kadar muhteşem bir egzersiz olduğunu eve dönüp bacaklarım ağrımaya başlayınca anlıyorum!”
11. GÜN: Bir saat Totally Drenched dersi
“Bu sabah egzersizimi tamamlayamadım. Tam 11 gündür egzersiz yapıyorum ve yorgunum! Ama bu süre boyunca güçlendim ve kendimi harika hissediyorum.”
12. GÜN: Çocuklarla uzun bir gezi
“Bu sabah uyandığımda yatağımda esneme hareketleri yaptım. Tüm günümü çocuklarla birlikte dışarıda geçirmeye hazırım! Kendime not: Bunun gibi günlerde rahat bir çift ayakkabı olmazsa olmaz.”
13. GÜN: Bir saat Totally Drenched dersi ve 30 dakika yüzme
“Altıncı gün yaptıklarımı tekrar ediyorum. Bütün bu yaptıklarımdan sonra bile daha iyisini yapabileceğimi hissediyorum. Sanırım daha da şekilli hatlara sahip olmak için Madonna gibi olmak ve günde altı saat kadar egzersiz yapmak lazım!”
14. GÜN: Hafif ağırlıklarla çalışma ve 45 dakika kardiyo
“Bu sabah kendime biraz uyuma izni verdim. Çok yoğun bir hafta geçirmemden ve yakıcı güneşten dolayı uykumu alamamıştım. Ama egzersizin bana verdiğini huzura kavuşmak için de sabırsızlanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!